Brunuaz doğrama nedir? Brunuaz doğrama nasıl yapılır?

Yemek yaparken sebzeleri doğrarken birçok farklı çeşitte doğrama şekilleri karşımıza çıkıyor. Sebzelerin koyulacak yemeğe göre yapılan bu doğrama şekilleri onların yemekle bütünlüğünü sağlıyor. Ayrıca yemeğin daha iyi ve çabuk pişmesine de sağlıyor. Peki şefler tarafından en çok kullanılan brunuaz doğrama nedir, brunuaz doğrama nasıl yapılır İşte yanıtlar:

Nem ve metale karşı çok dayanıksız olan sebzeleri besin değerlerine, lezzetlerine  olumsuz etki etmeden en doğru teknikle doğramak çok önemlidir. Son zamanlarda Masterchef'te en çok adı geçen doğrama teknikleri arasında brunuaz doğrama tekniği geçiyor. Değişik doğrama çeşitlerinden olan brunuaz sebze ve yiyecekleri doğrarken kullanılır. Dünyanın her yerinde doğrama çeşitleri aynıdır. Mutfak kültürüne yerleşmiş, uluslararası mutfaklarda kabul görmüş kesim tekniklerini nasıl olduğunu bilmek yemek yaparken işinizi bir hayli kolaylaştırır. Yeni tariflere hayat verecek yeşil yapraklı sebzeleri ve etleri, usulüne göre doğramak için hiç bu doğrama yöntemleri uygulanmalıdır. İşte brunuaz doğrama şekli...

Fare tekniği nedir? Yemekte fare doğrama tekniği nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERFare tekniği nedir? Yemekte fare doğrama tekniği nasıl yapılır?

BRUNUAZ DOĞRAMA NEDİR?

Mutfaklarda yemeklerde kullanılan sebzeler ve yiyecekler birçok farklı yöntem kullanarak doğranır. Brunuaz doğrama şekli halk arasında çok yaygın olmasa da şefler tarafından en çok kullanılan sebze doğrama şekillerinden biridir. 

burnuaz doğrama nedir

burnuaz doğrama nedir

BRUNUAZ DOĞRAMA NASIL YAPILIR?

- En küçük şekilde doğrama tekniği olan brunuaz, malzemelerin eşit ve olabildiğince küçük doğranması tekniğidir.

- Brunuaz tekniğinde kolay ve pratik bir şekilde ilerlemek için, doğranacak malzemeler genellikle öncesinde jülyen doğrama tekniği ile doğranmaktadır. 

brunuaz doğrama nasıl yapılır

brunuaz doğrama nasıl yapılır

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0