Kenevir koronavirüsü engelliyor mu? Kenevirin faydaları nelerdir? Kenevir çayı ne işe yarar?

Son yılların en popüler bitkilerden biri olan kenevir, oldukça güçlü bir ağrı kesici ve sakinleştiricidir. Kurutulup çay olarak tüketilen kenevirden ayrıca elde edilen yağ ise alternatif tıpta yüzyıllar önce yaraları dikerken kullanılmıştır. Ülkemizde de bir kaç yıldır üretimi yaygınlaşan ve ilaç firmaları için ham madde olan kenevir hakkında araştırmalar giderek arttı. Kenevirin faydaları nelerdir?

Aptal otu, kendir otu ve kınnap otu gibi isimlerle de alınan kenevir tohumunun sağlığa birçok faydası olduğu ortaya çıktı. Yemeklerde, salatalarda ve çay olarak da tüketilen bu tohum günde üç kaşık tüketildiğinde vücudun ihtiyacı olan proteinin yüzde 65'ini karşılar. Bunun yanı sıra içerdiği mineraller sayesinde sinir sisteminde yaşanan deformasyonları en aza indirir. Son yıllarda oldukça popüler bitkilerden biri olan kenevir, özellikle bilim insanları tarafından bir kez daha araştırmalara konu oldu. Uyuşturucu elde edilmemesi için dünya genelinde üretimi ülkeler tarafından yasaklandı. Sadece belirli bölgelerde ilaç firmaları için üretimi devlet kontrolünde yapılıyor. Yapılan araştırmalarda kanser tedavisi sırasında görülen kemoterapinin etkisini azaltan kenevir hakkında şimdilerde koronavirüse şifa olup olmadığı tartışılıyor. 

Haşhaşın faydaları! Haşhaş hangi hastalıklara iyi gelir? Kahvaltıda haşhaş ezmesi yerseniz...İLİŞKİLİ HABERHaşhaşın faydaları! Haşhaş hangi hastalıklara iyi gelir? Kahvaltıda haşhaş ezmesi yerseniz...

kenevir güçlü bir sakinleştirici

kenevir güçlü bir sakinleştirici

KENEVİR KORONAVİRÜSÜ ENGELLİYOR MU?

ABD'deki Oregon Üniversitesi'nde Prof. Dr. Richard van Breemen, yaptığı araştırmada kenevirde bulunan "CBGA" ve "CBDA" kimyasal bileşenlerin virüsün yaşamasını ve yayılmasını engellediğini iddia etti. Bunun üzerine Hollanda'daki Wageningen Üniversitesi'nden Prof. Dr. Renger Witkamp ise deney tüplerinde kenevirin virüsü engellediğini ancak insan vücudunda bu iki maddenin bir araya gelmesiyle ne yaşanacağının henüz bilinmediğini belirtti. Bunun çok ciddi bir araştırma kapsamına alınması gerektiğini belirtti. 

kenevirin koronavirüse faydası var mı

kenevirin koronavirüse faydası var mı

KENEVİR ÇAYI NE İŞE YARAR?

Her bitki olduğu gibi kenevir de güneşte kurutularak kullanılabilir. Elde edilen çay ise genellikle stres ve depresyon halini sıklıkla yaşayan insanlara tavsiye edilir. Sakinleştirici etkisi olan kenevirin aynı zamanda günde bir bardağı geçmeyecek şekilde baş ağrısı şikayeti olanlar için de önerilir.

Keten tohumunun faydaları nelerdir? Keten tohumu nasıl tüketilir?İLİŞKİLİ HABERKeten tohumunun faydaları nelerdir? Keten tohumu nasıl tüketilir?

KENEVİRİN FAYDALARI NELERDİR? 

  • İnsan vücudunun işleyişini olumlu etkileyen amino asitler bakımından oldukça zengindir. 
     
  • İçerdiği Gama Linolenik asit adı verilen uçucu yağ asidi bakımından zengin olan kenevir tohumu vücuttaki hormonların daha dengeli çalışmasını destekler.
     
  • Bu tohumun yağ aynı zamanda beyin ve beynin yapısındaki oluşumların da sağlığına da yardımcı olur. Unutkanlık, parkinson ve alzheimer hastalıklarının riskini azaltır. 
     
  • Düzenli tüketildiği taktirde cildin dermis tabakasını yenileyerek yaşlanmayı önlemenin yanı sıra daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Aynı fayda saç derisi ve saç içinde geçerlidir. E vitamini sayesinde cildin, saçların ve tırnakların DNA yapısını korur.
     
  • Bağırsakların doğru işleyişini sağlar. Lif kaynağı olduğundan sindirimi kolaylaştırır. Vegan ve diyet yapan kişiler için ideal bir tohumdur. 
     
  • Zengin vitamin ve mineraller sayesinde kansızlık ve kansızlığa bağlı olarak gelişen yorgunluk ve baş ağrısı gibi rahatsızlıkları önler. 
     
  • Magnezyum sayesinde beyindeki melatonin hormonunu artırarak uyku problemlerinin yaşanmasını azaltır.
     
  • Yapılan araştırmalarda adet sancılarına birebir fayda sağladığı tespit edilmiştir. Yatıştırıcı etkisi sayesinde şiddetli kasılmaları azaltır. 

KENEVİR TOHUMU NASIL TÜKETİLİR?

Ezilmiş kenevir tohumlarını süt ile beraber kaynatınız. Daha sonra sütü kenevir tohumlardan süzüp içerisine bal katarak tüketebilirsiniz.

Teyemmüm nedir? Teyemmüm abdesti nasıl alınır?

İLİŞKİLİ HABER

Teyemmüm nedir? Teyemmüm abdesti nasıl alınır?

BİR YORUM YAPIN 7

Hollandalı 6 ay önce

Kanserin tek ilacı

Tosun 2 yıl önce

Eskiden her tarafa ekilirdi insanlar daha sakin olurdu Allah bunu yarattıysa bir hikmeti vardı kafamıza göre istediğimizi yasaklayıp istediğimizi serbest edersek Avrupa ilac fabrikalarına milyarlarca dolar antidepresan parası ödersin

Toplam 5 beğeni

Vatandaş 2 yıl önce

Haber sitesinin en faydalı ve en sevdiğim sayfası

Toplam 2 beğeni

Medirevowomen 3 yıl önce

Medirevo markası olarak bor ve keneviri birleştirdik

Toplam 4 beğeni

Asım 4 yıl önce

10 sene yanlış kullanmışız

Toplam 12 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun