Bayramda mezarlıklar ziyarete açık mı? Kabir ziyaretleri yasak mı

Vatandaşlar Arife günü ve Ramazan Bayramı sürecinde tam kapanma dolayısıyla mezarlık ziyaretlerinin açık olup olmadığını araştırıyorlar. Peki bayramda mezarlıklara ziyaret olacak mı? Mezar ziyareti yapmak yasak mı? Yanıtı haberimizde.

Arife günü ve Ramazan Bayramı'nda vatandaşlar kabristanları ziyaret ederler. Bu sene ise koronavirüsle mücadele amacıyla gerçekleşen tam kapanmadan dolayı, mezarlıklara ziyaret olup olamayacağı merak ediliyor. Vatandaşlar da bu sorunun yanıtını arıyorlar. İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelgeye göre; bayramın ilk günü şehit yakınları/aileleri kabristan ziyaretlerini gerçekleştirebilecekler.

Mezara çiçek ekmek caiz mi? Mezara neden su dökülür, ölüye faydası var mı?İLİŞKİLİ HABERMezara çiçek ekmek caiz mi? Mezara neden su dökülür, ölüye faydası var mı?

Marketler kaça kadar açık? Bayramda marketler açık mı? Kapanmada marketlerin çalışma saatleriİLİŞKİLİ HABERMarketler kaça kadar açık? Bayramda marketler açık mı? Kapanmada marketlerin çalışma saatleri

BAYRAM'DA MEZARLIK ZİYARETLERİ YASAK MI?

Kabir ziyareti duası nedir? Mezarlıkta hangi dualar okunur? Mezara çiçek ekmek...İLİŞKİLİ HABERKabir ziyareti duası nedir? Mezarlıkta hangi dualar okunur? Mezara çiçek ekmek...

  • Tam kapanmanın son günü olan 17 Mayıs saat sabah 5.00’e kadar sokak yasağı uygulanacak.
     
  • Bir defin işlemi olabilmesi durumu için mezarlıklar açık.
     
  • Yayımlanan İçişleri Bakanlığı genelgesine göre; mezarlık ziyareti yapmak isteyenlerin izin belgesine sahip olmaları gerekmektedir.
Sure okurken kıraat hatası yapmak namazı bozar mı? İmam namazı yanlış kıldırırsa ne yapılmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Sure okurken kıraat hatası yapmak namazı bozar mı? İmam namazı yanlış kıldırırsa ne yapılmalı?

BİR YORUM YAPIN 0