Yaban Mersini nasıl temizlenir? Yaban mersini yıkanmadan yenir mi?

Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara koruyucu bir kalkan olan Yaban mersini kan şekeri dengeleyen meyvelerden biridir. Lezzetiyle son dönemde alıcısı artan yaban mersini tüketmeden önce nasıl temizlendiğini bilmeniz gerekiyor. Peki, Yaban Mersini nasıl temizlenir? İşte detaylar...

Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen yaban mersini mayhoş ve ekşimsi tadı ile birçok kişi tarafından çok sevilmektedir. Hem taze hem de kuru olarak tüketebileceğiniz yaban mersini tatlılarda süsleme olarak da kullanılmaktadır. Karadeniz'in yüksek bölgelerinde yetişen yaban mersini antioksidan özelliğine de sahiptir. Nasıl tüketilmesi gerektiği birçok kişi tarafında merak edilen yaban mersinini yemeden önce temizlemek çok önemlidir. Küf ve bakterilerden arındırmak için uygulamanız gereken birkaç detay bulunuyor. İşte yaban mersini meyvesini temizlerken bilmeniz gerekenler:

Yaban Mersinli diyet smoothie tarifi! Sağlıklı yaban mersinli smoothie nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERYaban Mersinli diyet smoothie tarifi! Sağlıklı yaban mersinli smoothie nasıl yapılır?

YABAN MERSİNİ NASIL TEMİZLENİR?

Yaban mersinini temizlemek için ilk olarak çürük olan meyveler varsa onları ayıklayın.

Daha sonra yaban mersini meyvelerini bir kevgirin içine döküp soğuk suyla güzelce yıkayın. Yavaş su akışı gelecek şekilde soğuk suyun altında güzelce temizlediğiniz yaban mersini meyvelerini bir kenarda suyu akması için bekletin.

Yaban mersini nasıl temizlenir

Yaban mersini nasıl temizlenir

Sirkeyle temizleme:

Meyvelerin üzerinde küf veya bozuk varsa ayıklayın.

Daha sonra bir kabın yarısını su ile doldurun. Sonrasında 1 yemek kaşığı sirke soğuk suyun içine dökün. Sirkeyi suyla karışması için bir iki karıştırın.

Sonrasında yaban mersini meyvelerini kabın içine dökün. Kirlerin arınması için elinizle biraz çevirin.

Yaban mersini yıkanır mı?

Yaban mersini yıkanır mı?

Biraz beklettikten sonra sirkeli suyu boşaltın ve meyveleri bol soğuk suyla yıkayın.

Güzelce yıkadığınız meyveleri bir kevgire doldurup bir kenarda sularını akıtmalarını bekleyin.

Son olarak bir kağıt havlu yardımıyla meyveleri kurutup servis edebilirsiniz.

İşte bu kadar basit...

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0