En doğal antibiyotik olan: Sarımsak çayının faydaları nelerdir? Sarımsak çayı nasıl yapılır?

En eski çağlardan beridir tüketilen sarımsak, güçlü doğal bir antibiyotiktir. Hem pişmiş hem de çiğ olarak tüketildiği gibi çayı olarak da kullanılan sarımsak hakkında merak edilenleri araştırdık. Özellikle üst solunum yolları enfeksiyonları için en doğal ilaç olarak görülen ve neredeyse tüm uzmanlar tarafından bağışıklığın güçlenmesi için önerilir. Peki Sarımsak çayının faydaları nelerdir?

Bal, limon, zencefil gibi malzemelerin de eklenip elde edilen sarımsak çayı, Anadolu topraklarında yüzyıllardır en doğal ilaç olarak tüketilmektedir. Soğuk algınlığı hastalıklarında tercih edilen sarımsak çayı, burun tıkanıklığı ve kuru öksürük gibi durumları da ortadan kaldırır. Allium Sativum olarak bilim literatüründe yer alan sarımsak toprak altında yetişir. İçeriğindeki güçlü minareller sayesinde güçlü bir kokusu vardır. Soğan gibi yeşil kısmı toprak üstüne çıkar. Yabani soğan ve pırasanın akrabası olan sarımsak yemeklerin vazgeçilmesidir. Bunun aynı sıra yapılan araştırmalarda doğanın insanoğluna sunduğu en güçlü antibiyotiktir. Bazı ilaçlara ham madde olarak eklenen sarımsak çay olarak da tüketilebilir. Ülkemizde en sağlıklı sarımsak Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde bulunur. 33 kükürt bileşeni içeren sarımsak 17 çeşit aminoasit barındırır. Güçlü antiseptik işlevini sayesinde vücuda giren virüslerin etkisini kolayca yok eder. 

Sarımsağın faydaları nelerdir? Sarımsak tozu ne işe yarar? Bir tane çiğ sarımsak yutarsanız...İLİŞKİLİ HABERSarımsağın faydaları nelerdir? Sarımsak tozu ne işe yarar? Bir tane çiğ sarımsak yutarsanız...

virüslere karşı en etkili çay

virüslere karşı en etkili çay

SARIMSAK ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

  • Güçlü bir antiseptik ve antioksidana sahip olan sarımsak, limon zencefil ve balın buluşmasıyla daha da güçlenir. Enfeksiyonlara karşı vücudu koruyan bir çaydır. Soğuk algınlığı sürecinde sürekli olarak tüketilmesi tavsiye edilir. 
     
  • Sarımsak çayı, aynı zamanda kan basıncını düşürür. Kanın içindeki iltihabı temizleyerek kötü kolesterol seviyesinin yükselmesini önler. 
     
  • Kadınlarda sıklıkla yaşanan vajinal akıntı ve vajinal mantar enfeksiyonunun yaşanmasını engeller.
     
  • Mide duvarını güçlendirerek reflü ve ülser oluşuma riskini azaltır. Kusma ve bulantı gibi hastalıkların yaşanmasının önüne geçer.
     
  • Sinir sistemindeki hücreleri güçlendirerek beyin fonksiyonunun güçlendirir. Unutkanlık gibi ileri yaş hastalıkların riskini azaltır.
     
  • Vücudun direncini artırdığı gibi enerjisini de yükseltir. Yorgunluk uykusuzluk gibi hastalıkları önler.
     
  • Bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerden ilkidir. Bu sayede ani hararetlerin yaşanmasını azaltır.
     
  • Rahimde oluşan kistlerin hormonal bozukluğa neden olmadan vücuttan atılmasını destekler.
     
  • Sindirim sisteminin daha fonksiyonlu çalışmasını sağlar. Böylece kilo vermede yardımcı olur. 
     
  • Bağırsaklardaki atıkların dışkıyla çıkmasını sağlar. Aynı işlevi böbreklerde de yaparak taş kum oluşumunun önüne geçer. 

Sarımsak nasıl tüketilmelidir? Sarımsak çeşitleri! Günde 6 diş közlenmiş sarımsak yerseniz...İLİŞKİLİ HABERSarımsak nasıl tüketilmelidir? Sarımsak çeşitleri! Günde 6 diş közlenmiş sarımsak yerseniz...

kronik hastalığı olanlar uzmanlarına danışmalı

kronik hastalığı olanlar uzmanlarına danışmalı

SARIMSAK ÇAYI NASIL YAPILIR?

Kaynayan bir buçuk su bardağı suyun içine kıyılmış bir diş sarımsağı ekleyin. Bir iki dakika sonra içerisine bir çay kaşığı kadar limon suyu ve bir dilim zencefil ekleyin iki dakika sonra ocaktan alın. Biraz ılıktıktan sonra içerisine yarım çay kaşığı bal ekleyip tüketin.

SARIMSAK ÇAYI NE ZAMAN İÇİLMELİ?

Kronik rahatsızlığı olanların mutlaka doktorlarına danışmaları gerekir. Gribal enfeksiyon sürecinde tüketilebilir. Uluslararası sağlık örgütleri sarımsağın herhangi olumsuz bir yönünün olmadığı ancak aşırı tüketildiğinde mide hastalıklarını tetikleyebileceğini söyler. 

sarımsak besin değeri

sarımsak besin değeri

BİR YORUM YAPIN 0