Bilfen, MIT'de 'İlk Gözlemci Türk okulu' oldu

Bilfen okullarının 'Sürdürülebilir Gelişim' ana temasıyla kurduğu 22 kişilik öğrenci grubu bilim dünyasının otoritesi MIT'nin Bilim ve Fen Şenliğinde 'İlk Gözlemci Türk Okulu' oldu

Bilfen Liseleri Biyoloji Bölümü güncel çevre sorunlarına dikkat çekmek ve bunlara çözüm getirmek amacıyla öğrencileriyle beraber uzun bir süredir çeşitli projeler üretiyor. Bu sene geliştirdikleri projelerini sunmak için ise bilimsel otoriteler tarafından kabul görmüş dünyanın en önemli bilim projelerinin anavatanı olan Massachusetts Institute of Technology (MIT)  ve Harvard laboratuvarlarına öğrencileriyle gitti.

İLK TÜRK OKUL

Massachusetts Institute of Technology (MIT) düzenlenen Bilim ve Fen Şenliğine İlk Türk Gözlemci Okul olarak katılan gençler, yaşıtları tarafından 400’e yakın projenin sunulduğu fuarda ki tüm bilimsel poster çalışmalarını yakından incelediler.

BİR SONRAKİ SENE İÇİNSÖZ ALDILAR

Bilfen Liselerinin Ankara Çayyolu, Bahçeşehir, Çamlıca, İskenderun ve Kayseri kampüslerinden seçilen 22 kişilik öğrenci grubu, bu seneki fuara gözlemci okul sıfatı ile katıldı. Öğrenciler, bilim kurulunun dikkatini çekmeyi başararak önümüzdeki sene için stant sözü aldılar.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0