Camlar neyle silinir? Cam silerken leke bırakmayan karışım! Camların yağmur suyu tutmaması için

Evlerde en önemli ve zor olan temizliklerden birisi de cam temizliğidir. Hava koşullarına bağlı daha çok kirlenen camları temizlemek için son dönemde trend olan bu karışımı deneyebilirsiniz. Özellikle yağmur suyu lekelerini tutmayan ve camları ayna gibi yapan bu karışım sayesinde camlarınız tertemiz görünecek. Peki, cam silerken leke bırakmayan karışım nasıl hazırlanır, camlar neyle silinir? İşte yanıtlar...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Dış etkenlere karşı doğrudan maruz kalan camlarınızın temizliği aynı zamanda evinizin dışardan da güzel ve temiz görünmesini sağlar. Temizlik yaparken kadınları en çok zorlayan yerlerden biri olan camlar ev temizliğinde büyük önem taşıyor. Özellikle yağmur yağdıktan sonra oluşan inatçı lekelere dönen ve zaman içerisinde rahatsız eden camları temizlerken uygulayacağınız bu yöntem vazgeçilmeziniz olacak. Cam temizliğinde son dönemlerde Instagram'da popüler hale gelen bu etkili karışım sayesinde camlarınız uzun süre tertemiz kalacak. Aynı zamanda bu mucize karışım sayesinde pencereleriniz daha uzun süre ayna gibi parlak olacak. İşte camları ayna gibi yapan mucize karışım:

cam temizliği nasıl yapılır

cam temizliği nasıl yapılır

CAM SİLERKEN LEKE BIRAKMAYAN KARIŞIM!

Çektiği temizlik videolarıyla son dönemde Instagram'da adından sıkça söz ettiren @thesuperrbaba kullanıcı adına sahip olan dijital içerik üreticisi Mehmet Can Karacan'ın hazırladığı videodaki karışım dikkat çekti. İşte Karacan'ın camlarınızın ayna gibi parlamasını sağlayan ve yağmur suyu lekesi tutmayan muhteşem karışımı:

MALZEMELER:

  • Yarım çay bardağı bulaşık makinesi parlatıcısı,
  • Çeyrek çay bardağı yumuşatıcı,
  • Çeyrek çay bardağı elde yıkama bulaşık deterjanı,
  • Yarım çay bardağı beyaz sirke

cam silerken leke bırakmayan karışım

cam silerken leke bırakmayan karışım

UYGULANIŞI:

- Karışımı iyice özdeşleşmesi için çırpma teli ile güzelce karıştırın.

- Daha sonra üzerine sıcak su ekleyip karıştırın. Ardından suyu biraz ılıması için biraz bekletin.

- Pencere temizliği yaparken, ilk olarak pencerelerin önünde bulunan toz ve kirleri temizleyin.

- Sonrasında Mikrofiber bez ile kirli olan camlarınıza bu karışımdan sürün. Kaba kiri aldıktan sonra yaklaşık 20 - 30 saniye arasında beklettiğiniz bu karışımı kuru cam bezi ile silin.

DİPNOT: Çamaşır makinesi yumuşatıcısı yağmur suyunu tutmaması, bulaşık makinesi parlatıcısı camın parlaması, elde yıkama bulaşık deterjanı camda oluşan kirlerin temizlenmesi, beyaz sirke ise camdaki kireçli suyu temizlenmesi için kullanıyoruz.
Evlerimizin misler gibi kokmasına da hazır olun.

Kirazın cilde bilinmeyen faydaları! Evde kiraz maskesi nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Kirazın cilde bilinmeyen faydaları! Evde kiraz maskesi nasıl yapılır?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0