Beyaz çayı bilinmeyen faydaları

Yapılan araştırmalarda beyaz çay tüketiminin insan sağlığına ne gibi faydaları olduğu ortaya çıkarılmıştır. Deneysel çalışmada beyaz çayın bilinmeyen birçok faydası olduğu öğrenildi. İşte beyaz çayın bilinmeyen faydaları...

Japonya-Türkiye ortak yürütülen araştırmada beyaz çayın inanılmaz faydalarının olduğu kanıtlanmıştır. Rapor sonuçlarına beyaz çayın kanserli hücreleri yok ettiği tespit edilmiştir.

Etil asetatlı fraksiyonu olan madde sağlıklı hücrelere zarar vermeden kanserli hücreleri imha edip bağışıklığın direncini artırır. Aynı zamanda içerdiği antioksidan hasarlı DNA yapısını onarır.

13 sayfalık rapor aynı zamanda beyaz çaydan ilaç bile üretilebileceğine dair çalışmaların olduğuna da yer verilmiş. Beyaz çayın yapraklarından elde edilen maddeden yapılan ilacın akciğer ve mesane kanserlerine umut olabilir. Bu ilaç ile ilgili çalışmalar bittikten sonra bitkisel ilaç altında hastalara verilebilecek. 

İŞTE BEYAZ ÇAYIN BİLİNMEYEN DİĞER FAYDALARI

- İçerdiği C ve K vitaminleri sayesinde cildin daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Yaşlanma, kırışıklık ve sarkmalara karşı olumlu rol oynar.

- Çok yüksek oranda antioksidan içerdiğinden tansiyon ve kolesterolü düşürür.

- Üst solunum yolu virüs ve bakterilere karşı etkisi yeşil çaydan daha kuvvetlidir.

- Çok düşük oranda kafein içerdiği için kafeinin zararlı etkilerinden korunmayı sağlar. 

- Florit içeriği zengin olduğundan dişlerin sağlığını korur ve tartar oluşumunu engeller.

- Hücre yenilemeyi destekleyici özelliği de vardır. 

BİR YORUM YAPIN 0