Üzümün faydaları nelerdir? Günde bir kase üzüm yerseniz ne olur?

Yaz aylarının en sevilen meyvesi neredeyse kışın başına kadar piyasalarda yer alır. İçeriğinde yüksek oranda faydalı asit barındıran üzüm bu asit sayesinde ağzı içinden yemek borusuna ve mideye kadar faydalar sağlar. Sindirim temizliği yapan üzüm, güçlü bir antioksidan etkisi gösterir. Vücuttaki tüm hücrelerin yenilenmesini destekler. Üzümün faydaları nelerdir? Günde bir kase üzüm yerseniz ne olur?

Üzüm, içerdiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde birçok hastalığa bitkisel çözümdür. E ve C vitaminlerinden 60 kat daha fazla antioksidan içerir. Yüzyıllardır güzelliğe iyi geldiği için saray sultanlarının tükettiği üzüm, aynı zamanda alternatif tıpta kullanılan doğal ilaçlardan biridir. İçeriğinde yüksek oranda su bulundura üzümün suyunun özelliği ise antioksidan içeren bir asidik madde olmasıdır. Bu sayede insan sağlığına katkısı yüksektir. Dalından koparılıp yenilen üzüm yeşil ve mor renklerde bulunur. Öte yandan mutfakta neredeyse her şeyde kullanılır. Kurutularak da uzun süre muhafaza edilebilir. Sirkesi suyu ve çayı da mevcuttur. Günde tüketilen bir kase üzüm vücuttaki tüm stres hormonlarını yatıştırarak yorgunluk ve depresyonun yaşanmasını önler.

Üzüm çekirdeğinin faydaları nelerdir? İki tane üzüm çekirdeği yutarsanız...İLİŞKİLİ HABERÜzüm çekirdeğinin faydaları nelerdir? İki tane üzüm çekirdeği yutarsanız...

üzüm vücuttaki hücreleri yenileyerek yaşlanmayı yavaşlatır

üzüm vücuttaki hücreleri yenileyerek yaşlanmayı yavaşlatır

ÜZÜMÜN FAYDALARI NELERDİR?

  • Midedeki asit oranını dengeler. Yemek sonrası ekşime şişme gibi şikayetlerin yaşanmasını önler. 
     
  • İçeriğindeki A vitamini sayesinde gözdeki görme işlevselliğini artırır. 
     
  • Kandaki kolesterol seviyesini dengeleyerek kalp ve damar sağlığına katkıda bulunur. 
     
  • Yüksek oranda sıvı içeren üzüm, böbrek üstü bezlerinin çalışmasını destekler.
     
  • Hücreleri hızla yenilediğinden kanser hücrelerinin oluşmasının önüne geçer. Özellikle meme ve kolon kanserini engelleyici bir besindir. 
     
  • Cildin dermis tabakasındaki hücreleri yenileyerek yaşlanmanın önüne geçer. 
     
  • Vücuda giren virüs ve bakterilerin etkilerini azaltarak bağışıklığı güçlendirir. 

Üzüm sirkesinin faydaları nelerdir? Üzüm sirkesi nasıl kullanılır?İLİŞKİLİ HABERÜzüm sirkesinin faydaları nelerdir? Üzüm sirkesi nasıl kullanılır?

mor üzüm daha çok antioksidan içerir

mor üzüm daha çok antioksidan içerir

GÜNDE BİR KASE ÜZÜM YERSENİZ NE OLUR?

- E ve C vitamini bakımından zengin olan tüm meyvelerden daha fazla antioksidan içerdiğinden bağışıklık sistemini kanserli hücrelere karşı korumada etkili bir besindir. Siyah üzümün kabuğunda antioksidan maddesi yeşil üzüme oranla daha fazla bulunmaktadır.

- Yüksek kolesterol kan akışını hızlandırdığından tansiyon ve kalp hastalıklarının ortaya çıkma riski artar. Üzüm içerdiği fosfat ve sodyum sayesinde vücuttaki kan akışını dengeleyerek bu ihtimali sıfıra indirir. Özellikle günde bir kase siyah üzüm tüketmeniz kan ve kılcal damarlarınızın güçlenmesine yardımcı olacaktır.

Kuru üzümün faydaları nelerdir? Kuru üzüm suyu içerseniz ne olur? Kaç çeşit kuru üzüm vardır?İLİŞKİLİ HABERKuru üzümün faydaları nelerdir? Kuru üzüm suyu içerseniz ne olur? Kaç çeşit kuru üzüm vardır?

- Üzüm ilerleyen yaşlarda yaşanma ihtimali olan katarak hastalığını önlemek içinde tüketilmesi gereken ideal meyvedir. Ayrıca içerdiği beta karoten göz damarlarının güçlenmesini sağlar.

- Çeşitli sebeplerden dolayı kollajen vücutta azaldıkça ciddi kemik ve cilt hastalıklarının ortaya çıkmasına neden olur. Üzüm kollajen miktarını koruyarak bu durumların yaşamasını önler. Ayrıca içerdiği flavanoid madde sayesinde ciltte yaşlanmaya meyilli hücreleri yenileyerek cilde daha parlak ve sıkı bir görünüm sağlar.

- Yapılan araştırmalarda üzüm hiperaktivite ve dikkat eksikliğine de iyi geldiği ortaya çıkmıştır. Üzüm, içerdiği yüksek demir maddesi sayesinde beyin sağlığını korur.

- Günde bir kase üzüm, besinlerden kaynaklı meydana gelen kabızlığı önler. Ayrıca bir fincan tüketilen kuru üzümde stres ve depresyon gibi rahatsızlıkların da yaşanma ihtimalini azaltır.

Ter kokusu neden olur? Ağır ter kokusunu önlemenin yolları

İLİŞKİLİ HABER

Ter kokusu neden olur? Ağır ter kokusunu önlemenin yolları

BİR YORUM YAPIN 3

eeima 2 yıl önce

şeker hastası olunur

Svobodno 5 yıl önce

Ocağımıza incir ağacı dikilir! ;)) Beş kişi demek 5 kâse üzüm demek :))

Toplam 1 beğeni

Umut 5 yıl önce

Üzüm bağı dik daha şifalı

Toplam 0 Beğeni