Şile Ağva'da günübirlik gezilecek yerler

İstanbul Şile'de yer alan ve günübirlik tatil tercih edenlerin uğrak noktası olan Ağva'da, gezilecek birçok turistik plaj ve yer bulunuyor. Sizler için, günübirlik tatillerinizi dolu dolu geçirmenizi sağlayacak bir Şile Ağva'da gezilecek yerler listesi hazırladık.

Tatili İstanbul'da değerlendirmek istiyorsanız, İstanbul'un Karadeniz'e kıyı şeridi olan Şile'de bulunan Ağva tatil beldesini tercih edebilirsiniz. Ağva plajları ve deniz manzaralı restoranları dışında sembolik yapıları, mağaraları, köyleri ve turistik yapılarıyla da geniş bir seyahat alanına sahiptir. Göksu ve Yeşilçay nehirlerinin tam ortasında kalan bu belde, kelime anlamı itibariyle de 'iki dere arasına kurulmuş köy' ifadesini taşır. İş hayatının yoğun temposundan 2-3 günlüğüne de olsa kaçmak isteyenlerin uğrak noktası olan Ağva, temiz havası ve doğal güzellikleriyle Türkiye'nin saklı cennetleri arasında yer alıyor. Nüfusu 3 bin civarında olan bu semt, özellikle yaz aylarında turistlerin ve yazlıkçıların gelmesiyle birlikte 15 binlik bir nüfus kalabalığına ulaşıyor. Peki günübirlik tatillerde Ağva'da nerelere gidilir, mutlaka görülmesi gereken yerler nerelerdir?

ŞİLE AĞVA'DA GÜNÜBİRLİK GEZİLECEK YERLER

Ağva'nın en dikkat çeken özelliklerinden biri, öğün fark etmeksizin tüm yemeklerinizi deniz manzaralı bir restoranda yiyebilmenizdir. Güne başlarken ya da yorgunluk atılmak isteniyorsa, bu restoranlar otel odası yerine doğru bir seçim oluyor. Gün içerisinde ise gezilecek yerler:

1 - GELİN KAYASI

Ağva'nın sembol yapılarından olan Gelin Kayası, Ağlayan Kaya olarak da bilinmektedir. Yürüyüş yapmayı sevenlerin başlangıç noktası olan bu kaya, görünümünün duvağa benzemesinden dolayı Gelin Kayası adını alır.

2- AĞVA PLAJI

Sahil şeridinin uzunluğu ve yürüyüş alanlarıyla Ağva'nın en çok tercih edilen yerleri arasında olan Ağva Plajı, çoğunlukla kalabalık olmaktadır. Temiz ve konforlu olan bir plaj olan Ağva Plajı, geniş bir hizmet ağını içerisinde barındırmaktadır. 

3 - DOĞANCILI PLAJI

Ağva'da yer alan plajlar içerisinde en meşhur olanı olan Doğancılı Plajı, yazlıklara yakın olduğu için yazlıkçı plajı olarak da bilinmektedir. Kumsalı uzun olan bu plajın kumları da inceciktir.

4 - GÖKSU NEHRİ

Ağva’ya doğal güzelliklerini görmek için gelenlerin ilk tercihi olan Göksu, Ağva'nın tam batısında yer almaktadır. Çevresi yemyeşil ağaçlarla dolu olan Göksu Nehri'nde yerleşim yeri bulunmamaktadır.  Bu nehir içerisinde tekne veya kano ile gezinti yapılabilmektedir.

5 - YEŞİLÇAY DERESİ

Ağva deyince akla gelen ilk yerlerden birisi olan Yeşilçay Deresi restoranları, kafeleri ve çay bahçeleri ile ilgi çekmektedir. Etrafı yeşillikle çevrili olan bu derenin yakınlarında, konaklama alanları da bulunmaktadır. Burası çoğunlukla akşam yemekleri için tercih edilmektedir.

6 - AĞVA GREEN PARK CAMPİNG

Türkiye’de bulunan en büyük kamp alanlarından olan Green Park içerisinde, 100 adet karavan ve çadır bulunabilmektedir. Kamp içerisinde bungalov evlerde bulunmaktadır. Burada ayrıca kafe, market, çocuk oyun alanı gibi bölümler de yer almaktadır.

Tosun Paşa filmi hakkındaki o gerçek ortaya çıktı!

İLİŞKİLİ HABER

Tosun Paşa filmi hakkındaki o gerçek ortaya çıktı!
Mirepoix nedir, nasıl yapılır? Mirepoix yapmanın incelikleri

İLİŞKİLİ HABER

Mirepoix nedir, nasıl yapılır? Mirepoix yapmanın incelikleri
Hırkalar nasıl kombinlenir? 2021 tesettür modasında öne çıkan hırka modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Hırkalar nasıl kombinlenir? 2021 tesettür modasında öne çıkan hırka modelleri
Akordiyon kapılar avantajları ve dezavantajları! Akordiyon kapı kurulum fiyatları

İLİŞKİLİ HABER

Akordiyon kapılar avantajları ve dezavantajları! Akordiyon kapı kurulum fiyatları

BİR YORUM YAPIN 0