Kızgın yağ yanığına doğal çözümler

Yağ yanığı, kızgın yağın sıçraması ya da dökülmesi sonucu ortaya çıkan ve ciltte ciddi hasara yol açan bir rahatsızlıktır. Uzun süre acı vermesinin yanı sıra ciltte iz kalmasına da neden olur. Peki kızgın yağ yanığına ilk müdahale nasıl yapılmalıdır? İşte evde uygulanabilen, kızgın yağ yanığına doğal çözümler...

Doğal yöntemler, hafif dereceli kızgın yağ yanıklarına uygulanır. 3. veya 4. derece ciddi yanıklarda mutlaka doktora gidilmelidir.

İşte kızgın yağ yanıklarına evde uygulanan doğal yöntemler;

ALOE VERA  

Aloe vera yaprağını ortadan ikiye bölerek yanığın olduğu bölgeye koyun ve yapraklar kuruyana kadar bekletin. Ardından zeytin yağ ile masaj yapın. Bu uygulamayı yanığın olduğu bölgeye günde dört defa yarım saat aralıklarla yapabilirsiniz.

SALLAMA ÇAY

Çayda bulunan "tanik asit" kızgın yağın ciltte neden olduğu harareti alır. Bir su bardağına sıcak su doldurun, içine iki adet sallama çay koyun ve soğumaya bırakın. Ardından poşetleri yanığın üzerine koyun. Bu uygulamayı her 10 dakikada bir tekrarlabilirsiniz.

ÇİĞ PATATES

Patates içerdiği antibakteriyel maddeler sayesinde yağ yanıklarına iyi gelen bir diğer doğal tedavi yöntemidir. Çiğ patatesi rendeleyip hasar görmüş cilde koyup, 15 dakika bekleyin ardından soğuk su ile yıkayın.

SOĞAN SUYU 

Kükürt ve kersetin bileşenlerini içeren soğan, kızgın yağın meydana getirdiği su toplamasını ve ağrıyı azaltır. Soğanı rendeleyip süzgeçten geçirin, çıkan suyu yanığın olduğu yere uygulayın.

LAVANTA YAĞI

Lavanta yağı antiseptik özelliği sayesinde, hem yağ yanığının ağrısını keser hem de yağın ciltte iz bırakmasını önler. Bir bardak soğuk suyun içine üç damla lavanta yağı damlatın. Temiz elinizle yanığın olduğu yere sürün ve ince bir sargı bezi ile üzerini kapatın. Bu uygulamayı günde 5 kez yapabilirsiniz.

Güneş yanığına ne iyi gelir? Güneş yanığına doğal yollarla tedavi yöntemleri...

İLİŞKİLİ HABER

Güneş yanığına ne iyi gelir? Güneş yanığına doğal yollarla tedavi yöntemleri...
Kanal tedavisiyle ilgili doğru bilinen yanlışlar

İLİŞKİLİ HABER

Kanal tedavisiyle ilgili doğru bilinen yanlışlar

BİR YORUM YAPIN 0