Patlıcan kararması nasıl önlenir? Patlıcan çiğ yenir mi? Patlıcan pişirirken zehirler mi?

Lif içeriği yüksek olan patlıcan Türk mutfağının olmazsa olmaz sebzelerinden biridir. Birçok farklı çeşitte yemeği yapılan patlıcan ile ilgili 22 yıllık aşçı olan Erdin İbrahim dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdin usta, patlıcanı pişirirken yapılan hatalara dikkat çekerek patlıcandaki zehirleyen o tehlikeyi açıkladı. Peki, patlıcan kararması nasıl önlenir, patlıcan çiğ yenir mi? İşte, dikkat edilmesi gerekenler

Kalp çarpıntısı, strese ve daha birçok hastalığa iyi gelen patlıcan Türk mutfağında çok önemli bir yere sahiptir. Vitamin açısından da faydalı olan patlıcan ödem atmaya da yardımcıdır. Uzmanlar yöresel birçok yemekte kullanılan patlıcanı yaparken yapılan bazı  hatalara dikkat çekiyor. 22 yıllık aşçı Erdin İbrahim, patlıcanla ilgili herkesin bilmesi gereken bazı bilgileri verdi. Patlıcan çok faydalı bir sebze. BBC Türkçe'de aktarılanlara göre; İngiltere'de yapılan bir araştırmada, sebzelerin yalnız başına kalp krizi ya da felç riskini azaltma olasılığının düşük olduğu bulundu.

Kış için patlıcan yemeği nasıl yapılır? Buzlukta yemeklik patlıcan nasıl saklanır?İLİŞKİLİ HABERKış için patlıcan yemeği nasıl yapılır? Buzlukta yemeklik patlıcan nasıl saklanır?

PATLICAN YAPARKEN ZEHİRLEYEN HATALAR!

Usta aşçı İbrahim Erdin'e göre marketlerden ve pazarlardan satın alınan patlıcanı çiğ tüketmemek gerekiyor. 

Usta aşçı, patlıcan yemeklerini yaparken eğer doğru şekilde pişirilmezse veya çiğ olarak tüketilirse birçok kişiyi zehirleyebileceği açıkladı. Erdin, aynı zamanda gıda zehirlenmesinden çok daha ciddi olduğuna da dikkat çekiyor. Aşçı Erdin, bu yüzden patlıcanı hatır için de olsa kesinlikle çiğ olarak tüketmemek gerektiğini basa basa vurguluyor.

PATLICAN KARARMASINI NASIL ENGELLENİR?

Patlıcan karamasını önlemek için öncelikle doğradığınız zaman bir kabın içine limon tuz ve su üçlüsünü kullanabilirsiniz.

- Bu yöntemi uygulamak için öncelikle patlıcanları doğramadan yanınıza soğuk su hazırlayın. Daha sonra doğradığınız patlıcanları direk soğuk suya atın.

- Hemen ardından üzerine biraz tuz koyun.

- Yaklaşık 5 dakika tuzlu suda beklettikten sonra patlıcanları kestiğiniz yüzeylerini limon ile ovun.

- Bu işlemi yaptıktan sonra kestiğiniz limonları da içine atarak bu şekilde bekletebilirsiniz.

- Daha sonra patlıcanları koyduğunuz kabın kapağını kapatıp hava almamasını sağlayın. Böylece patlıcanların kararmasını kolayca önleyebilirsiniz.

- Eğer patlıcanları közde pişirdiyseniz ve kararmasını önlemek istiyorsanız soyduktan sonra zeytinyağlı ve limonlu suda bekletebilirsiniz.

- Eğer közlenmiş patlıcanı yemek şeklinde tüketecekseniz kararmaması için süt ilave edebilirsiniz.

Haşlanmış mısır kilo aldırır mı, kaç kalori? Mısır püskülü çayı ile hızlı zayıflama

İLİŞKİLİ HABER

Haşlanmış mısır kilo aldırır mı, kaç kalori? Mısır püskülü çayı ile hızlı zayıflama
Harvard’lı beslenme uzmanı ilk kez açıkladı! Beyin sağlığı için faydalı besinler neler?

İLİŞKİLİ HABER

Harvard’lı beslenme uzmanı ilk kez açıkladı! Beyin sağlığı için faydalı besinler neler?
Bulut gibi pofuduk olan bomlet tarifi! Yumurtadan bomlet nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Bulut gibi pofuduk olan bomlet tarifi! Yumurtadan bomlet nasıl yapılır?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0