Ihlamurun faydaları nelerdir? Ihlamur çayı nasıl yapılır? Ihlamur ne zaman tüketilir?

Mevsim geçişleri ve kış denince akla ilk gelen ıhlamur çayı, hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. İçeriğinde lif ve bolca vitamin içerdiğinden hem boğazları hem de sindirimi temizlemede oldukça etkilidir. Uzmanların da sıklıkla tüketilmesini tavsiye ettiği ıhlamur, sadece kışın değil yazın da tercih edilmeli. Ihlamurun faydaları nelerdir? Ihlamur çayı nasıl yapılır? Ihlamur ne zaman tüketilir?

Ebegümeci ailesine ait olan ıhlamur, ağaç be çalı şeklinde bulunur. Kış aylarında yaprak döken bu ağaçlarda açan ıhlamur yaprağı ve çiçeği dilimli görünüşü ile dikkat çeker. Ağaçtaki çiçeklerin sayısı 35'i bulduğu söyleniyor. Verimli ve kireçli topraklarda yetişen ağaçlar tabansuyu yüksek olan yerleri sever. Sürüngelerin yaşamayı sevdiği ağaç Orta Avrupa'da özellikle köylerinde yüzyıllar boyu kullanıldı. Özellikle genç kızlar ıhlamurla hem cilt bakımlarını yaparlar hem de taç yapar. Bazı topraklarda ıhlamur ağaçlarına aşırı önem verdiklerinden kimsenin zarar vermesini istemezler. Güzel kokusu sayesinde kozmetik sanayisinde de ham maddedir. Ağacının odunları kaliteli olduğundan özellikle müzik aletlerinin yapımında tercih edilir.  

Alternatif tıpta sıklıkla tüketilen bitkisel ilaçların başında gelen ıhlamur, içerdiği yatıştırıcılar sayesinde sinir hücrelerinin deforme olmasını engeller.

Hem üst solunum yolları hastalıkları sırasında yaşanan boğaz tahribatını engeller hem de ruhsal hastalıkların yaşanma riskini azaltır. 

Ihlamur nasıl yapılır? En iyi nasıl demlenir? Ihlamur kaç kez kaynatılır?İLİŞKİLİ HABERIhlamur nasıl yapılır? En iyi nasıl demlenir? Ihlamur kaç kez kaynatılır?

IHLAMURUN FAYDALARI NELERDİR? 

- Kronik uykusuzluk yaşayanlar genellikle ertesi gün yorgun ve stresli olurlar. Belli bir süre devam eden bu rahatsızlık için en ideal doğal ilaçlardan biri ıhlamurdur. Melatonin etkisi olan ıhlamuru uyumadan bir saat önce tüketildiğinde bir haftada uyku problemini ortadan kaldırır.

  • Mevsim geçişlerinde ayyuka çıkan virüs ve bakterilerin artmasını önlemek için ıhlamur birebir fayda sağlar. Bağışıklık sistemini yenileyen ve hücrelerin koruyan ıhlamur, vücudun direncini artırır.

ıhlamurun faydası

ıhlamurun faydası

- Tanen ve oksidatif içerdiğinden güçlü bir antioksidan özelliğine sahiptir. Bu sayede bağışıklığı temizleyip hastalıklara karşı direnci yükseltir. 

  • Sindirimdeki atık besinlerin toksilenmesini önleyerek vücuttan atar. Mide asidini düzenler. Özellikle hazımsızlık ve kusma gibi sorunlara iyi gelir.

Hızlı zayıflatan ve yağ yaktıran rezene tarifi! Rezene çayı ile nasıl kilo verilir?İLİŞKİLİ HABERHızlı zayıflatan ve yağ yaktıran rezene tarifi! Rezene çayı ile nasıl kilo verilir?

- Bağırsakları temizlediğinden ciddi rahatsızlık olan iltihaplanmasını engeller. Bunun yanı sıra kabızlık gibi tuvalet sorunlarının yaşanmasının önüne geçer. 

  • Vücuttaki ödemler bazen el ve ayaklarda şişkinlik yapar. Bu da kişinin uzun süre aynı pozisyonda kalmasından kaynaklanır. Ağrılara neden olan bu şişkinlikler için bir kova sıcak suya 500 gram ıhlamur ve kuru nane atıp ayaklarınızı koyarak bir saat bu şekilde kalmanız sonucunda hem ağrının hem de şişkinliğin dindiğini görmüş olursunuz.

- Karaciğer ve safra kesesini toksinlerden arındırmada etkili bir doğal bitkidir. Vücudun en önemli organlarından biri olan karaciğer uzun süre toksinlere maruz kaldığında ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Özellikle kolesterolün yükselmesi ve cilt hastalıklarına zemin hazırlar. Bu yüzden uzmanlar düzenli ıhlamur tüketilmesini tavsiye eder. 

  • Sıcak tüketildiğinde vücut ısısını artırarak terlemeyle bile toksin atar. Ayrıca güçlü bir idrar söktürücüdür. Bu yüzden mesane de taş ve kum oluşumun önüne geçer. 

- Hazırlanan ıhlamur suyu göz hastalılarına da iyi gelir. Enfeksiyon önleyici olan ıhlamur suyuyla göz çevresi temizlendiğinde hem burada bakteri birikmesini önler. Hem de göz çevresindeki kırışıklığı azaltır.

  • Tonik gibi kullanılabilen ıhlamur cilt lekelerini yok eder. Günde iki defa düzenli cilde uygulandığında bir aya gözle görülür bir sonuca şahit olursunuz. 

Bebeklere ıhlamur verilir mi? Ihlamur bebeklerde alerji yapar mı? Bebeklere ıhlamur tarifiİLİŞKİLİ HABERBebeklere ıhlamur verilir mi? Ihlamur bebeklerde alerji yapar mı? Bebeklere ıhlamur tarifi

ıhlamur çayı nasıl yapılır

ıhlamur çayı nasıl yapılır

IHLAMUR ÇAYI NASIL YAPILIR?

Grip ve nezle gibi hastalıkları önlemek için iki tane kurumuş elma bir tane çubuk tarçın, bir çay kaşığı zencefil, bir yemek kaşığı limon ve 20 gram kuru ıhlamuru 5 dakika ocakta kaynatın sonra alıp süzerek için. 

IHLAMURUN ZARARLARI NELERDİR?

- Hamile ve yeni doğum yapmış kadınlar tüketmeden bir uzmana başvurmalı.

- Günde 3 bardak geçilmemeli aksi halde ishale ve aşırı sıvı kaybına neden olur.

- Kanı sıvılaştırarak basıncını yükseltebilir. Bu yüzden sınırlı tüketilmeli.

- Bir kere kaynatılıp tüketilmeli ikinci kaynama yapılmamalı.

Çocuklarda gece korkusunun sebepleri nelerdir? Çocuklarda alt ıslatmanın sebepleri ve çözümü

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklarda gece korkusunun sebepleri nelerdir? Çocuklarda alt ıslatmanın sebepleri ve çözümü
Karabük’te 1400 yıllık kumbara bulundu: İşte içinden çıkanlar!

İLİŞKİLİ HABER

Karabük’te 1400 yıllık kumbara bulundu: İşte içinden çıkanlar!

BİR YORUM YAPIN 0