Amasya'nın en meşhur yemeği nedir? Anadolu’nun en eski şehri Amasya'dan leziz tarifler

Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan Amasya'nın şahane yemek tariflerini sizler için derledik. En az elması kadar meşhur olan yemekleri neler gelin birlikte bakalım. İşte Amasya'nın meşhur yemekleri ve tarifleri...

Şehzadeler Şehri olarak anılan ve Anadolu'nun en köklü şehirlerinden biri olan Amasya, köklü bir kültür düzeyinin yanında önemli ve çeşitli yöresel yemeklere de sahip. Örf, adet, güleç yüzü ve yemek sunumlarıyla bir bütün olan Amasya, uzun süre pek çok ulusa başkentlik yapması ve sultanların şehri olmasıyla sanat ve mutfak kültüründe oldukça gelişmiştir. Sultanlara layık lezzetleri barındıran ve birbirinden şahane yemekleri kendilerine özgü şekilde harmanlayan Amasya mutfağını sizler için derledik. İşte Amasya'nın en meşhur yemekleri ve tarifleri...

SivasİLİŞKİLİ HABERSivas'ın meşhur yemekleri nelerdir? Sivas yöresinin en meşhur yemek tarifleri

AMASYA'NIN EN MEŞHUR YEMEĞİ NEDİR?

Toyka çorbası
ÇATAL çorbası
Kesme çorbası
Keşkek
Hamur yahnis
Patlıcan slikme
Şehzade kebabı
Patlıcan çullama
Sakala çarpan çorba

  • TOYKA ÇORBASI

Farklı lezzetlere açık olanlar için şahane bir lezzet olan toyka çorbası, Amasya şehrinin yöresel lezzetleri arasındadır. Oldukça bereketli olan ve kış ayları için de şifa deposu olacak toyka çorbasının nasıl yapıldığını sizler için aşağıya bırakıyoruz. Şimdiden afiyet şifa olsun!

Amasya yöresinin toyka çorba tarifi

En kolay toyga çorbası nasıl yapılır? Toyga çorbasının içinde ne var?İLİŞKİLİ HABEREn kolay toyga çorbası nasıl yapılır? Toyga çorbasının içinde ne var?

  • CİĞER SARMASI

dolgulu iç harcı ve görüntüsüyle iştah kabartan ciğer sarması, Edirne sıklıkla tüketilse de Amasya şehri içinde vazgeçilmez lezzetler arasında yerini alıyor. Kıvamı, tadı ve pişirme tekniğine dikkat ederseniz evde de kolayca yapabileceğiniz ciğer sarmasının tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

En kolay ciğer sarma nasıl yapılır? Gömlek yağından ciğer sarma tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay ciğer sarma nasıl yapılır? Gömlek yağından ciğer sarma tarifi

  • UNUTMA BENİ 

Amasya'nın vazgeçilmez lezzetleri arasında olan ve sıklıkla tercih edilen unutma beni tatlısı tarifi ve kolay yapılışı nedeniyle sıklıkla tercih edilen lezzetler arasında yerini koruyor. Adıyla da unutamayacağınız bir lezzet sunan unutma beni tatlısını sizler için aşağıya bırakıyoruz.

Unutma beni tatlısı nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERUnutma beni tatlısı nasıl yapılır?

  • AMASYA ÇÖREĞİ

Hamur işleri arasında sıklıkla tüketilen ve severek yenilen Amasya çöreği, çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Tadı herkese hitap eden bir lezzete sahip olan Amasya çöreğini sizler için aşağıya bıraktık.

Hazır zannedilen tam kıvamında haşhaşlı çörek nasıl yapılır? Evde haşhaşlı çörek tarifiİLİŞKİLİ HABERHazır zannedilen tam kıvamında haşhaşlı çörek nasıl yapılır? Evde haşhaşlı çörek tarifi

Afiyet olsun...

Kinoa zayıflatır mı? Kinoa kaç kalori? Kinoa diyeti nasıl yapılır

İLİŞKİLİ HABER

Kinoa zayıflatır mı? Kinoa kaç kalori? Kinoa diyeti nasıl yapılır
Her gün 5 tane kestane yerseniz! Kestane hangi hastalıklara iyi gelir? Kestane zehirlenmesi

İLİŞKİLİ HABER

Her gün 5 tane kestane yerseniz! Kestane hangi hastalıklara iyi gelir? Kestane zehirlenmesi
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 1

Alphan İnan 3 ay önce

Arnavut ve Boşnak kültürü çok üst düzeydir.