Canan Karatay: Yüksek kolesterol kalp krizi yapmaz

Porf. Dr. Canan Karatay, katıldığı bir televizyon programında şaşırtan açıklamalarda bulundu. Canan Karatay kolesterol tartışmalarına ilişkin, "Yüksek kolesterol kalp krizi yapmaz. Hepsi yalan... Kalp krizi geçirenlerin yarısının kolesterolü normal. İlaç satabilmek için paradigmayı değiştirdiler." diyerek sözlerine devam etti.

Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay ve İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ramazan Kurtoğlu yanıtladı.

Kolesterol tartışmalarına ilişkin Canan Karatay, "Yüksek kolesterol kalp krizi yapmaz. Hepsi yalan... Kalp krizi geçirenlerin yarısının kolesterolü normal. Kalp krizi geçiriyorsa, kolesterol normalse neden kalp krizi geçiriyor? Kolesterol kalp krizi yapar' demek yalandır. İlaç satabilmek için paradigmayı değiştirdiler. Kolesterol kalp krizi yapıyor' çok büyük bir yalan. Amerikan Kalp Derneği, kolesterolü kalp için risk faktöründen çıkardı." dedi.

Canan Karatay, "Hekimlik kılavuzlarla yapılmaz, kılavuzlar yol göstericidir. O kılavuzları kolesterol için konuşuyorum. Profesör de yardımcı da, aile hekim de kullanıyor. O zaman neden profesör oluyorsun?" ifadesini kullandı.

EKMEK YEMEYİN

Habertürk'e konuşan Canan Karatay, "Özel bir okulda konferans veriyorum. Herkes çiftçi. 'Sizde ilaçlama yapılıyor mu' dedim. 'Biz ilaçlama yapmazsak ceza alırız' dediler. Bitti." ifadesini kullandı.

Karatay, "Ekmek yemeyin diyorum. Unlara da bir sürü kimyasal madde katılıyor. Bu kimyasal maddeler ile miktarı artıyor, bağımlılık yapıyor ve hamur yapmakta kolaylık oluşturuyor. Bromür, kanserojen bir madde. Bromür katılmadan hakiki ekmek olur. Çin ve Meksika yasakladı. Türkiye'de ekmeğin ne kadar çok kullanıldığını siz düşünün. Vücutta iyot kullanımına mani oluyor. Bütün hormon yapan prostatta, yumurtalıkta, beyinde iyot olmazsa hücrelerimiz çalışmıyor. Bromür de buna mani oluyor." dedi.

Mehmet Ali Erbil'in son sağlık durumu hakkında gelişme

İLİŞKİLİ HABER

Mehmet Ali Erbil'in son sağlık durumu hakkında gelişme
Doğa Rutkay: Hastanedeki ikinci günden bu fotoğraf

İLİŞKİLİ HABER

Doğa Rutkay: Hastanedeki ikinci günden bu fotoğraf
Arda Turan'dan bebek açıklaması!

İLİŞKİLİ HABER

Arda Turan'dan bebek açıklaması!
Çarpışma dizisine Menemen tartışması damga vurdu!

İLİŞKİLİ HABER

Çarpışma dizisine Menemen tartışması damga vurdu!
Türkücü Berdan Mardini ameliyat oldu

İLİŞKİLİ HABER

Türkücü Berdan Mardini ameliyat oldu
TRT 1 resmen duyurdu izleyici çıldırdı! O dizi için...

İLİŞKİLİ HABER

TRT 1 resmen duyurdu izleyici çıldırdı! O dizi için...
Engin Altan Düzyatan'dan mutlu aile pozu

İLİŞKİLİ HABER

Engin Altan Düzyatan'dan mutlu aile pozu
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 16

Adem 5 yıl önce

Allah razı olsun Sayın Canan Karatay hocamızdan milletimizi aydınlattığı için neden hastalarda bazı önemli hastalıklar iyileştirilip tamamen ortadan kaldırılmıyor neden hastalar yaşam boyu ilaca bağımlı kalıyor.

Toplam 12 beğeni

ses 5 yıl önce

agzina beynine sağlık Hocam. Allah ilminizi arttırsın,,beyninizi gençleśtirsin ömrünüz boyunca. selamlar

Toplam 16 beğeni

Objektif görüş 5 yıl önce

Canan Hocanın doktorluğuna laf eden yorumcular. Hoca 50 yıllık doktordur. Türkiye'nin ilk kardiyologlarındandır.VE kasıktan anjiyo yöntemini ülkeye getiren kişidir. Daha önce koldan anjiyo yöntemi vardı ve ölüm ile kolun kaybedilmesi vakaları oluyordu. Hoca Amerika; İngiltere ve G:Afrikada doktorluk yapmış ve dünyaca ünlü Doktorların yanında çalışarak tecrübe kazanmıştır. Tek suçu ilaç lobilerinin katakullelerine eyvallah etmemesi mi? Onların foyalarını ortaya dökmesidir.

Toplam 29 beğeni

Yusuf 5 yıl önce

Bu Kadin dogrulari söylüyor ama birilerinin hosuna gitmiyor ve elestiriliyor hatte meslekten uzaklastirilmaya calisiliyor.. Bosuna dememisler dogru söyleyeni dokuz köyden kovarlar diye..

Toplam 19 beğeni

FARKINDAYIZ 5 yıl önce

Çok büyük bir iş yapıyorsun. Devrin firavunlarına karşı kendini tehlikeye atıp, hilelerini ortaya çıkarıyorsun, hiç korkmadan insanları savunuyorsun. Biz her şeyin FARKINDAYIZ. Allah sana sağlıklı, sıhhatli, hayırlı uzun ömürler versin. Allah seni korusun. Amin.

Toplam 20 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun