Uyanış Büyük Selçuklu'da büyük karşılaşma! Uyanış: Büyük Selçuklu sezon finali mi yaptı?

Baturalp'ın Başulu ısrarı Melikşah'ın işlerini zorlaştırır. Ancak Baturalp Batiniler tarafından düştüğün tuzağın farkında değil. Melikşah Başulu'yu saraya kabul ederek sarayda kaosa neden olur. Terken'in gizli hamlelerini yakalayan Zübeyde Hatun bu durumu Melikşah'a bildirir. Melikşah büyük savaş için hem Bizans hem de Batinilerler karşı karşıya gelir. Uyanış: Büyük Selçuklu sezon finali mi yaptı?

Nizamümülk, Tacimülk'ün davranışlarından şüphelenir. Onu takip eder. Hasan Sabbah ise Başulu Hatun'un kardeşi Kıpçak Beyi Baturalp'ı Kınık obasına yönlendirir. Baturalp, Melikşah'ın karşısına çıkarak hesap sorar. Ancak Melikşah devlet işlerinde aldığı kararları değiştirir. Başulu'yu saraya kabul eder. Ancak Sencer ve Tapar'ın akibeti bilinmemekte. Hasan Sabah, yaptığı planının bozulmasına nasıl tepki verecek ise merak edildi. Öte yandan Melikşah yıllardır hayalini kurduğu Kuvel Kalesi seferine ait hazırlıklarını tamamlar. 

Bozkır Arslanı Celaleddin oyuncuları kimlerdir? Bozkır Arslanı Celaleddin konusu nedir?İLİŞKİLİ HABERBozkır Arslanı Celaleddin oyuncuları kimlerdir? Bozkır Arslanı Celaleddin konusu nedir?

UYANIŞ: BÜYÜK SELÇUKLU SEZON FİNALİ Mİ YAPTI?

Yaz sezonu nedeniyle ara veren Uyanış: Büyük Selçuklu ekibi dönemin son bölümüyle dün ekranlara geldi. Büyük bir emek harcanan Uyanış: Büyük Selçuklu hayranları bu duruma oldukça üzüldü. 

UYANIŞ: BÜYÜK SELÇUKLU NEREDE ÇEKİLİYOR?

‘Uyanış: Büyük Selçuklu’ dizisinin çekimleri son sürat devam ediyor. Çekimler için yepyeni bir şehir inşa edildi. Sultan Melikşah’ın hayat hikayesini anlatan diziye 7 bin 500 metrekarelik alanda bir set oluşturuldu. Sadece 1. bölümde 150 kişilik bir teknik ekip, 50 oyuncu, 3 bine yakın figüran çalıştı. Birinci bölümün çekimleri 60 günde tamamlandı. Set içerisine; medrese, kervansaray, saray, Anadolu Selçuklu ve Kınık Obası, Bizans Kalesi ve Şelemzar Şehri kuruldu. Dönemi yansıtan 3 bin aksesuar ile 5 bin parça kostüme yer verildi. At binme, kılıç eğitimi ve aksiyon sahneleri için eğitimleri, Hollywood’da koreografi çalışmaları yapan Nomad Stunts verdi.

BarbarosİLİŞKİLİ HABERBarbaros'un konusu nedir? Barbaros'un oyuncuları kimlerdir? Barbaros ne zaman başlıyor?

TRT 1 tarihi dizilerde kasıp kavurmaya devam ediyor. Bu kez de Türk tarihinin en çok savaşlı yılları olan Selçuklu Devleti'nin kurulma dönemini anlatan Uyanış: Büyük Selçuklu'yu ekranlara getirecek. 28 eylül Pazartesi 20:00 saatinde başlayacak. Selçuklu tarihini anlatacak olan dizide usta oyuncu Mehmet Özgür'den Gürkan Uygun'a kadar birçok isim yer alacak. Önceleri Nizamı Alem ismiyle yayınlanan dizi daha sonra ismini Uyanış: Büyük Selçuklu olarak değiştirildi. Dizi Beykoz'da kurulan özel bir platformda çekiliyor.

UYANIŞ:BÜYÜK SELÇUKLU'NUN OYUNCULARI KİMLERDİR?

TRT 1 ekranlarında yayınlanacak olan dizi Nizam'ı Alem'de genç oyunculardan Gürkan Uygun, Buğra Gülsoy, Ekin Koç, Hatice Şendil, Leyla Lydia Tuğutlu, Cemal Toktaş, Sevda Erginci, Osman Sonant, Mehmet Özgür ve Ilker Kizmaz  yer alıyor. Genç oyuncular karakterleri için binicilik ve kılıç dersleri alıyor. Dünyaca ünlü eğitmenlerden ders alan oyuncular günde yaklaşık 8 saat çalıştı. Dizinin yapımcılığını Akli Film üstlendi. Senaryosunu ise Diriliş Ertuğrul senaristlerinden Serdar Özönalan yazdı. Dizi de Sultan Melikşah’ı Buğra Gülsoy, Ahmet Sencer karakterini ise Ekin Koç oynayacak. 

uyanış büyük selçukludan bir sahne

uyanış büyük selçukludan bir sahne

NİZAM-I ALEM DİZİSİNİN KONUSU NEDİR?

Selçuklu döneminde dağılan ülke ve askeriyeyi düzenlemek için kurulan Nizam-ı Alem dönemine en güçlü isimlerden biri olan Sultan Melikşah öncülük etti. Anadalu'da hakimiyeti düzenlemek için kurulan kuruluş beraberinde büyük bir devlet sorununu da doğurmuştur. Diziyi Kuşlarla Yolculuk ve Hay Sultan dizilerini hazırlayan Akli Film yapacak. Dönem dizilerine ağırlık veren yapım şirketi Usta oyuncu Mehmet Özgür ve Gürkan Uygun'u da diziye dahil etti. 

Hz. Abdülkadir Geylani'nin hayatını anlatacak olan Hay Sultan dizisinin oyuncuları kimlerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Hz. Abdülkadir Geylani'nin hayatını anlatacak olan Hay Sultan dizisinin oyuncuları kimlerdir?
Maraşlı'nın başrol oyuncusu Burak Deniz, İtalya yolcusu!

İLİŞKİLİ HABER

Maraşlı'nın başrol oyuncusu Burak Deniz, İtalya yolcusu!
Bir Zamanlar Çukurova setindeki kötü haberi Murat Ünalmış duyurdu!

İLİŞKİLİ HABER

Bir Zamanlar Çukurova setindeki kötü haberi Murat Ünalmış duyurdu!

BİR YORUM YAPIN 22

ALPARSLAN KARTAL 2 yıl önce

Dizinin bu kadrosunun gelecek dönemde olmaması bence yanlış oldu. Dizi hem Türkiye'de hem de dünya da geniş izleyici kitlesine sahipti. Tapar'ı, Sencer'i ve Melikşah'ı özleyeceğiz.

harun 2 yıl önce

yapimcilardan ilk turk amirali caka beyin filminide bekliyoruz akinci beyi iken sifirdan baslayip buyuyk bir donanma kuran daha 1000 li yillarda tum ege adalarini feth edip bizans donanmasini kac defa bozguna ugratan amiral iananin hayati spartacusten daha renkli birisi

Yol 2 yıl önce

Benden izliyorum

Mehmet 2 yıl önce

Neden dizilerde manevi duygu işlenmiyor. Namaz yok diğer ibadetler yok. Batıda çekilen dizilerde bile Hristiyanlık ruhu ön planda. Bizim dedelerimizin İslami yaşamı zayıf mıydı.

Toplam 3 beğeni

Elif 3 yıl önce

Markusun diziden ayrılmasına üzülmüştüm ama mitras olarak geri dönmesine sevindim

Toplam 6 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun