Genç kadından acı haber! 40 gün sonra tabutla çıktı!

Burun ameliyatı için Paris'ten İstanbul'a gelen Manolya Oktay'ın, girdiği anestezi sonrası nabzı durdu. Yaklaşık 40 gün yoğun bakımda tedavi gören genç kadın, hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz kasım ayında Manolya Oktay burnunu yaptırmak için Paris'ten İstanbul'a geldi. Burnunun görüntüsünden rahatsızlık duyan 24 yaşındaki Oktay Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisiydi. Genç kadın ailesine burnunda şekil bozukluğu olduğunu ve estetik ameliyat olmak istediğini söyledi. 

20 Kasım günü ailesi ile birlikte Türkiye'ye gelen genç kadın Manolya Oktay, Taksim'deki ünlü bir hastanede ameliyat için hazırlıklara başladı. Aynı gün ameliyat masasına yatan genç kadın, anestezi verildikten sonra iddiaya göre kalp ritmi artarak fenalaştı. Doktorların müdahalesinin ardından genç kadın yoğun bakımda tedavi altına alındı. Yine iddiaya göre Manolya Oktay, nabzı durduğu ve beynine oksijen gitmediği için bitkisel hayata girmişti.

40 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI, CESEDİ AİLEYE VERİLDİ

40 gün boyunca yoğun bakımda tedavi altına alınan genç kadının ailesine, hastane geçtiğimiz günlerde 165 bin liralık bir fatura kesti. Faturanın ödenmesini isteyen hastane yetkilileri, aileden ücreti tahsil ettikten sonra genç kadının cansız bedenini aileye verdi. Kızının öldüğünü o an öğrenen anne sinir krizi geçirdi.

Acılı aile geçtiğimiz günlerde, hastane ve Op. Dr. M.F. hakkında suç duyurusunda bulundu. Şikâyet dilekçesinde kızlarının ihmaller zincirine kurban gittiğini belirten aile, hatalı tedavi neticesinde kızlarının öldüğünü öne sürerek, "Kızımızın ölüm şekli hastane tarafından doğal sebepler olarak gösterilmiştir" dedi.

ANAFLAKTİK ŞOK!

Estetik ameliyat olmak amacıyla hastaneye yatan ancak yapılan hatalı tedavi sonrası hayatını kaybeden kızımızın ölümü adli nitelikte olmasına rağmen bizden saklandı" ifadelerini kullandı. Dilekçede yer alan ifadelerde "Savcılık otopsi yapıp kızımın asıl ölüm nedenini tespit etmeliydi. Hastane kusurlu. Manolya Oktay, anaflatik şok olarak tabir edilen alerjik reaksiyonu olduğunu doktorlara belirtmesine rağmen kızımızın alerjisi olduğu penisilin vücuduna enjekte edildi" denilerek hastanenin kusurlu olduğu öne sürüldü. Oktay, hastaneden cansız bedeni verildikten sonra aile tarafından dede toprağı Şanlıurfa'ya defnedildi.

ESTETİK İÇİN GİRDİĞİ HASTANEDEN ÖLÜSÜNÜ VERDİLER, PARASINI DA BİZE ÖDETTİLER

Oktay, "Basit bir estetik operasyonu yüzünden kızımız canından oldu. Hastane faturayı bizden tahsil ettikten sonra kızımızın cansız bedenini bize verdi. Kesin ölüm nedenini ortaya koyacak otopsiyi bile yapmadan cansız bedenini hastanede sakladılar. Yurtdışında yaşıyoruz, avukatımıza vekâlet verdik, bu işin peşini asla bırakmayacağız. Kızımızın haklarını sonuna kadar savunacağız. Çok üzgünüz" dedi.

Oktay Kaynarca'dan Güvenç Dağüstün'e 'İbo Show' tepkisi

İLİŞKİLİ HABER

Oktay Kaynarca'dan Güvenç Dağüstün'e 'İbo Show' tepkisi
Driftli evlilik teklifi gösterisi pahalıya mal oldu

İLİŞKİLİ HABER

Driftli evlilik teklifi gösterisi pahalıya mal oldu
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0