Her gün 5 tane kestane yerseniz! Kestane hangi hastalıklara iyi gelir? Kestane zehirlenmesi

Eskiden kış ayları gelince odun sobalarının üzerinde közlenen kestaneler, mis gibi kokusuyla tüm evi sarardı. 7'den 70'e herkesin severek yediği kestaneden günde 5 adet yerseniz sağlığınıza olan faydalarını biliyor musunuz? Gelin birlikte öğrenelim:

Kış aylarında odun sobalarında kavrulan kestaneler fırında, tavada ve suda olmak üzere üç farklı şekilde pişirilir. Hem lezzetli hem de besleyici bir meyve olan kestane, Kestane, faydaları bakımından incelendiğinde, kalp sağlığından sindirim sistemi fonksiyonlarına, bağışıklık sisteminden kemik sağlığına kadar çeşitli olumlu etkileri bulunur. Kestane ayrıca, enerji verici özelliğiyle de vücut dayanıklılığı artırabilir. C vitamini yönünden zengin olan kestanenin, vücudu temizlediği, kanseri önlediği ortaya çıktı. Uzmanlar günde 5 veya 3 tane yiyeceğiniz kestanenin enfeksiyona bağlı oluşan grip, nezle ve bronşit gibi hastalıklara karşı direnç oluşturduğunu açıkladı.

Kestane kilo aldırır mı? Çiğ kestane zayıflatır mı? Günde 100 gram kestane yerseniz...İLİŞKİLİ HABERKestane kilo aldırır mı? Çiğ kestane zayıflatır mı? Günde 100 gram kestane yerseniz...

GÜNDE 5 TANE KESTANE YERSENİZ?

  • Göğüs kanserine karşı koruyucu: Güçlü bir anti-oksidan olan kestane, içerdiği flavanoidler sayesinde zararlı serbest radikallere karşı koruma sağlayıp kansere karşı da koruyor.
  • Demir deposu: Demir, kalsiyum, magnezyum, mangan, fosfor ve çinko gibi mineraller bakımından da zengin olup çok iyi bir potasyum kaynağıdır.
  • Çölyak hastalığını engeller: Kestane glüten içeriği olmayan bir yemiş olduğundan glutensiz besinlerin hazırlanmasında da kullanılır; dolayısıyla kestane, glüten duyarlılığı, buğday alerjisi ve çölyak hastalığı olanlar için de oldukça uygun bir besindir.

KESTANE ALERJİSİ NASIL OLUR? KESTANE ZEHİRLENMESİ NEDİR?

Kestanenin içerdiği bir protein maddesini bağışıklık sistemi kötü bir bakteri olarak algılar ve ona karşı korunma oluştururken vücutta bir takım ciddi komplikasyonlar meydana gelir. Bu duruma kestane alerjisi denir. Aynı şekilde arıların çiçek özlerinden meydana gelen kestane balı ya da kestane şekeri olarak adlandırılanlar içinde geçerlidir.

Kestaneye karşı alerjisi olduğu kimseler tarafından bilinse de bazı kimseler bu durumu bilmez. Özellikle çocuklukta fark edilen bu durum sırasında tüketilen kestane sonucu ortaya çıkan duruma ise kestane zehirlenmesi denir. 

Kestanenin cilde faydaları nelerdir? Kestaneden cilt maskesi yapımıİLİŞKİLİ HABERKestanenin cilde faydaları nelerdir? Kestaneden cilt maskesi yapımı

KESTANE ALERJİSİNİN BELİRTİLERİ NELERDİR?

  • Burun bezlerinin şişmesi ile oluşan burun tıkanıklığı, hapşırma,
  • Boğazların kızarmasına bağlı gelişen öksürme ve hırıltı,
  • Ciltte gelişen deformasyonlara bağlı kızarıklık, kaşıntı ve dökülme,
  • Ayrıca gözlerde yanma, yaşarma ve kızarma hissi,
  • Dil ve ağız kenarında karıncalanma, 
  • Solunumda sıkıntı çekme,
  • Kan basıncı aniden değiştiğinden aşırı terleme ve soğuma yaşanması,


Karın ağrısı akabinde gelişen mide bulantısı ve kusma hissi gibi belirtiler gösterir. İleri boyutlusu ise kişi nefes almakta zorlandığından bilinç kaybı yaşamasıdır. 

KESTANE ALERJİSİ NASIL TEŞHİS EDİLİR? TEDAVİSİ VAR MIDIR?

 Alerjiler kan ve deri prick testleri ile anlaşılır. Öncelikle neye alerjinizin olup olmadığını öğrenmek bir hastanede bu testleri yaptırmalısınız. Lateks alerjisi sıklıkla avokado, muz, kestane, elma, havuç, kavun, patates ve domates gibi besinlerden kaynaklı ortaya çıkar. Kestane alerjisinin belli bir tedavisi yoktur. Belirtilerden en yaygın olan ne ise uzman ona göre ilaç tedavisi uygular. 

Kinoa zayıflatır mı? Kinoa kaç kalori? Kinoa diyeti nasıl yapılır

İLİŞKİLİ HABER

Kinoa zayıflatır mı? Kinoa kaç kalori? Kinoa diyeti nasıl yapılır
Amasya'nın en meşhur yemeği nedir? Anadolu’nun en eski şehri Amasya'dan leziz tarifler

İLİŞKİLİ HABER

Amasya'nın en meşhur yemeği nedir? Anadolu’nun en eski şehri Amasya'dan leziz tarifler
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

ilaki helal olcak 3 ay önce

bim de 170 bazı zamanlar 150 ye düşüyor . fenada değil paranız çok ise dediğiniz fiyata veya daha üstüne de vardır ilaki

helal olsun 5 ay önce

kilosu 300 tl