Siyatik ağrı nedir? Siyatik ağrısı neden olur? Siyatik ağrının tedavisi var mıdır?

Belinizden dizlerinize doğru yayılan ağrının nedenin vücudumuzun en büyük siniri olan siyatiğin hasara uğraması sonucu ortaya çıktığını biliyor muydunuz? Peki, siyatik siniri nedir, neden ağrır ve tedavisi var mıdır? Sizler için siyatik sinir ağrısını araştırdık. İşte siyatik hakkında bilmeniz gerekenler...

Omuriliğin uçlarından başlayıp kalçanın alt eklemlerine kadar tüm vücudu kaplayan en büyük sinire siyatik denir. Bel bölgesinde olan lomber disk hernisinin çevresel faktörlerden dolayı kayması sonucu siyatik sinire baskı yapması ile siyatik ağrı ortaya çıkar. Bu ağrılar vücudun fiziksel hareketlerini olumsuz etkiler. Ağır işlerde çalışan kişilerde sıklıkla görülen siyatik ağrısı kalçadan topuğun alt kısmına kadar şiddetli ağrılar görülür. Hem kas sistemini hem de sinir sisteminde görülen deforme nedeniyle bölgesel baskılara yol açar. Erkeklere oranla kadınlarda daha fazla görülür. 

Donuk omuz sendromu nedir? Donuk omuz sendromunun belirtileri nelerdir? İLİŞKİLİ HABERDonuk omuz sendromu nedir? Donuk omuz sendromunun belirtileri nelerdir?

kalçanın ve sırtın ortasında yer alır

kalçanın ve sırtın ortasında yer alır

SİYATİK AĞRI NEDEN OLUR?

  • Siyatik sinirinin geçtiği kemiklerin zarar görmesi,
     
  • Hamilelikte aşırı kilo alınması,
     
  • Doğum sırasında yanlış duruş ile şiddetli ıkınma,
     
  • Omurganın enfeksiyon kapması,
     
  • Vücuttaki trombosit hücrelerini dengesizleşmesi sonucu ortaya çıkan anı iç kanamaları,
     
  • Yiyeceklerden bulaşan bakterilerin vücutta çoğalıp ödem ve tümörler oluşturması da siyatik sinir ağrılarının ortaya çıkmasına sebep olur.

siyatik bel ağrısına neden olur

siyatik bel ağrısına neden olur

SİYATİK AĞRISININ BELİRTİLERİ NELEDİR?

- Oturmada, yürümede zorlanma,

- Sebepsizce idrar kaçırma,

- Bacak bölgesinde ani uyuşma ve his kaybı,

- Hareket esnasında bel ve sırt bölgesinde şiddetli ağrılar,

- İlerlemiş siyatik ağrısı boyun ağrısına bile neden olur.

Kuyruk sokumu neden ağrır? Kuyruk sokumu ağrısına ne iyi gelir?İLİŞKİLİ HABERKuyruk sokumu neden ağrır? Kuyruk sokumu ağrısına ne iyi gelir?

SİYATİK AĞRININ TEDAVİSİ VAR MIDIR?

Siyatik belirtileri fark edilir edilmez hemen bir uzmana başvurulmalıdır. Aksi halde kişide ciddi kalıcı hasarlar meydana gelebilir. Uzman kontrolünde fizik ve ilaç tedavi yöntemi ile ağrılar dindirilir. Bu bölgenin güçlendirilmesi için B1 ve B12 vitaminleri enjekte edilir. Egzersizler ile devam eden tedavi kişinin bünyesine göre 6 ya da 12 hafta arası sürebilir.

ağır işlerde çalışan kişilerde görülür

ağır işlerde çalışan kişilerde görülür

SİYATİK AĞRISINA İYİ GELEN DOĞAL TEDAVİ YÖNTEMLER

NANE YAĞI

Ağrı kesici ve iltihap önleyici etkisi sayesinde nane yağı, siyatik sinir ağrısını gidermede etkili olan en yaygın doğal tedavi yöntemlerinden biridir. Nane yağını bir kişinin yardımıyla boyun bölgenizden bacaklarınıza kadar masaj yaparak sürünüz. Bu yağı ağrıyan bölgeye hafta da 2 defa uygulamakta fayda var.

SÜT, BAL VE SARIMSAK KARIŞIMI

Süt, bal ve sarımsağı karıştırarak elde edeceğiniz karışım da siyatik ağrısı için etkili olan bir diğer doğal tedavi yöntemdir. 2 bardak süt kaynarken içerisine bir diş ezilmiş sarımsak ve bir yemek kaşığı bal ekleyin. Bu karışımı ılık halde günde bir su bardağı kadar tüketiniz.

BİR YORUM YAPIN 0