Tatil dönüşü işe adaptasyon için öneriler

Uzun bayram ve yıllık izinler sonrasında iş hayatına adapte olmak hayli zor olabiliyor. Siz de verilen uzun aradan sonra iş hayatına uyum sağlamakta sıkıntı çekiyorsanız bu haber tam size göre...

Çalışanların, uzun bayram tatilleri ve yıllık izinler sonrasında iş hayatına uyum sağlamada zorluk çekebiliyorlar. Tatilin ardından ağır bir tempo yerine derece derece işlerin yoğunluğuna adapte olunmasını uzmanlarca verilen öneriler arasında.

İşinizi severek yapıyorsanız sendrom yaşamazsınız

Tatil sonrası adaptasyon süreciyle ilgili en temel noktanın, insanların işlerini sevip sevmemesi olduğunu ifade uzmanlar, işini severek yapanların bu süreçte sıkıntı çekmeyeceğini ama sevmiyorlarsa kendilerini oraya ait hissetmediklerinden dolayı daha çok sıkıntı yaşayacaklarını belirtiyorlar.

Kendinizi ara ara dinlendirirseniz tatil sonrası sıkıntı yaşama oranı azalır

Tatil günlerinin zihni berraklaştırma fırsatı olarak düşünülmesi gerektiğini belirten uzamanlar, sıkıntı yaşamamak için insanların tatile karşı bakış açılarını değiştirmeleri gerektiğini, tatilin sadece daha güçlü bir şekilde iş hayatına devam etmek için bir dinlenme ve güç biriktirme molası olduğunu düşünmenin daha faydalı olacağı söylüyorlar.

İş ile dinlenme dengede tutulmalı

Uyum sürecindeki temel sorunun, insanların tatil yaşantılarının vazgeçilmez olduğunu düşünmelerinden ve hep sürmesini istemelerinden kaynaklandığı gözetlenerek, bu beklentinin azaltılması gerektiği öne sürülüyor.

Tatil sonrası uykusuzluk, tahammülsüzlük ve isteksizlik görülebiliyor

Tatilin ardından, günlük hayata uyum sürecindeki psikolojik ve fiziksel gözlemlere göre, tatil dönüşü sık olarak, uykusuzluk, baş ağrısı, iştahsızlık, sindirim sistemi problemleri, sabahları yorgun uyanma, eklem ağrıları, odaklanma güçlüğü, kolay sinirlenme ve düşük motivasyon, tahammülsüzlük, sosyal ilişkilerde zorlanma, öfke ve isteksizlik gibi sorunlar görülebiliyor.

Tatili hatırlatan etkinliklere katılın

İşe gitmek için erken kalkılmalı. Böylelikle işe başlama stresine, geç kalma stresini de eklenmemiş olur. Gün içerisinde yürüyüşe çıkmak ve şehir içindeki havuza gitmek gibi tatili anımsatan etkinliklere katılmak iyi gelecektir. En önemlisi nokta ise, bunun sadece bir süreç olduğunu, birçok insanın da bu gibi durumlar yaşadığını bilerek kendinize zaman tanımaktır.

Dünyanın en huzurlu adası nerede?

İLİŞKİLİ HABER

Dünyanın en huzurlu adası nerede?
İşte dünyanın en yaşlı kadını

İLİŞKİLİ HABER

İşte dünyanın en yaşlı kadını
Cool ev dekorasyonu nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Cool ev dekorasyonu nasıl yapılır?
Erkenci Kuş Moon Daisy Restaurant nerede?

İLİŞKİLİ HABER

Erkenci Kuş Moon Daisy Restaurant nerede?

BİR YORUM YAPIN 0