Terenin faydaları nelerdir? Sigaraya maruz kalmış akciğerleri tertemiz yapan tere otu...

Salatalarda sıklıkla kullandığımız terenin insan sağlığına inanılmaz faydaları vardır. Özellikle karaciğeri temizleyen bu mucize ot, turpgiller ailesine aittir. Ayrıca düzenli tüketildiğinde tere, sigara bırakan kişilerin, sigaranın neden olduğu deformasyonu azaltmada da birebir etkilidir. Güçlü bir toksin atıcı olan tere çeşitli yerlerde kullanılır. Terenin faydaları nelerdir?

Anavatanı Asya olan tere, turp ailesin aittir. Yağ yakımını hızlandırarak vücudun yağ tutmasını engeller. Bu yüzden tüketimi geniş bir bölgeye yayılır. İçinde bolca vitamin ve mineral olan terenin yabani olanına ıspatan denir. Ülkemizde bala yemekleri, cacık ve dolma da kullanılır. İlk keşfedildiği zamanlarda ise alternatif tıpta kullanılmıştır. Ödem atmada etkili olduğu fark edilen terenin güçlü bir söktürücü olmasından dolayı hamilelerin kullanması yasaklanmıştır. Günümüzde sigarayı bıraktırma kampanyalarında tüketilmesi tavsiye edilir. Nahoş bir kokusu olan terenin tadı acımtıraktır. bu yüzden limon ve tuz ile tüketilmesi ya da her hangi bir yiyeceğe karıştırılarak tüketilmesi tavsiye edilir. Tere otu kurutulup çayı da yapılır. Yüksek miktarda protein, karbonhidrat, kalsiyum, demir, potasyum, kalsiyum ve demir içerir. 

Vücuttaki toksinleri atan: Rokanın faydaları nelerdir? Düzenli olarak tüketirseniz...İLİŞKİLİ HABERVücuttaki toksinleri atan: Rokanın faydaları nelerdir? Düzenli olarak tüketirseniz...

terenin besin değerleri

terenin besin değerleri

İBRAHİM SARAÇOĞLU'NDAN TERE OTUNUN FAYDALAR

Çok güçlü bir balgam söktürücü olduğunu söyleyen Saraçoğlu iki ayda bir beş gün üst üste bir bağın bütününün tüketilmesini tavsiye eder. Soğuk suda iyice yıkatılan terenin köklerine yakın yerden kesilmesi daha uygun olur. Çünkü terenin yapraklarında olduğu kadar saplarında da vitamin bulunmaktadır. Ayrıca Saraçoğlu, taze tüketilmesinin daha sağlıklı olduğuna aksi halde sararmaya yüz tutmuş olan terenin, nanenin ve diğer yeşilliklerin bakteri ürettiğinden toksinlenmeye neden olduğunu vurguluyor. İlk beş gün üzerine limon sıkılarak düzenli tüketildiğinde akciğerde biriken tüm enfeksiyonu atar. Tüketildiğinde idrarda yanma olduğunu ancak bu yanmanın herhangi bir zararının olmadığını belirtiyor.

ağız içindeki enfeksiyonu azaltır

ağız içindeki enfeksiyonu azaltır

TERENİN FAYDALARI NELERDİR? 

  • Günümüzde yetersiz beslenmede dolayı artan kansızlığı giderir.
     
  • Enfeksiyon kaynaklı oluşan akciğer hastalıklarını önler. Bunun yanı sıra sigarada tahrip olmuş akciğeri yeniler.
     
  • Vücuttaki toksinleri tek seferde atacak kadar güçlü antioksidan içerir.
     
  • İdrar söktürücü özelliği sayesinde mesane ve böbreklerde taş, kum gibi sağlık sorunlarının yaşanmasının önüne geçer.
     
  • Stres, yorgunluk ve uykusuzlukla gerginleşen sinir hücrelerini sakinleştirerek sinir siteminin deforme olmasını önler. Beynin konsantre gücünü artırır.
     
  • Bağışıklık sitemini yenileyerek hastalıklara karşı koruma kalkanı oluşturur. 
     
  • Tere kaynatılıp banyo sırasında son durulamada bu su ile yıkandığında saç dökülmesini ve derinin dökülmesini önler. Saç köklerini güçlendirerek daha parlak ve canlı olmasını sağlar.
     
  • Karaciğer vücudumuzun en önemli organıdır. Yaşanan herhangi bir rahatsızlık diğer tüm organları ve cildi etkiler. Tere karaciğerin fonksiyonlarını artırarak toksinleri atmasına yardımcı olur.
     
  • B vitamini kompleksi bakımından zengin olan tere metabolizmayı düzenleyerek sindirimi kolaylaştırır. Bağırsak florasını dengeler.
     
  • Tere çiğ olarak ezilip dilde sürüldüğünde cilt yüzeyindeki kızarıklıkları yatıştırır. Varsa yaraları iyileştirir.
     
  • Solunum şikayeti olanların 5 bardak suya 10 tane iyi yıkanmış tere ekleyip 3 dakika boyunca kaynatılır. Dinlenmeye bırakıldıktan sonra süzerek aç karna tüketilir. Bu uygulama beş gün boyunca yapılmalıdır. Kür solunum, böbrek, sigara bırakma gibi bir sürü hastalık için kullanılabilir. 

Vücudu toksinlerden arındıran madımak otu nedir? Madımak otunun faydaları nelerdir?İLİŞKİLİ HABERVücudu toksinlerden arındıran madımak otu nedir? Madımak otunun faydaları nelerdir?

a vitamini bakımından güçlüdür

a vitamini bakımından güçlüdür

TERENİN KULLANIM ALANLARI!

Limon ve zeytin yağıyla harmanlanıp mükemmel bir diyet salata elde edebilirsiniz. Başlı başın salata olduğu gibi farklı besinlerle örneğin marul salatalıkta eklenebilir. Akdeniz ülkelerinin vazgeçilmez soslarının içine eklenip genellikle makarnaya konulur. Bazı yörelerde çorba ve meyve sularına da ilave edilebilir. Uzmanlar tere otunun kesinlikle pişirilmesini önermez sosa bile taze hali eklenmesi daha sağlıklı olur. 

TERENİN ZARARI VAR MI?

İçeriğinde keskin maddeler içeren tere, mide hastalıklarına yol açabilir. Özellikle ülser hastası olanların sıklıkla tüketmesi önerilmez. Ayrıca fazla tüketildiğinde aşırı gaz yapabilir. Bağırsak florasını hasara uğratacağından sindirim sorunlarına neden olur. Aşırı tüketildiğinde tiroid bezlerini büyümesine bile yol açar. Bazı uzmanlar hamilelik ve emzirme döneminde de aşırı tüketilmesini önermez. 

BİR YORUM YAPIN 6

Gurbetci; 4 yıl önce

Tere otunu buralarda bulamayiz. Ama anladigim sey ise Dunyayi panikleten Korona 19 virusu akcigerleri yok edip insani olduruyorsa TERE otu bunun bir ilaci yada gida destekleyicisi olarak niye kullanilmiyor...

Toplam 18 beğeni

denedim 4 yıl önce

çiğ olarak tüketildiğinde aşırı dercede balgam attırıyor

Toplam 8 beğeni

Gizem 2 yıl önce

Kaç gün tükettiniz

Toplam 0 Beğeni

tekin 4 yıl önce

bu sene tere çok galiba. satılsın diye haberler başlamış.

Toplam 4 beğeni

zafergülten 4 yıl önce

madem sigaranın bütün etkilerini yok eden bir ot var,herkes içebildiği kadar içip keyfine baksın.tereden ucuz ne var,demeti 2 tl.

Toplam 23 beğeni

türk 1 yıl önce

Tek zarar kendine mi zannediyorsun? başta ailne ve kesene... daha saymaya gerek var mı?

Toplam 0 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun