Masumiyet'te geçen Erotomani hastalığı nedir? Erotomani'nin belirtileri nelerdir?

Platonik aşık, takıntılı ve karşılıksız seven kişilerin ileri boyutta yaşadığı ruhsal hastalık olan Erotomani, Masumiyet dizisinde geçti. Üst üste sanrılı durumlar yaşayan kişilerde ortaya çıkan ancak oldukça geç fark edilen bu rahatsızlıkla kişi kendine ciddi derecede zarar verebilir. Peki Masumiyet'te geçen Erotomani hastalığı nedir? Erotomani'nin belirtileri nelerdir?

Halk arasında takıntılı aşık olarak geçen Erotomania, hastalarının gerçek dışı duyguları vardır. Bu hastalar genellikle statü olarak kendinden yüksekte olan zengin, güzel ya da yakışıklı gibi kişilere karşı sevgi beslemeye başlar. Ancak bu sevgi karşılıklı değildir. Hastalar ise bunun gerçek olduğunu ve kişilerle bir aşk yaşadıklarını gerçek zannederler. Yaygın olmayan ancak çocuklukla sevgisiz ilgisiz büyümüş kişilerde rastlanma ihtimali yüksektir. Tanıdığı ya da tanımadığı kişilere karşı taşıdıkları bu karşılıksız duygu bir takıntı haline gelir. Bununla beraber hastada paranoyak ortaya çıkar. Hasta ayrıca kişinin de kendisine aşık olduğunu sevdiğini düşünür. 

  • Güvensiz ve reddedilme korkusu yaşayanların Erotomania yaşama olasılığı yüksektir.
     
  •  Ergenlik döneminde ortaya çıkar ve statüsü yüksek olan kişilere hayranlık duyarak başlar.
     
  • Bu hal daha sonra onunla beraberlik yaşıyormuş gibi hislere sürükler.
     
  • Şizofreni, Bipolar gibi yaygın olan psikolojik hastalığı olanların yaşadığı farklı bir hastalıktır.
     
  • Gerçek dışı yaşadıkları bu olay sonrası bakış açılarında bozukluk değişir. Tutku arttıkça beraberinde şiddete ve şizofrenik olaylara meyilli bir ruh hali ortaya çıkar.
     
  • Günümüzde bu hastalığı hayranı oldukları kişilere karşı yaşayan insanların sayısı giderek çoğalmaktadır.

 Borderline kişilik bozukluğu nedir? Borderline kişilik bozukluğu olduğunuzu gösteren işaretlerİLİŞKİLİ HABER Borderline kişilik bozukluğu nedir? Borderline kişilik bozukluğu olduğunuzu gösteren işaretler

EROTOMANİ NASIL ORTAYA ÇIKAR?

17. yüzyılda ilk kez Jacques Ferrand tarafından keşfedilen Erotomani rahatsızlığı daha sonraki yıllardan karşılıksız aşk olarak tanımlanmıştır. Kişinin saplantılı bir şekilde bağlanması ve bunun bir türlü aşamaması beraberinde hastalıklara da neden olduğundan araştırma konusu olmuştur. Hastalar henüz tanımadıkları ya da tanıdıkları ancak herhangi bir beraberlikleri olmamasına rağmen beraberlermiş gibi düşünür. Her sözlerini hareketlerini kendilerine söylediklerini düşünen hasta bununla ilgili aklında bir sürü senaryo geliştirir. 

erotomani olan hastalar genellikle aşık oldukları kişinin hayatını sürekli olarak merak ederler

erotomani olan hastalar genellikle aşık oldukları kişinin hayatını sürekli olarak merak ederler

Psikonevroz nedir? Psikonevroz belirtileri nelerdir ve tedavisi var mıdır?İLİŞKİLİ HABERPsikonevroz nedir? Psikonevroz belirtileri nelerdir ve tedavisi var mıdır?

EROTOMANİNİN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Kendilerinden haberi olmayan kişinin aslında kendisini çok sevdiklerine inandıkları için onlar için her şeyi yaparlar. Örneğin son yıllarda hayranı oldukları ünlülerin kapılarına kadar giden kişilerde bu hastalıkların belirtilerine rastlanmıştır. Karşıdaki kişinin de kendisini sevdiğini vazgeçilmez bir aşk yaşadıklarına inanırlar. Takip etme ve kıskançlık gibi takıntılı davranışlar sergilerler. 

konuştukları kişilerin onlara ilgi duyduklarını düşünürler

konuştukları kişilerin onlara ilgi duyduklarını düşünürler

Bipolar bozukluk nedir? Bipolar bozukluk belirtileri neledir? Bipoların tedavisi var mıdır?İLİŞKİLİ HABERBipolar bozukluk nedir? Bipolar bozukluk belirtileri neledir? Bipoların tedavisi var mıdır?

EROTOMANİNİN TEDAVİSİ VAR MIDIR?

Takıntılı oldukları anları yaşayan kişiler dış görünüşlerinde ciddi değişimler yaparlar. Örneğin kıyafetlerini değiştirip hiç sevmedikleri şeyleri yapabilirler. Bu yüzden hastanın hemen tedavi edilmesi lazım. Ancak ruhsal hastalıklarında en zor tedavi şekli sanrılı geçenlerdir. Erotomani de de kişi sık sık bu sanrıları yaşar. Olmayan şeyleri hayal edip gerçek gibi yaşadıklarından tedavileri uzun sürer. Uzman öncelikle hastanın hastalığını kabul etmesini ister. Bununla beraber sohbet havasında devam eden tedavilerle hasta gerçek dünyaya uyandırılmaya çalışılır. 

Kayısının faydaları nelerdir? Kuru kayısı yerseniz ne olur? Kayısı çekirdeği ne işe yarar?

İLİŞKİLİ HABER

Kayısının faydaları nelerdir? Kuru kayısı yerseniz ne olur? Kayısı çekirdeği ne işe yarar?

BİR YORUM YAPIN 1

doktur tavsiyesi 3 yıl önce

Mesela sadakatsiz ve masumiyet gibi dizileri izlerseniz Erotomani hastaslığı olabilirsiniz Hatta daha kötü sonuçlara sebep olabilirsiniz...