Sahurda çay içmenin zararları neler? Sahurda çay içmek harareti alır mı?

Türk kültürünün vazgeçilmezlerinden biri olan siyah çay, günün her saatinde olduğu gibi sahurda da en çok tercih edilenler arasında. Ancak sahurda içilen çay getirdiği yoğun sıcaklık, aşırı susamaya neden olur. Uzmanların yaptığı açıklamalara göre sahurda çay tüketenlere kötü haberimiz var.

Ramazan ayında iftarda ve sahurda beslenirken bazı noktalarda çok dikkatli olmak gerekiyor. İki öğüne düşen beslenme şekli, bazı sağlık sorunlarına neden olabilir. Özellikle sahurda tüketilen bazı besinler, gün içerisinde vücudun daha hızlı sıvı kaybetmesine neden olur. Sahur sofraları hazırlanırken bir yandan da çay demlenir. Çay içerdiği toksinler bakımından gün boyu kişinin daha sık idrara çıkmasına neden olur. Gün boyu susuzluk çekmemek için sahurda çay içmek doğru mu?

SAHURDA ÇAY İÇMEK ZARARLI MI?

Her gün sahurda 2 tane yumurta yemenin vücuda olan etkileri nelerdir?İLİŞKİLİ HABERHer gün sahurda 2 tane yumurta yemenin vücuda olan etkileri nelerdir?

Yapılan araştırmalara göre sıcak içecekler vücudun kendisini olduğundan daha sıcak hissetmesine yol açar. Bu da vücudun daha fazla terlemesine neden olur. Terlemek, ısı kaybını sağladığı için sıcak içecekler genellikle harareti alır. Çay tükettiğimizde vücudumuz normalden daha fazla terler. Ancak bu terleme spor yaptıktan sonra oluşan terle aynı değil. Vücut kontrollü bir şekilde terlediği için serinlemeye başlar ve üzerinizde hararette gitmiş olur. 

Sahurda limonlu su içilir mi? Her gün sahurda 1 bardak limonlu su içerseniz...İLİŞKİLİ HABERSahurda limonlu su içilir mi? Her gün sahurda 1 bardak limonlu su içerseniz...

SAHURDA ÇAY TÜKETENLERE KÖTÜ HABER!

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Gökçe, çay tüketiminin vücuttaki sıvı kaybını artırdığını belirterek, "Özellikle demli çay, vücuttaki sıvıyı boşaltıyor ve akşama kadar susuz kalınmasına neden oluyor. Vücuttaki sıvı miktarı düştüğü için de taş hastalığı belirtilerinde artış oluyor. İftardan sonra çay içilebilir ama sahurda içilmemesini tavsiye ediyoruz" dedi.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 3

DefneJoyFoster 11 ay önce

bu sene sakız orucu bozarmıyı merak eden yok mu?

Toplam 2 beğeni

Frk 11 ay önce

Şu an sahur ve çay içiyorum. Çok güzel gidiyor.

Toplam 1 beğeni

Recep 11 ay önce

Babam 90 yaşına kadar sahurda çay içerdi evinde vefaat etti yorumum bu kadar

Toplam 3 beğeni