İzinsiz toplayanlar yandı! Cezası tam...

Koruma altındaki salep soğanı toplayanlara ceza verildi.

Yozgat'ta izinsiz salep soğanı toplayan bir kişiye 40 bin 913 lira ceza verildi. Salep toplamanın yasak olduğunu bilmediğini belirten Ali Çetin, eline ulaşan tebligatta, izinsiz salep topladığı için 2872 Sayılı Çevre Kanunu'nun 9. ve 20. maddeleri gereğince 40 bin 913 lira para cezası uygulandığını söyledi.

4 çocuk babası olan Çetin, bu parayı ödemesinin mümkün olmadığını, anne babasına baktığını, inşaatlarda amelelik yaparak geçimini sağladığını ifade etti.

Kilosu 15-20 liradan satılan bir salep için bu cezayı ödemenin zor olduğunu, kendisinin yandığını başkalarının yanmamasını istediğini söyledi.

BİR YORUM YAPIN 11

fth23 7 yıl önce

adama bi kere uyarırsınız küçük bi ceza yazarsınız,bidaha yaparsa 40 bin tllik ceza kesileceğini izah edersiniz.bidahada yaparsada ozaman kesersiniz.adama 40bin tl lik cezamı kesilir neden bu ülkede kanunlar bir tek garibanlara çalışıyor

Toplam 14 beğeni

hakim 7 yıl önce

Az yazınca az yadınız çok yazınca çok yazdınız bir daha size sorarız.

Toplam 0 Beğeni

Alper 7 yıl önce

O kadar vergi,petrol,sigara,vs. kaçakcısı varken neden sadece bu?

Toplam 19 beğeni

YOZGAT 7 yıl önce

Buldunuz garibanı bir de siz vurun. Köyde, veya kırsalda yaşayan birisi doğanın imkanlarından faydalanır. Orda yaşayanlar sizin şehir imkanlarınızı kullanmanızdan şikayetçi midir ? Yaşadığı bölgenin ürünleri doğanın ona sunduğu hediyesidir. Bu ürün bağımlılık yapan tehlikeli bir madde değil ise (ki değil diye biliyorum ) oturduğunuz yerden bu yasak diyemezsiniz. Eğer ürünün korumaya ihtiyacı varsa bu güne kadar ne yaptınız bu konuda, kardeşim devlet kontrolünde çoğalttırınız veya ticari değeri varsa bunu köylerde yaşayan insanlara ürettirerek çoğaltınız ki önemli bir iş yaptığınız anlaşılsın. Ceza kesince bu ürünü korumuş mu oldunuz ?

Toplam 49 beğeni

İbrahim heyder 4 yıl önce

Banada çeza kesildi alıçya satıcıya pazarlamaçıya ceza yok gariban köylüye 40 tl 60 tl çeza yapıyorlar okadar parası olsa zaten ğitmez bu ağır cezaların affını istiyoruz

Toplam 0 Beğeni

seçim 7 yıl önce

Çok haklısın kardeşim.

Toplam 4 Beğeni

ali 7 yıl önce

Ağzına diline sağlık kardeşim.

Toplam 7 Beğeni

ÇARŞAMBALI 7 yıl önce

kırmızı ışıkta geçene yada alköllü araç kullanana geçene versinler o cezayı

Toplam 27 beğeni

Bülent 7 yıl önce

Kilosu 200-300 civarı

Toplam 1 beğeni

Sadık 7 yıl önce

Salep soğanının yani yumrusunun kilosu 15-20 TL, toz haline getirilmişse kilosu 200-250 TL

Toplam 10 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun