Kebap yiyenin beyni gelişir

Zeki ve daha gelişmiş beyin isteyenler, karbonhidrattan uzaklaşmalı daha çok protein ve doğal şekere yönelmelidir.

Beyin ve Sinir Bilim Uzmanı Doç. Dr. Serdar Dağ'a göre herkes genetik bir kodla ve belli bir kapasiteyle doğuyor ama besinler gelişmiş bir beyin için aracılık ediyor.

Kitap okuyarak, sanatla, hobilerle ilgilenerek karar verici sağ lobun geliştirilmesi halinde insanların daha zeki olacağını söyleyen Doç. Dr. Dağ, sol lobun da uygulayıcı olduğunu söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti: "İnsanın genetiğinde zeka yoksa daha zeki olmasını sağlamak mümkün değil. Ancak beyni geliştirme şansı var."

Beyni neler geliştiriyor

Beynin enerji kaynağı, glikoz, şeker ve kandır. Ancak kolesterolün düşüklüğü, damar yapısının iyi olması da beynin beslenmesini etkiler. Sağlıklı bir bireyin, okuyan, çalışan, 40-45 yaşına kadar olan insanların doğal tatlı alması lazım. Bu doğal tatlı da tahin-pekmez olabilir. Bu ürünlerin içinde beyni geliştiren, kanserle mücadelede kullandığımız, büyüme hormonu içeren bir aminoasit olan glutatyon bulunur. Dışı tamamen pekmez, içi cevizden oluşan sucuk da aynı anda kana karışarak beyindeki şeker miktarını tamamlar, beyne gıda verir ve hafızanın odaklanmasını, iyi çalışmasını sağlar. Et ve ot ağırlıklı beslenmek de beyni geliştirir. Kuru yemişler de hem antioksidan hem de protein içeriği yönünden zengindir. Bulgur da insülün direncini baskılar, aşırı şeker yüklenmesini önler. Fındık ya da fıstık gibi yağ oranı yüksek kuruyemişler yerine ceviz daha ağırlıklı yenilebilir. Kimyon gibi baharatlar mutlaka kullanılmalı.

Gençler beyin gelişimi için nasıl beslenmeli

Doğal yağlar, zeytinyağı ve hakiki tereyağı hormon gelişimine yardımcı olur. Gençlerde yağsız yeme ya da sağlıksız yağlarla beslenme gibi iki ayrı durum var. İkisi de doğru değil. Protein ve enerji kaynağı olarak tatlı yenmesi gerekir. Özellikle genç kızların sağlıklı olacağım diye sürekli yeşillik, salata yemesi yanlış bir beslenme metodu. Özellikle B vitamini gibi birçok vitamin ve mineral eksik alındığı için hafızayı, sinir sistemini etkiler. Uyuşma, bilinç eksikliği, elde kolda atmalar gibi belirtiler görünür. Bu yüzden genç insanların mutlaka protein ağırlıklı beslenmesi gerek. Beyin gelişimiiçin karbonhidratı sevmiyoruz ama şeker ve protein gerekli. Gençler spor, eğitim ve iyi beslenmeyi asla bırakmamalı. Çocuklar, gençler tahin pekmez mutlaka almalılar. Hakikisi kilo aldırmaz.

Bulmaca çözmek gibi aktivitelerin zekaya etkisi

Bunlar sadece var olan hafızayı korumaya yarar. O daha ileriki yaşlar için. Gençler ise yoğun bir şekilde okumalı. Okudukça, eğitim gördükçe beyinleri gelişir.

Beyni kullanma kapasitemizi nasıl artırabiliriz

Beynin kapasitesi genetiğimizde kodlu. Ne yaparsanız yapın bunun üzerine çıkamazsınız. Bu kapasitenin de yüzde 10'unu ancak kullanabiliyoruz. Bu yüzde 10'u kullanmada da eğitim, beslenme alışkanlıkları, spor, çevre şartları ve geçirdiğiniz hastalıklar önem taşıyor. Öncelikle vücudunuzu sağl

BİR YORUM YAPIN 0