Sahurda normal peynir yerine lor peynir yerseniz faydaları neler?

Uzmanlar Ramazan aylarında önemli bir öğün olan sahurda tüketilen besinlerin gün boyu vücudun direnci için önemli olduğunun altını çizer. Kahvaltı olarak düşünülmesi gereken sahurda ise peynir olarak lor peynirini tercih edebilirsiniz. Sahurda normal peynir yerine lor peyniri tüketmenin faydalarını sizler için derledik.

Tam bir kalsiyum ve protein kaynağı olan peynir çeşitlerinden biri de lor peynirdir. Sütten üretilen lor peyniri mutfaklarda sıklıkla hamur işlerinde tercih edilir. Ancak uzmanlar Ramazan ayında sahurda normal peynir yerine lor peyniri önerir. Çünkü lor peynir diğer peynir çeşitlerine göre daha az yağlı ve tuzludur. Lor peynir üretilirken çıkan alt peynir suyunun kaynatılmasıyla ortaya çıkan pıhtılardır. Bu sayede de tüm vitamin ve mineralleri diğer peynirlere oranla daha fazla barındırır. 

Sahurda yenilen iki dilim ananasın muhteşem faydalarıİLİŞKİLİ HABERSahurda yenilen iki dilim ananasın muhteşem faydaları

lor peynir yüksek oranda kalsiyum ve protein barındır

lor peynir yüksek oranda kalsiyum ve protein barındır

SAHURDA NORMAL PEYNİR YERİNE LOR PEYNİR YERSENİZ....

  • Vücut sahurdan iftara kadar uzun bir süre aç ve susuz kalır. Bu sırada depoladığı vitamin mineralleri kullanır. Bağışıklık sistemi de böyle de daha güçlü hale gelir. Direnci düşmez. Lor peynir de vücudun bu depolama sistemini doldurması için faydalı bir besindir.

     
  • Süt ve süt ürünleri içinde en fazla proteine sahip olan lor peynir sahurda tüketildiğinde oruç sürecinde kemik ve kasların ihtiyacını karşılar. Güçlenmelerini destekler. Böylece vücut ağrılarına bağlı halsizlik oluşmaz. 

    lor peynir tok tutar
    lor peynir tok tutar

Sahurda ayran içerseniz ne olur?İLİŞKİLİ HABERSahurda ayran içerseniz ne olur?

  • Antioksidan bakımından zengin olan lor peynir hücrelerin hızla yenilenmesini sağlar. Aşlık ve susuzluk süresinde dinlenen vücut hücrelerinin daha sağlıklı yenilenmesini destekler. 
     
  • Serum proteini barındıran lor peyniri zinde kalmak ve aynı zamanda kiloyu korumak için gereklidir. 
     
  • Sindirim sistemini rahatlatır. Bağırsakların daha hızlı çalışmasını sağlar. Lor peynir özellikle ertesi gün yaşanabilecek yorgunluğun yanı sıra mideye bağlı ağız kokusunu önler.
     
  • Uzun süre tok tuttuğundan uzmanlar mutlaka normal peynir yerine tercih eder.

BİR YORUM YAPIN 2

misafir 1 yıl önce

boşverin. ne yerseniz yiyin ama fesleğen ekin üzerine taze veya kuru fark etmez. şekerinizi düşürtmez

zafer gülten 2 yıl önce

hem normal peynirden daha çok vitamine sahip,ve daha sağlıklı imiş,bilmiyordum,ama sadece diğer peynirlere göre daha ucuz olduğu için lor kullanıyordum. dilerim bu haberi okuyan uyanıklar lor peynirinede zammı koymazlar.

Toplam 5 beğeni