Karadut lekesi nasıl çıkar? Dut lekesi nasıl temizlenir? Dut lekesi elden nasıl çıkar

Her mevsim sevilerek tüketilen ve pekmezi yapılan dut meyvesi yedikçe ellere ve kıyafete bulaşan meyvelerden biridir. Hem lezzetli hem de faydalı olan karadut meyvesinin lekesi çok zor çıkar. İnatçı bir lekeye dönüşen karadut lekesi nasıl çıkar, dut lekesi nasıl temizlenir? Detaylar haberimizde...

Dut meyvesi ılıman bölgelerde yetişen bir meyve türüdür. Dut meyvesi Moraceae familyasından bir bitki türü olarak bilinir. Yabani olarak yetişen dut meyvesinin beyaz ve kara dut olarak adlandırılan değişik türde olan ağaçları bulunuyor. Lekesi zor çıkan meyveler arasında yer alan karadutun reçeli, marmelatı ve pekmezi yapılmaktadır. Toplanırken ellere ve kıyafetlere bulaşan karadut lekesini çıkarmak için uygulayacağınız birkaç yöntem bulunuyor. İşte karadut lekesini çıkaracağınız yöntemler...

Pas lekesi nasıl çıkar? Fayansa ve kıyafete bulaşan pas lekesini temizleyen yöntemlerİLİŞKİLİ HABERPas lekesi nasıl çıkar? Fayansa ve kıyafete bulaşan pas lekesini temizleyen yöntemler

karadut lekesi nasıl çıkar

karadut lekesi nasıl çıkar

EN KOLAY KARADUT LEKESİ NASIL ÇIKAR? 

  • - Karadut lekesini çıkarmak için kullanılan en ilginç yöntemlerden biri karadutun kendi yaprağını kullanarak lekenin çıkarılmasıdır. Dut yaprağını rondodan geçirin. Daha sonra soğuk su ekleyin ve lekenin üzerine koyun. Hafif sürtün lekenin kolayca çıktığını göreceksiniz. 
  • Bir diğer yöntem ise karadut lekesini limon suyu ve sirke koyarak biraz bekletin. Biraz beklettikten sonra temiz bir diş fırçası ile fırçalayın. İyice fırçaladıktan sonra lekeli bölgeyi ovalayın. 
  • Ovaladığınız lekenin üzerine evde bulunan deterjan koyup çitileyin. Ardından bol su ile durulayın. İsterseniz ek olarak makinede kısa programda yıkayabilirsiniz.
  • Bir başka çözüm ise çaydanlıkta su kaynatın ve hemen lekenin olduğu bölgeyi yıkayın. Sıcak su ekleye ekleye iyice çitileyin. Çitiledikten sonra su ile durulayıp güneşli bir alana asın ve kurumasını bekleyin.

dut lekesini çıkaran yöntemler

dut lekesini çıkaran yöntemler

HALIDAN DUT LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Halıdan dut lekesini çıkarmak için öncelikle leke bulaşır bulaşmaz bir peçete kullanarak lekenin üstünü hızlıca almalısınız.

Daha sonra kurumasına izin vermeden varsa sıvı deterjan onu kullanarak silmeniz gerekir. Lekeli bölgeyi deterjan ile sildikten sonra yarım su bardağı beyaz sirkeyi 1 litre suya karıştırıp o bölgeye iyice yayıp bekletin.

Ardından, yarım saat kadar bekletip, durulayın.

İŞTE BU KADAR...

dut lekesi halıdan nasıl çıkar

dut lekesi halıdan nasıl çıkar

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0