Gizem ne demek? Gizem isminin anlamı nedir? Gizem ismi Kuran'da geçiyor mu?

Ülkemizde 62000 kişide olan Gizem ismi adeta rekor kırıyor. Doğacak kız bebeğinize koyabileceğiniz güzel isimlerden biri olan Gizem'in manasını merak ediyor, Kuran'da geçip geçmediğini araştırıyorsanız haberimizin detaylarını okuyabilirsiniz.

Kökeni Türkçe olan Gizem ismi yapılan araştırmalara göre ülkemizde en çok tercih edilen isimler listesinde ilk sıralarda yer alıyor. Aklın erişemediği veya çözülemeyen şey, sır anlamını taşıyan Gizem ismini doğacak kızınıza koyabilirsiniz. Diğer bir anlamı ile "sır karşılığı olarak kullanılan bir kelime" olan Gizem ismi okunuşu da 5 harfli olmasıyla da yazılışı kolay bir isimdir. Gizem isminin sözlük anlamını üç farklı sözlükten inceleyebilirsiniz. TDK ; sır, Felsefi alanındaki kelime anlamı; doğaüstü inanç doğruları, Genel Türkçe Lügatı; Sır, giz.

GİZEM İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Gizem ismi kuranda Geçmiyor. Bir ismin Kuran’da geçmesi yada geçmemesi o ismin güzel yada kötü bir isim olduğu anlamına gelmez.

Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…”

GİZEM İSMİNİN YANINA YAKIŞAN İSİMLER:

Gamze: Süzgün bakış.

Rihem: Yağmur yağdığında toprağın kokusu.

Fuldem: Her zaman geniş, açık görüşlü

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Beyza 3 ay önce

iyi