Bursalı bir vatandaş Brezilya'dan altın yumurtlayan tavuk getirdi

Bursalı bir girişimcinin Brezilya’dan tavuk yumurtası getirdi ve Bursa'da dünyanın en büyük tavuklarını üretmeye başladı. İşte, bu hayret verici haberin ayrıntıları...

20 yıldır süs tavukları yetiştiriciliğiyle uğraşan Bursalı bir girişimci olan Ömer Faruk Erdönmez, yetiştirmekte olduğu dünyanın en büyük tavuklarını satışa çıkarttı. Erdönmez, yetiştirdiği İndio gigante adlı tavukların bir metre 2 santim boyuna ulaştığını ifade ediyor. 

bursalı girişimci

bursalı girişimci

Bursalı girişimci Ömer Faruk Erdönmez, ürettiği tavukları 4 yıl önce Brezilya’dan getirdiği yumurta ile elde etti. Ülkemizde eşi benzeri olmayan bu tavukları üretmeye koyulan girişimci, boyları bir metreyi geçen tavuklardan sayısızca üretim konusunda başarı sağladı.

brezilya tavuğu

brezilya tavuğu

Dünyanın en büyük tavuğu hakkında Erdönmez, "Bu tavuklar Brezilya’da 3 ırkın çiftleştirilmesi sonucu meydana çıkmış, boyu 1 metre 21 santime kadar çıkıyor.Bundan 4 yıl önce Brezilya’dan getirttiğim yumurtalardan tavuk elde etmeyi başardım. Bendeki bu tavuklar da bir metre 2 santimi buldu.Bu tavukları Türkiye’ye getiren ilk kişiyim. Bu hayvanları görenler oldukça şaşırıyor" açıklamasında bulundu.

altın yumurtlayan tavuk

altın yumurtlayan tavuk

Çiftinin açık arttırmada 8 bin 300 liraya alıcısı olan bu tavuklar, yılda 160 ile 180 arasında yumurta üretiyor.

Canan Karatay: Okul kantinleri kapatılsın

İLİŞKİLİ HABER

Canan Karatay: Okul kantinleri kapatılsın
Uzmanlardan '10 yearchallenge' akımı uyarısı!

İLİŞKİLİ HABER

Uzmanlardan '10 yearchallenge' akımı uyarısı!

BİR YORUM YAPIN 2

Ahmet 5 yıl önce

Bu nasıl yalandır deve kulu olmasın

Bekir 5 yıl önce

Biraz aşağıdan atta yavrularda yesin.

Toplam 1 beğeni