Vücutta su kaybı neden olur?

Susuz kalan vücudun ciddi deformelere neden olduğunu biliyor muydunuz? Sizler için vücutta su kaybına neden olan faktörleri araştırdık. İşte vücudun sıvı oranını düşüren yanlışlar...

Su kaybı vücutta farklı rahatsızlıklara neden olabiliyor. Su kaybını tetikleyenlerin başında diyet hataları gelir. Aynı zamanda hiç egzersiz yapmadan yapılan zayıflama programlarından da kaynaklanır. 

İnternetin yaygınlaşması sonucu birçok siteler yalan yanlış diyet reçetelerini önerir. Kısa sürede kilo verme vaadiyle internette yayılmış olan diyet reçetelerin, vücutta yağ kaybı yerine su kaybının, bu nedenle de kas kaybına sebep olur.

Bilinçsizce uygulanan diyetler sonucu kas kaybının yanı sıra baş ağrısı, sinir, yorgunluk, konsantrasyon bozukluğu, bulantı, kabızlık, kalp, tansiyon, saç dökülmesi gibi birçok hastalığı da beraberinde getiriyor. 

Kişilerin bilinçsizce alınan bu reçeteler konusunda çok dikkatli olması gerekir. Diyet yapacak kişilerin uzman kontrolünde beslenme programlarının hazırlanması ve uygulanması gerektiğini dile getirdi.

Son günlerde moda olan zayıflama ilaçları, zayıflama çayları, sauna eşofmanları ve streç film gibi bu tür uygulamalar kilo verdirmez. Su kaybı yerine yağ yakmak için ideal bir beslenme programında ara öğün yapmanın çok önemlidir. Bol bol su tüketmek, bitki çaylarından faydalanmak ve kalsiyum içeren süt yoğurt tüketerek beslenme destekleriyle metabolizmayı hızlandırır. Fakat öncelik olarak egzersiz yapmanın gerekir.

BİR YORUM YAPIN 0