Ginkgo biloba bitkisinin faydaları nelerdir? Gingo biloba çayı nasıl yapılır?

Çin'in alternatif tıbbında sıklıkla kullanılan ginkgo biloba bitkisi, günümüzde giderek yeniden popüler olmaya başladı. Mabet ağacında yetişen bu yaprakları eczanelerde ilaç yapımında kullanılır. Yapılan araştırmalarda ginkgo biloba bitkisi özellikle beyin sağlığına fayda sağladığı keşfedilmiştir. Çayı özellikle unutkanlığı önlüyor. Peki Ginkgo biloba bitkisinin faydaları nelerdir? Gingo biloba çayı nasıl yapılır?

Yüzyıllar boyu yabani bir tür olarak görülen mabet ağacında yetişen ginkgo biloba bitkisi kendine özgü bir ağaç türüdür. Çin ve Japonya'da yaygın olarak bulunan ginkgo biloba hakkında uzmanlar yaşayan fosil denir. Kendi tohumlarını barındıran ginkgo bilodaya, kendini yetiştiren ağaç sınıfındadır. Doğu Çin'in Zhejiang eyaletindeki Tian Mu Shan milli parkında bulunur. Her iklimde yetişmeyen Ginkgolar 2500 yıla kadar dip diri yaşayabilir. Polenlerine göre sınıflara ayrılan ginkgoların erkek ve dişisi vardır. Sürüngeler için yaşam alanı olan mabet ağacı, eriğe benzer meyve çıkar. Bu meyvelerin içeriğindeki yağ kullanılır. Yağ tıpkı tereyağı gibi kokar. Ancak uçucu yağ sınıfındadır. 17. yüzyılda bir Avrupalı gezgin olan  Engelbert Kaempfer ağacın tüm dünyaya yayılması gereken şifalı bir tür olduğunu kaydetmiş. Ağacın yaprakları yani Ginkgolar yüksek derece de flavonoid sıvı içermektedir. Bu yüzden bu bitkiler ilaç yapımlarında kullanılmıştır. Mate ağacı 1945 yılında yaşanan Hiroşima atom saldırısında canlı kalan tek varlıktır. Bu yüzden de birçok araştırmaya konu olmuştur. Aynı zamanda yapılan araştırmalarda Çin alternatif tıp uzmanları afrodiyazik etkisi yüksek olduğunu ortaya çıkarmıştır. Bunun yanı sıra Avrupa da bilim insanları tarafından araştırılan ginkgo bitkisinin sinir sistemi için gözle görülür etkisi olduğu tespit edilmiştir. Bitki özellikle beyine fayda sağlar. Zihin yapısını güçlendirir. Böylece ileri yaşlarda görülme ihtimali olan alzeimer gibi hastalıkların önüne geçer. 

GİNKGO BİLOBA BİTKİSİNİN FAYDALARI NELEDİR?

- Yüksek oranda antioksidan etkiye sahip maddeler içerdiğinden bağışıklık sistemine olumlu etkisi vardır. Bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı vücudun direncini artırır. 

- Aniden görülen göz tansiyonun ilerlemesini engeller. Göz içinde sıvı oranını dengeler. Hücreleri yenileyen mucize bitki sıklıkla gözlerde görülen arpacık gibi sağlık sorunları içinde doğal çözümdür.

ginkgo biloba bitkisinin görüntüsü

ginkgo biloba bitkisinin görüntüsü

- Sinir sistemini yenileyen ginkgo biloba bitkisi hem beyin hem de ruhsal sağlığa fayda sağlar. Özellikle kaygı gibi yaşanma ihtimali yüksek olan ruhsal sağlık sorunu için tavsiye edilen ginkgo bitkisi aynı zamanda uyku sorunlarını da çözer. 

- Hafızayı güçlendirerek ileri yaşlarda görülen unutkanlık gibi sağlık sorunlarının riskini azaltır. Kan akışını düzenler. Kanın katılaşmasının önüne geçerek damar tıkanıklığı ya da anevrizma gibi riskli hastalıkları de engeller.

ginkgo biloba özellikle beyin sağlığına fayda sağlar

ginkgo biloba özellikle beyin sağlığına fayda sağlar

- Yeterli miktarda tüketildiğinde sürekli baş ağrısı ve sindirim sorunlarına da doğal ilaçtır. Ancak aşırıya kaçıldığında kas zayıflaması mide ağrısına yol açabilir. 

- Ülkemizde bu bitkinin yetiştirilme alanları Yalova ve Balıkesir oldu. Bu yerlerde yetiştirilen bitki özellikle tıbbi ilaçlarda kullanılmak için üretilir. Migren ağrılarını da azalttığı bilinir. Ağrı üzerinde güçlü bir etkisi mevcuttur. 

ginkgo biloba çayı unutkanlığa iyi gelir

ginkgo biloba çayı unutkanlığa iyi gelir

GİNKGO BİLOBA ÇAYI NASIL YAPILIR? FAYDASI VAR MIDIR?

Ginkgo biloba ağacından elde edilen yaprakların kurutularak çay yapılabilir. Bu çay özellikle sinir hücrelerinin işlevselliğini artırdığından ileri yaşlarda görülme ihtimali olan unutkanlık hastalığını önlediği yapılan araştırmalarda ortaya konuldu. Kan dolaşımını düzenlediğinden depresyon riskini azaltır. Bu yüzden gün içinde bir bardak içilmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilir. Ayrıca ginkgo biloba çayı migren ve şiddetli baş ağrısına fayda sağlar. Ginkgo Biloba çayı tıpkı normal çay gibi demlenir. Günde en fazla iki bardak içilmesi gerekir. 

İkiz hamilelik nasıl oluşur? İkiz gebelik belirtileri

İLİŞKİLİ HABER

İkiz hamilelik nasıl oluşur? İkiz gebelik belirtileri
Fuggy Krem nedir ve Fuggy Krem ne işe yarar? Fuggy Krem nasıl kullanılır

İLİŞKİLİ HABER

Fuggy Krem nedir ve Fuggy Krem ne işe yarar? Fuggy Krem nasıl kullanılır
Oduncu gömlek tarzında kareli ceketler!

İLİŞKİLİ HABER

Oduncu gömlek tarzında kareli ceketler!

BİR YORUM YAPIN 0