Bağışıklığı güçlendiren mucize: Arı sütünün faydaları nelerdir? Arı sütü nasıl tüketilir?

Besin değeri yüksek olan arılar sadece bal değil aynı zamanda sütte verirler. Bağışıklık sistemi için inanılmaz faydası olan bu besinde tıpkı bal gibi zor süreçlerle elde edilir. İşçi arılar tarafından salgılanan bu besin Kraliçe arının beslenmesi içindir. Arı sütü polenle elde edilmez. Keşfi sonrası yüzyıllar boyunca sağlık amaçlı tüketilmiştir. Arı sütünün faydaları nelerdir? Arı sütü nasıl tüketilir?

Arı sütü, arıların yutak bezlerinde salgıladıkları bir maddedir. Bu süt, bal arılarının; enzimleri, bal özleri ve taşıdıkları milyonlarca çiçek özünden oluşur. Kıvamı koyu sarı ve beyazdır. Tadı ekşidir ve kesin bir kokuya sahiptir. Ancak arı sütünün polenleme ile bir ilgisi yoktur. İşçi arıların bu salgılamayı yapıp kovanlara koymasının tek amacı Kraliçe arıyı beslemektir. Arı sütünün ürüme organları üzerinde olumlu etkisi vardır. Çünkü içerisinde üremeyi artıran enzim ve hormonlar bulunmaktadır. İçerisinde doğada bulunan bütün vitamin, mineral ve maddeleri barındırır. Bu süt vücudu tüm hastalıkların yanı sıra kanserli hücrelere karşı da korur. Arı sütü üzerinde halen araştırmalar devam etmektedir. İçerisinde bulunan değerli diğer maddeleri keşfedilmektedir. Yüzyıllar boyunca Çin'de tüketilen bu besinin birçok hastalığın tedavisinde doğal ilaç olarak kullanılmıştır. Özellikle son yıllarda artan şeker hastalığı için fayda sağlayan arı sütü kandaki şeker indeksini dengeler. 

  • Arı sütü vücudun temel sistemi olan bağışıklık üzerinde olumlu etkileri vardır.
  • Çin'de yapılan bir araştırmada arı sütünün gençlik iksiri olduğu ortaya çıkarılmıştır. 
  • Gece yatmadan tüketildiğinde özellikle cilt yapısında bulunan hücrelerin hızla yenilenmesini sağlar. 
  •  Vücudun genel fonksiyonlarını güçlendirerek dayanıklılığını artırır. 
  • Bal ya da normal süt ile karıştırılıp tüketilebilir.

Bal ve propolisin mucize karşımı: Propolisin faydaları nelerdir? Propolis nasıl kullanılır?İLİŞKİLİ HABERBal ve propolisin mucize karşımı: Propolisin faydaları nelerdir? Propolis nasıl kullanılır?

arılar sütü muhafaza etmek için etrafına özel bir kova inşa ederler.

arılar sütü muhafaza etmek için etrafına özel bir kova inşa ederler.

ARI SÜTÜ NASIL TÜKETİLİR?

Bal ile karıştırılıp tüketildiğinde vücudun performansını artırmanın yanı sıra yaşlanmaya meyilli hücreleri de yeniler. Özellikle hormon üretiminde sıkıntı yaşanılan bazı dönemler vardır. Hamilelik ve ergenlik gibi dönemlerdeki hormon gelişimlerini destekleyerek daha sağlıklı çoğalmalarını sağlar. 

Yeni gözde vitamin deposu: Arı ekmeği (Perga) nedir? Arı ekmeğinin faydaları nelerdir? İLİŞKİLİ HABERYeni gözde vitamin deposu: Arı ekmeği (Perga) nedir? Arı ekmeğinin faydaları nelerdir?

Arı sütü

Arı sütü

ARI SÜTÜNÜN FAYDALARI NELERDİR?

- İçerdiği antioksidan sayesinde bağışıklık sistemini kanserli hücrelere karşı güçlendirir.

- Sporcuların kemik yapısını güçlendirerek yaşanma ihtimali olan eklem ve kas ağrılarını önler. Ayrıca ciltlerinde tahriş sonrası enfeksiyon kapma olasılığını da sıfırlar.

- Kan basıncını dengeleyerek, damar sertleşmesi ve kalp hastalıklarını önler.

- Gece yatmadan önce bir kaşık tüketildiğinde uyku problemini ortadan kaldırır. Aynı zamanda uyurken vücut hücrelerinin daha sağlıklı yenilenmesini destekler.

arı sütü oldukça zor elde edilir.

arı sütü oldukça zor elde edilir.

- Ciltteki yaşlanmaya neden olan hücrelerin oluşumunu engelleyerek, genç hücrelerin sayısını artırır. Aynı zamanda yara, darbe ve çiziklerin iyileşmesini hızlandırır.

- Vücudun hareket direncini arttırır.

- Kanda bulunan zararlı toksinlerin sayısını azaltarak eklemlerde oluşma ihtimali olan ödemleri engeller.

- Anne karnındaki bebeğin bedensel ve zihinsel  gelişimini destekler.

arı sütü doğa da en etkili vitamin ve mineral deposudur

arı sütü doğa da en etkili vitamin ve mineral deposudur

- Hafızayı güçlendirdiği için alzheimer hastalığı riski olan kişilerin sürekli tüketmesi gereken bir besindir.

- Mide ve bağırsak faaliyetlerini düzenler, sindirimi kolaylaştırır. Kabızlık ve şişkinlik rahatsızlıkların risklerini azaltır. 

- Kullandığınız şampuanın içerisine iki çay kaşığı eklerseniz. Saç dökülmesini engelleyerek, saçın hacmini artırır.

- Arı sütünü normal süt ile karıştırarak cildinize losyon olarak da kullanabilirsiniz.

Balın faydaları nelerdir? Deli bal zehirlenmesi nedir? Kaç çeşit bal vardır? İLİŞKİLİ HABERBalın faydaları nelerdir? Deli bal zehirlenmesi nedir? Kaç çeşit bal vardır?

bala alerjisi olanlar kesinlikle tüketmemeli

bala alerjisi olanlar kesinlikle tüketmemeli

ARI SÜTÜNÜN ZARARI VAR MI?

Arı ve bala alerjisi olan kişilerin tüketmesi sakıncalıdır. Aksi halde ölümcül sonuçlar bile doğurabilir. Bunun yanı sıra polen alerjisi olanlarında mutlaka bir uzmana danışması gerekir.  Kronik rahatsızlığı nedeniyle ilaç kullananlarda da bazı olumsuz sonuçlara neden olabilir. Çünkü arı sütü doğa da bulunan en güçlü vitamin ve mineral takviyesidir. Bu da kullanılan ilaçların içeriğindeki maddelerle tepkimeye neden olabilir. Ayrıca hamile kadınlarında tüketmeden uzmanlarına danışması şarttır. 

Düzenli uykunun sağlığa faydaları nelerdir? Sağlıklı bir uyku için neler yapılmalıdır?

İLİŞKİLİ HABER

Düzenli uykunun sağlığa faydaları nelerdir? Sağlıklı bir uyku için neler yapılmalıdır?

BİR YORUM YAPIN 11

yellow rose 3 yıl önce

gerçek arı sütünü bulun 1 gramına 1000 tl verin aldanmış olmazsınız, o kavanozlarda en fazla 1 gram vardır o da var ise ispatı imkansız arı sütü bilmediğin kişiden alınmaz

Toplam 3 beğeni

Hakan 3 yıl önce

piyasada çin arı sütü var nerdeyse gramını 1 tl ye veriyolar..ortalama 5-6 tl olması lazım en az kaliteli arı sütü için..

tekirdağ 4 yıl önce

maalesef yanlış biliyorsunuz arı sütü ne kadar yerseniz yeyin hiç bir yan etkisi yoktur ancak 2 gr dan fazla yemeninde ekstra bir faydası yoktur yani gereksizdir pahalı bir ürün olduğu için sadece fazla para ödemiş olursun

Toplam 5 beğeni

Denz 5 yıl önce

Bala karistirip yarim cay kasigi iciyorum. Saf ictigimde vucudumda ufak dokunusta buyuk kızarıklık lar oluyordu. Beeo marka.

Toplam 2 beğeni

Ceyhun Kartal 4 yıl önce

Dil Altına kürdan ucuyla alacaksınız ve 15 dakika önünden 15 dakika sonrasından hiç bir şey tüketmeyeceksiniz

Toplam 4 Beğeni

Alkan Şimşek 5 yıl önce

Bir de tüm bu anlatılanları sanırım herkes bilir lakin arı sütünün nerede nasıl saklanması gerektiğini kimse anlatmaz. Neden kimse sipariş edilen arısütünün buz aküleri içerisinde gelmesi gerektiğini buzdolabında buzlukta saklanması gerektiğini yazmaz ve söylemez...

Toplam 14 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun