Polenin faydaları nelerdir?

Yüzyıllardır besin takviyesi olarak kullanılan polenin faydaları saymakla bitmiyor. Sizler için sağlık açısından radarımıza aldığımız bu mucize besinin faydalarını araştırdık. İşte duyunca çok şaşıracağınız polenin faydaları...

Gözle görülen polen aslında binlerce polenin bir araya gelmesi ile görülür. Arılar yolu ile bir çiçekten diğerine geçip ve böylece binlerce çiçeğin özelliğine sahip olan polenlerin içerisindeki vitamin ve minerallerin sayısı saymakla bitmiyor. Doğada bulunan ve vücudumuza faydası olan bütün maddeleri barındıran polenler kas sağlığından cilde kadar birçok faydası var.

İŞTE POLENİN FAYDALARI

- En yaygın etkisi yaşlanmayı geciktirme özelliğidir. Antioksidan özelliği sayesinde vücutta yaşlanmaya meyilli hücrelerin yenileyerek gençleştirir.

- Aminoasit ve protein bakımından oldukça zengin olan polen gelişim çağındaki çocukların sıklıkla tüketmesi gereken bir besindir.

- Besin değeri yüksek olduğundan vücudun direncini artırır. Kanserli hücreleri yok eder ve vücudu hastalıklara karşı daha dayanıklı hale getirir.

- Vücutta bulunan tüm hücreleri yenilediğinden cilt hastalıklarına yakalanma riskini de azaltır.

- Antioksidan özelliği sahip polen akciğerlerdeki dokuların sağlığını da korur böylece solunum hastalıklarına yakalanma düzeyini de sıfırlar.

- Polen hormonları da güçlendirerek gebe kalma olasılığını artırır. Böylece yumurtalığı zayıf kadınlara uzmanların önerdiği besinler arasında yer alır.

Lancome Monsieur Big maskara incelemesi

İLİŞKİLİ HABER

Lancome Monsieur Big maskara incelemesi
Çorapla uyumak uyku kalitesini artırır mı?

İLİŞKİLİ HABER

Çorapla uyumak uyku kalitesini artırır mı?

BİR YORUM YAPIN 0