Limonlu maden suyu zayıflatır mı? Maden suyu ile kilo verme kürü

Fazla yediğimizde karnımızda hissettiğimiz şişkinliği ya da hazımsızlığı gidermek için tükettiğimiz maden suyunun sağlık açısından olduğu kadar diyette kilo verdirmeye de yardımcı olduğunu biliyor muydunuz? Yatmadan maden suyu içerseniz...

Halk arasında soda ya da maden suyu olarak bilinen bu içecek, karbondioksitin suda çözülmesi sonucu elde edilir. Hemen hemen tüm market ve bakkallarda çok rahat bir şekilde bulunabilecek olan maden suyu, genelde yemeklerden sonra sıkça tüketilen bir içecektir. Maden suyunun mideyi rahatlattığı uzun yıllardır bilinen bir gerçek olmakla birlikte aynı zamanda zayıflattığı da bilinir. Diyette önemli bir yeri olan su tüketimini arttırmaya yönelik olduğu bilinen maden suyu ile ilgili uzmanlar, maden suyu içtikten sonra bedenin daha fazla suya ihtiyaç duyduğunu ve dolayısıyla da su tüketimini artırdığını söylüyor. Vücudun suya ihtiyaç duymasıyla bol bol su tüketilir ve bu da zayıflamaya yardımcı olur. Tek başına kilo verdirme etkisi olmasa bile zayıflama sürecini destekleyen bu içecekle vücuda çeşitli mineraller kazandırılabilir.

Göbek eriten kür: Soda-Ayran-Limon kürü nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERGöbek eriten kür: Soda-Ayran-Limon kürü nasıl yapılır?

MADEN SUYU ZAYIFLATIR MI? MADEN SUYUNUN ZAYIFLATICI FAYDALARI

Maden suyu ile zayıflama

Maden suyu ile zayıflama

Spor yaparak kilo vermeye çalışan kimselerin hareket çalışmaları esnasında enerjileri ve terleri ile beraber vücuttaki mineralleri azalacaktır. Spor yapmadan önce içilecek olan maden suyu, enerjik ve dinç bir vücut imkanı sağlarken spordan sonra tüketilecek olan bir maden suyu da vücudun kaybettiği minerallerin geri kazanımını sağlar. Ayrıca sindirimi rahatlatıcı bir görevi de olan maden suyu boşaltım sistemine yardımcı olarak  vücut dengesini korur.

Uzmanlar tarafından günlük tüketilmesi önerilen maden suyunu ölçülü tüketmekte fayda var. Çünkü yapılan çalışmalarda sağlıklı bir vücudun günlük 600 ml maden suyunu tüketimi önerilmiştir.

Sade soda zayıflatır mı? Kilo vermek için maden suyu ne zaman içilir?İLİŞKİLİ HABERSade soda zayıflatır mı? Kilo vermek için maden suyu ne zaman içilir?

MADEN SUYU NE İŞE YARAR? MADEN SUYU KAÇ KALORİ?

maden suyu zayıflatır mı

maden suyu zayıflatır mı

  • Kas-kemik gelişimini destekler ve vücut için gerekli mineral değerini sağlar.
  • Hamilelikte tüketildiği zaman bebeğin gelişimini destekler.
  • Sindirim sisteminin hızlı çalışmasını sağlar.
  • Diyet listeleriyle beraber içildiği takdirde zayıflamaya destek olur.
  • Cildin nem dengesini koruyarak sivilce oluşumunun önüne geçer.
  • Hazımsızlığa ve kabızlığa çözüm niteliğinde olan gazı önler.
  • Saçın nem dengesini korur ve daha sağlıklı uzamasına yardımcı olur.

Neredeyse 0 kalori olan maden suyunda eğer meyveli bir soda tercih ediyorsanız, bir şişe meyveli soda sadece 94 kaloridir. Yapılan araştırmalar yemeklerden sonra tüketilen maden suyunun daha hızlı zayıflamaya yardımcı olduğunu gösteriyor. Mideyi daha çabuk dolduran maden suyu, vücuda kalori alımını azaltır. Alkali yapısı sayesinden mide asidini dengeleyen maden suyu, sindirim sisteminin daha sağlıklı çalışmasını sağlar. 

15 GÜNDE 5 KİLO VERDİREN MADEN SUYU KÜR TARİFİ:

Maden suyu ile zayıflama kürü

Maden suyu ile zayıflama kürü

MALZEMELER: Yarım litre kaynar su, 2 tatlı kaşığı yeşil çay, Yarım limon, 1 şişe maden suyu

YAPILIŞI: Yarım litre kaynar suya 2 tatlı kaşığı yeşil çay koyup 10 dakika demleyin. Ardından yarım limonu sıkıp kabuğuyla demlenen yeşil çayı içine ilave edin. Öğün arasında tüketin...

ZAYIFLAMAK İÇİN MADEN SUYU NE ZAMAN İÇİLİR?

Son zamanlarda uzmanların üzerinde daha fazla durduğu maden suyu veya su tüketimi vücudun fonksiyonlarını doğru yerine getirirken gün başlangıcında, ortasında ya da susuz kalındığında tüketildiğinde faydalıdır. Vücudun ihtiyaç duyduğu su oranını gidermeye yarayan maden suyu ph değeri ve ulaşan mineralli yapısı ile vücudun canlılığını sağlar.

Hamileler kış çayı içebilir mi? Hamilelikte hangi çay içilmeli? Hamileler için kış çayları

İLİŞKİLİ HABER

Hamileler kış çayı içebilir mi? Hamilelikte hangi çay içilmeli? Hamileler için kış çayları

BİR YORUM YAPIN 6

benercan 7 ay önce

Bardakta sadece gazı kaçar

İbrahim Boyar 1 yıl önce

Maden suyunu bardağa koyduğumuzda bardaktan dolayı faydalarını az mı gösterir yada göstermez mi

Toplam 1 beğeni

zeki yüksel 2 yıl önce

MALZEMELER: Yarım litre kaynar su, 2 tatlı kaşığı yeşil çay, Yarım limon, 1 şişe maden suyu YAPILIŞI: Yarım litre kaynar suya 2 tatlı kaşığı yeşil çay koyup 10 dakika demleyin. Ardından yarım limonu sıkıp kabuğuyla demlenen yeşil çayı içine ilave edin. Öğün arasında tüketin... demişsiniz de, maden suyunu nasıl tüketeceğini veya karıştıracağı hakkında yazmamışsınız.

Toplam 4 beğeni

Elif altay 2 yıl önce

En kolay zayıflama yöntemi nedir???

Toplam 1 beğeni

Şeyma 3 yıl önce

Gerçekten zayıflatiyormus

Toplam 5 beğeni

sibel 3 yıl önce

kaç kilo verdiniz

Toplam 2 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun