Görülmesi gereken dünyanın en ilginç yerleri

Dünya üzerinde görülmesi gereken pek çok ilginç yer ve yapı bulunmaktadır. Olağanüstü görüntüleri sahip olan bu yerler, görenleri şaşkınlık ve aynı zamanda hayranlık içerisinde bırakan bir görünüme sahip oluyor. Bir gün mutlaka görülmesi ve hakkında araştırma yapılması gereken, dünyanın en ilginç yerlerini sizler için derledik.

Dünya üzerinde, görünce şaşırtan ve sahip olduğu hikayeyle büyük dikkat toplayan yapılar bulunuyor. Bu yapılar, özellikle yapılar ve yerler üzerine araştırma yapmayı sevenler için ilgi çekici oluyor. Dünyanın en ilginç yerleri - yapıları şeklinde bir araştırma yapıldığında, internet üzerinde ilk çıkan sonuçlar arasında yer alan bu yerleri - yapıları sizler için bir araya getirdik. İçlerinde ancak uzaydan görülebilen bir yerin de bulunduğu bu listede, değişik isimlere rastlamanız da mümkün olacaktır. İşte bir gün mutlaka görmeniz gereken, dünyanın en ilginç yerleri...

# 1 SAHRA'NIN GÖZÜ - MORİTANYA İSLAM CUMHURİYETİ

Dünyanın en güzel jeolojik mucizeleri arasında gösterilmektedir. biri sayılıyor. Bir gök taşının yer yüzüne çarpması sonucu oluştuğuna inanılmaktadır. Çapı 50 kilometre olan ve göz şeklini andıran bu yer için bilim insanları, toprak erezyonuyla oluştuğunu savunmaktadırlar.

# 2 EREBUS BUZ KAYALARI - ANTARKTİKA

Dünyanın en soğuk kıtası olan Antarktika'da bulunan ve yüksekliği 20 metreyi bulan bu kayalar, bir yanardağdan oluşmuştur. Kayalar, sönmüş bir yanardağın lav parçalarından oluşmuştur.

# 3 ÇİKOLATA TEPELERİ - FİLİPİNLER

İsmiyle bile dikkat çeken bu tepeler, aynı boyutlara sahip ve 50 kilometrelik bir alanı kapsayan 1268 koni şekilli tepeden oluşmaktadır. İsmini ise, rengi olan kahverengiden almaktadır.

# 4 UYUNİ TUZ GÖLÜ - BOLİVYA

Dünyanın en büyük kurumuş tuz gölüdür. 10 bin kilometrelik bir alanı kaplamaktadır. Oldukça çoraktır. Yüksekliği ise 3 bin 653 metredir. Altiplano Platosu'na bağlıdır.

# 5 CEHENNEM KAPISI - TÜRKMENİSTAN

Yapılan bir hata sonucu ortaya çıkan bu yapının içerisinde sınırsız ve hiç sönmeyen bir metan gazı kaynağı bulunmaktadır. Bölgede çalışan jeologların, yanlışlıkla derine girmeleri sonucunda yüze sıçrayan metan gazı kaynağı, o zamandan bu güne halen yeryüzüne çıkmaya devam etmektedir.

Teraryum nedir ve nasıl yapılır? Teraryum yapım aşamaları...

İLİŞKİLİ HABER

Teraryum nedir ve nasıl yapılır? Teraryum yapım aşamaları...
Bim'de satılan Kumtel cam ankastre setinin özellikleri neler? Kumtel cam ankastre alınır mı?

İLİŞKİLİ HABER

Bim'de satılan Kumtel cam ankastre setinin özellikleri neler? Kumtel cam ankastre alınır mı?
Türkiye'nin ilk kadın arkeoloğu Jale İnan! Jale İnan kimdir, tarihi çalışmaları

İLİŞKİLİ HABER

Türkiye'nin ilk kadın arkeoloğu Jale İnan! Jale İnan kimdir, tarihi çalışmaları

BİR YORUM YAPIN 0