Ay tutulması ne zaman 2021? Ay tutulması nereden izlenecek? Ay tutulması saat kaçta

Milyonlarca kişinin merak ettiği ve gökyüzünde görsel bir şölen yaşatacak Ay tutulması 19 Kasım tarihinde gerçekleşecek. Cuma günü ortaya çıkacak olan Parçalı Ay tutulması son yüzyılın en uzun Tam Ay tutulması ve son 580 yılın ise en uzun Parçalı Ay tutulması olarak biliniyor. Ay tutulması ne zaman 2021, Ay tutulması nereden izlenecek? İşte tüm dünyada sabırsızlıkla beklene ay tutulması hakkında tüm merak edilenler

2021 yılının en önemli gök olaylarından bir tanesi olarak gösterilen Ay tutulması Cuma  günü gerçekleşecek. NASA’ya göre, yüzyılın en uzun parçalı ay tutulması yaklaşık 3,5 saat boyunca kırmızı görüneceğini duyurdu. Kuzey Amerika, tutulma sırasında ayın yüzde 97'sinin kırmızıya döndüğünü gözlemleyebilecek ancak Ay tutulması Türkiye'de görülemeyecek.

ay tutulması ne zaman 2021

ay tutulması ne zaman 2021

AY TUTULMASI NEDİR?

580 yılın en uzun Ay tutulması 19 Kasım'ın erken saatlerinde başlayacak ve birkaç saat sürecek. Tutulma Kuzey Amerika’dan izlenebilecek. Dünya 19 Kasım`da son yüzyılın en uzun Tam Ay tutulması ve son 580 yılın en uzun Parçalı Ay tutulmasına tanık olacak. Bir önceki en uzun kısmi tutulma 2018`de gerçekleşti ve iki saatten az sürdü.

ay tutulması ne zaman ve saat kaçta

ay tutulması ne zaman ve saat kaçta

AY TUTULMASI NE ZAMAN?

En uzun Ay tutulması, 19 Kasım’da birkaç saatliğine gözlemlenebilecek.

AY TUTULMASI TÜRKİYE’DE GÖRÜLECEK Mİ?

Tutulmayı izlemek için en iyi yer, tutulma başladığında gece olacağı için 3.5 saatin neredeyse tamamının görüleceği Kuzey Amerika olacak.

Ay batışı, tutulma sona ermeden önce Güney Amerika ve Batı Avrupa’da gerçekleşiyor, bu nedenle sonraki aşamaları kaçıracak ve Afrika veya Orta Doğu’da hiç görünmeyecek.

Ay tutulması Türkiye’den görülmeyecek.

ay tutulması Türkiye

ay tutulması Türkiye

2021 YILI TUTULMA TARİHLERİ 

  • - 26 Mayıs 2021 Yay burcunda Ay tutulması
  • - 10 Haziran 2021 İkizler burcunda Güneş tutulması
  • - 19 Kasım 27 derece Boğa burcunda Ay tutulması
  • - 4 Aralık 2021 Yay burcunda Güneş tutulması

 

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0