Bel fıtığı nasıl anlaşılır ve nasıl tedavi edilir? Bel fıtığı tekrarlar mı?

Bel bölgesinde bulunan omurların arasındaki diskin yırtılarak, sinirleri sıkıştırması olarak ifade edilen bel fıtığı; günlük hayatı olumsuz etkileyen en önemli rahatsızlıklardan biridir. Bel fıtığı, tedavi edilmesi gereken önemli bir rahatsızlıktır. Peki bel fıtığı nasıl anlaşılır? Tedavi yöntemleri nelerdir? Doç. Dr. Serhat Mutlu konuyla ilgili merak edilenleri Yasemin.com'a özel olarak anlattı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Günlük yaşam gereği bel ağrısı sıklıkla yetişkinlerde görülmektedir. Fakat her bel ağrısı bel fıtığı değildir. Bel fıtığında bel ağrısından çok bacaklarda ağrı ortaya çıkmaktadır. İlerleyen dönemlerde bacak hareketlerinde zorluk, kısıtlanma ve güç kaybı görülmektedir. Bel fıtığı başlangıç aşamasındayken, ilerlememesi için günlük aktivitelere dikkat edilmesi gerekir. Bunun için günlük yaşam tarzında beli sürekli olarak korumak önemli olmaktadır. Bel fıtığı belirtileri, belde ve kalçada orta derecede bel ağrısından acil tıbbi müdahale gerektiren yaygın uyuşma ve halsizliğe kadar değişiklik ve geniş bir yelpazede gösterir. Ancak bel fıtığı belirtilerinin şu şekilde olduğunu söyleyebiliriz.

  • Belde, kalçada veya bacakta ağrı,
  • Bel hareketlerini yapamama veya zorlanma,
  • Yürümekte, oturup kalkmakta zorlanma,
  • Ayak veya parmaklarda uyuşma, karıncalanma,
  • Bacakta veya ayakta güçsüzlük, zayıflık,
  • Nadiren idrar tutamama.

Doç. Dr. Serhat Mutlu konuyla ilgili merak edilenleri Yasemin.com'a özel olarak anlattı.

Boyun fıtığı nedir? Boyun fıtığının belirtileri nelerdir? Ameliyatsız boyun fıtığı tedavisiİLİŞKİLİ HABERBoyun fıtığı nedir? Boyun fıtığının belirtileri nelerdir? Ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi

BEL FITIĞI TEKRARLAR MI?

Bel fıtığının tekrarlama oranı oldukça düşüktür. Bel fıtığı ameliyatı olduktan sonra aynı yerden tekrarlama oranı yüzdesi ise 2-3 civarında görülür. Ama bu mutlaka tekrarlayacağı anlamına gelmez. Bu oran ameliyat sonrası öneriler dikkate alındığında çok daha düşüktür.

Kestane kabuklarını sakın çöpe atmayın! Kestane kabuklarının bilinmeyen faydaları...

İLİŞKİLİ HABER

Kestane kabuklarını sakın çöpe atmayın! Kestane kabuklarının bilinmeyen faydaları...
Doktor Ender Saraç'tan iştahınızı anında kesen mucize tarif!

İLİŞKİLİ HABER

Doktor Ender Saraç'tan iştahınızı anında kesen mucize tarif!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

ahmet 4 ay önce

2 sene önce ameliyat oldum özel hastanede, şimdi aynı yerden tekrarladı, yani ağır bir iş görmüyorum, sanırım insan yapısıyla alakalı.