Eski çağlarda kullanılan doğal ağrı kesici

Kırkkilit otu, iyileşmeyen yaralarda, romatizmal hastalıklarda ve gut hastalığında kullanılmıştır.

Eski çağlarda Çinli doktorların yüksek ateşi düşürmek, dizanteri, grip, vücudun çeşitli yerlerindeki şişlikler ve hemoroid yani basur tedavisinde kullandığı bir bitkidir.

Etken maddeleri başta terapi etkinliği ile tanınan antioksidanlardan olan flavonoidler, saponinler, glikozidler, karbonik ve potasyum asitlerdir. İçeriğindeki maddeler bitkinin antibakteriyel, antiinflamatuar, diüretik özellikleri ile böbrek ve idrar yolu enfeksiyonlarında, iyi huylu prostat büyümelerinde başarı ile kullanılmasını sağlamaktadırlar.

CİLTTEKİ SARKMALARA KARŞI ETKİLİDİR

İçeriğindeki silis asidi, vücuttaki bağ dokusunu güçlendirir ve sıkılaştırır. Böylelikle yaşlılıktaki cilt sarkmalarına karşı etkili olur. Yapılan klinik çalışmalar; gece idrar kaçırmaları, eklem yastığı iltihapları (bursit), tiroid bezi büyümeleri (guatr), konjestif, kalp yetmezliğinin sebep olduğu kan dolaşımı yetmezliklerinde anlamlı iyileştirici etkileri olduğunu göstermiştir.

CİLT YARALARINDA ETKİLİDİR

Deri üzerine kompres uygulanması ile inatçı cilt yaraları ve kanamalarda etkilidir, (kol bacak ülserleri-dermatit).Kırkkilit genel olarak çözücü ve temizleyici gücü ile tanınır. Böbrek hastalıkları, idrar yollan enfeksiyonları tedavisinde ve vücutta istenmeyen toksik maddelerin atılıp uzaklaştırılmasında yardımcıdır. İçeriğindeki en önemli etken madde silisli asitlerdir ve dalaktaki akyuvar üretimini uyararak vücut direncini arttınr.

Polonya'da yapılan çalışmada AAS tekniği ile kırkkilitin içerdiği; kalsiyum, magnezyum, demir ve bakır miktarı incelenmiş, çok yüksek oranda bu mineralleri ihtiva ettiği açıklanmıştır. Bu mineraller kan ve böbreklerin işlevlerini düzenlemektedir.

AĞRI KESİCİDİR

Brezilyada yapılan bir çalışmada kırkkilit antinosiseptif (ağrıyı uyaranı azaltma) ve antiinflamatuar (iltihap önleyici) özellikleri incelenmiş. Ağrı kesici ve iltihap giderici etkisi gözlenmiştir. Doğada her bitkinin insan bedeninde bir organ ile ilişkisi kurulsa; kırkkilit (atkuyruğu) bitkisinin böbrek, mesane ve idrar yollan için yaratılmış olduğunu söyleyebiliriz.

ZARARLARI NELERDİR?

Hamilelik döneminde yada emzirme döneminde kullanılmamalıdır. Herhangi bir ilaç kullanıyorsanız doktorunuza başvurarak kullanmanızı öneririz. Her bitkinin fazlası zarardır, hangi bitki olursa olsun ölçülü kullanmaya dikkat edin.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 2

ya safi 7 yıl önce

boyla deyerli bilgileriniz icin cok tesekurler allahim neler yaratiyor butun hamtlar ona hasbinallah venimel vekil

Duran Vatansever 7 yıl önce

Kulanım tarifini de yazarmisiniz teşekkür ederim

Toplam 2 beğeni