Az haşlanmış yumurtanın faydaları nelerdir? Günde iki tane haşlanmış yumurta yerseniz...

D vitamini bakımından zengin olan yumurta haşlanınca daha faydalı olur. Ancak haşlama olarak uzmanlar az pişmiş yumurtayı önerir. Dünya genelinde kahvaltıların vazgeçilmezi olan yumurta, haşlandığında bazı değerleri artar. Bu yüzden özellikle D vitamini eksikliği olanlara uzmanlara haşlanmış yumurta önerir. Peki Az haşlanmış yumurtanın faydaları nelerdir? Haberin detayında haşlanmış yumurtaya dair merak edilenler:

İçerdiği yüksek besin değerleri bazı kişilerde ciddi alerjiye neden olduğundan yumurta üzerinde yapılan araştırmalar halen devam etmektedir. Ancak son olarak yapılan araştırmada yumurtaya karşı reaksiyon etkisi olmayan kişilere çok ilginç faydalar sağladığı açıklandı. Özellikle haşlanmış yumurtayla ilgili yapılan araştırmalarda uzmanlar yumurtanın tam pişirildiğinde içeriğindeki protein ve kalsiyum değerlerinin yok olduğunu tespit etmişlerdir. Vücut sağlığında özellikle kemiklerin gelişmesi ve güçlenmesinde ciddi katkı sağlayan yumurta, ek takviyedeki en sağlıklı besindir.

Amino asit bakımından zengin olan yumurta, A, B, D ve E vitaminleri de içerir. Kümes hayvanlarından elde edilen yumurtanın bu yüzden birçok çeşidi vardır. Besin değeri en yüksek olan yumurta ise deve kuşunun yumurtasıdır. Ancak diğer yumurta çeşitleri pahalı olduğundan yaygın olarak tavuk yumurtası tüketilmektedir. 

Çiğ yumurta içmenin faydaları nelerdir? Haftada bir çiğ yumurta içerseniz...İLİŞKİLİ HABERÇiğ yumurta içmenin faydaları nelerdir? Haftada bir çiğ yumurta içerseniz...

az haşlanmış yumurta neye iyi gelir

az haşlanmış yumurta neye iyi gelir

AZ HAŞLANMIŞ YUMURTANIN FAYDALARI NELERDİR?

- Düzenli spor yapan kişilerin kas yapısını güçlendirir.

- İçerdiği yüksek enerji verici maddeler sayesinde vücudun direncini artırır. 

- Yorgunluk ve çabuk acıkma gibi durumları önler.

- Vücuttaki diğer besinlerle gelen bakteri ve virüsleri temizler.

- Güçlü bir demir kaynağıdır. Kansız insanların tüketilmesi tavsiye edilir.

- Az haşlanmıştaki yumurta yağı kötü kolesterolü düşürür.

- Bağışıklığı güçlendirerek kanserojen hücrelerin oluşmasını önler.

- Göz içindeki sarı noktanın hasar almasını önler. Göz içindeki sıvıyı koruyarak katarak oluşumunu engeller.

- Diyet listelerinin olmazsa olmazıdır.

az haşlanmış yumurtanın faydaları

az haşlanmış yumurtanın faydaları

GÜNDE İKİ TANE HAŞLANMIŞ YUMURTA YERSENİZ NE OLUR?

- Sağlıklı bir beyinde yüksek miktarda kolin bulunması gerekir. Ancak çeşitli sebeplerden ötürü bu vitamin etkisi olan madde azalır. Bu da çeşitli hastalıklara zemin hazırlar. Yumurta bu kolin maddesi bakımından en zengin besinlerden biridir. Günde iki yumurta beynin ihtiyacı olan bu kolin maddesini karşılayarak unutkanlık ve erken bunama gibi rahatsızlıkları önler. 

Gözdeki sarı noktada azalan lutein maddesi net görme kaybına neden olur. Bu eksiklik aynı zamanda beraberinde göz rahatsızlıklarına da zemin hazırlar. Geri dönüşümü zor olan göz hastalıklarını önlemek için uzmanlar havuç gibi besinlerin yanı sıra lutein maddesi bakımından zengin olan yumurtanında tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. 

- D vitamini eksikliği vücutta tedavisi mümkün olamayan hastalıklara neden olabilir. Bu yüzden uzmanlar D vitaminini günlük karşılamak için balık tüketimini artırmayı önerir. Bu ek takviyelerle D vitaminin değeri artar. Ancak yapılan son araştırmada günde iki haşlanmış yumurtanında D vitaminini karşıladığı ortaya çıkarılmıştır.

- Karaciğer toksinlenmesi cilde ve saça ciddi hasarlar verir. Bu durumu önlemek için karaciğerin toksinlerden arınması gerekir. Uzmanlar yumurtanın içerdiği fosfolipidler maddeler sayesinde karaciğerin yanı sıra vücuttaki tüm toksinlerin temizleneceğini belirtiyor. Aynı zamanda günde iki yumurtanın cilt dermis tabakasını yenilediğinden yaşlanmayı da geciktirir.

az haşlanmış yumurta

az haşlanmış yumurta

- Kötü kolesterol seviyesi damarlarda yağ birikimini artırarak kalp krizi felç inme ve yüksek tansiyon gibi hastalıkların yaşanmasını artırır. Bu yağları ve kolesterolü düşüren en etkili madde ise omega-3 yağ asitleridir. Yumurta da yağ asidi bakımından zengin olduğundan günde 2 tane tüketilmesi bu riskleri azaltır.

haşlanmış yumurta besin değeri

haşlanmış yumurta besin değeri

Patatesin temizlikte sizi şaşırtacak kullanım alanları!

İLİŞKİLİ HABER

Patatesin temizlikte sizi şaşırtacak kullanım alanları!

BİR YORUM YAPIN 13

tuba 3 yıl önce

teşekkür ederim çok aydinlatici bilgiler veriyorsunuz

Toplam 1 beğeni

gurbetchi 3 yıl önce

yumurtanin gereginden fazla pismesi nerden belli oluyor ? icindeki sarinin etrafinda mavi veya mor görüntü görürseniz fazla pismis oluyor. vitaminleri ve faydali proteinleri harab olmus oluyor. cöpe atin daha iyi. Yumurta en fazla15 dakika pismelidir. daha fazlasi cöplük ediyor yumurtayi.

emekli hekim 3 yıl önce

63 yaşındayım. 18 yaşından beri her gün 2 yumurta yerim. Kırmızı et pek yemem. Hala kolesterolüm düşüktür. Tansiyonum düşük,kalbim sağlamdır.Yumurta zararlı olsa Amerikalılar her gün yemez. Onlarda görülen kalp-damar hastalıklarının ve kolon kanserinin sebebi yumurta değil çok tükettikleri kırmızı ettir.

bahadır 4 yıl önce

ne olacak ölürsünüz hemde sürünerek günde 2 tane yumurta gdo lu ve antibiyotikli gıdalarla beslenen tavuktan çıkan yumurtalarla mı yoksa köy tavuğu yumurtasıyla mı genelde çok pahalı olduğu için köy tavuğu yumurtası olamayacağı için cevap : ince hastalığa yakalanırsınız kolestrol olur tansiyon olur gut olursunuz mazallah.

Toplam 2 beğeni

doctorwho 4 yıl önce

Peygamber Efendimiz(S.A.V.) Hazretleri yumurtayı çok severlermiş...

Toplam 15 beğeni

kjps 4 yıl önce

evet peygamber efendimiz seviyor ve yiyiyorsa vardır bunda bir hayır

Toplam 5 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun