Sırt ağrısı neden olur? Sırt ağrısına ne iyi gelir? Sırt ağrılarını 10 dakikada bitiren karışım

Ev hanımlarının, masa başı çalışanlarının ve sürekli ayakta çalışanların en sık yaşadığı problemlerden biri olan sırt ağrısıdır. Kişinin yaşam kalitesini düşüren ve şekil bozukluğuna yol açar. Peki sırt ağrısına ne iyi gelir? Sizler için toplumun yüzde 80'inin yaşadığı bu yaygın rahatsızlıkla ilgili merak edilen her şeyi derledik. Oturma uzanma sırasında bile acıya neden olur.

Genellikle masa başı çalışanlarının sıklıkla yaşadığı sırt ağrısı dikkate alınmadığında ileride  ciddi rahatsızlıklar neden olabilir. Bu yüzden uzmanlar bu rahatsızlığın belirtilerinin ortaya çıkması ile kişilerin bir doktora görünmelerini öneriyor. Boyundan belin alt kısmında kadar ağrı, sızı, yanma, boyun tutulması, belde şiddetli sancı ve kalçalarda kemik batması gibi belirtilerle kendini gösterir. Birçok durumdan dolayı ortaya çıkan sırt ağrılarına: fibromiyalji, sırt fıtığı, sedanter, kemik erimesi, romatizmal hastalık, deformite, tümörler ve deteneratif gibi hastalıklarda yol açar. Son günlerde ise koronavirüsün bir belirtisi olarak kayıtlara geçti.

Genellikle 20 ve 50 yaş arası sıklıkla rastlanır. Erkeklere oranla kadınlarda görülür. İleri düzeydeki sırt ağrıları uykuların bile bölünmesine yol açar. Bu durumlarda mutlaka bir uzmana danışılması gerekir. Uzmanlar zamanında tedavi edilmediğinde kronik ağrılara dönebileceğini vurguladı. Sırt ağrılarında sıklıkla fizik tedavi uygulanır. 

Kas yırtılması neden olur? Kas yırtılmasının belirtileri nelerdir? Kas yırtılmasının tedavisi var mıdır?İLİŞKİLİ HABERKas yırtılması neden olur? Kas yırtılmasının belirtileri nelerdir? Kas yırtılmasının tedavisi var mıdır?

Sırt ağrısı

Sırt ağrısı

PEKİ SIRT AĞRISI NEDEN ORTAYA ÇIKAR?

  • - Uzun süre hareketsizlikten sonra aniden hareket etme
  • - Üst solunum yollarına bağlı kas spazmı geçirme
  • - Dikkatsizce ağır yük kaldırma
  • - Yanlış oturma
  • - Böbreklerin enfeksiyon kapması
  • - Ağır çanta kullanmak

Boyun düzleşmesi nedir? Boyun düzleşmesi neden olur? Boyun düzleşmesinin tedavisi var mıdır?İLİŞKİLİ HABERBoyun düzleşmesi nedir? Boyun düzleşmesi neden olur? Boyun düzleşmesinin tedavisi var mıdır?

bel ağrısı

bel ağrısı

SIRT AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Kronik bel ve sırt ağrısı çeken kişilerin doğal yollara baş vurmadan bir uzmana görülmelidir.

SARIMSAK 

Sarımsak içerdiği anti-bakteriyel maddeler sayesinde vücuttaki iltihaplanmaları atar. Kasların hassas olan yüzeylerini onarır. Her sabah aç karna bir diş sarımsağı ilaç gibi yutarak bu maddesinden faydalanabilirsiniz. 

EPSOM TUZU

Magnezyum sülfat bakımından zengin olan epsom tuzunu duş aldığınız sırada bir kovaya sıcak su koyunuz içerisine göz kararı epsom tuzu ekleyiniz. Daha sonra bu suyu boynunuzdan aşağı yavaş yavaş dökünüz. Ya da yine sıcak suyun içerisine eprom tuzu ekleyiniz. Sonra bu suya temiz bir havlu batırıp ağrıyan bölgenizde 15 dakika bekletiniz.

ZERDEÇAL

Vücuttaki iltihaplanmaları temizleyen ve ödemi atan besinlerden biri olan zerdeçaldan 2 yemek kaşığına bir yemek kaşığı bal karıştırınız. Daha sonra 3 yemek kaşığı ılık süt ekleyip macun haline getiriniz. Bu macunu ağrıyan bölgeye sürünüz. 10 dakika masajla uyguladıktan sonra ılık su ile yıkayınız.

PAPATYA ÇAYI

Papatya çayı yorgunluk ve bitkinliğe iyi gelir. Günde bir barda papatya çayı tüketerek vücudunuzu sakinleştirmiş olursunuz.

Bebekler ne zaman gülümser? Aylara göre bebeklerde gülme refleksi...

İLİŞKİLİ HABER

Bebekler ne zaman gülümser? Aylara göre bebeklerde gülme refleksi...
Meksika karpuzu (Cucamelon) nedir ve nasıl tüketilir? Cucamelon meyvesinin faydaları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Meksika karpuzu (Cucamelon) nedir ve nasıl tüketilir? Cucamelon meyvesinin faydaları nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 2

REMZİ.....1 2 yıl önce

İZMİRDE NE KADAR DEVŞİRME GAYRI MUSLİM VARSA DENIZE DÖKELIM SURIYE VE AFgANLILARI YERLEŞTIRELIM devşirmeleri atalım gıtsınnn

Toplam 1 beğeni

Lokmanca 5 yıl önce

Eğer ince beliniz in tam ortası ağrıyorsa bu aslında bel ağrısı değil böbrek ağrısı siz bunu sırtınızın ortasında hissediyorsunuz böbrek lerini zin ağrısı na gelince bunun sebebi rafine tuz böbrekleri yakıyor hem yemeklerinde acıtıyor rafine tuz yerine doğal tuz kullanın değirmen taşında öğütülmüş turşuluk tuz kullanın topaklana tuzdan yani

Toplam 1 beğeni