Sidney nerede? Sidney'de gezilecek yerler nerelerdir? Sidney'e nasıl gidilir?

Dünyaca ünlü ikonik yapıları, harikulade doğası ve tarihi dokularıyla hayranlık uyandıran Sidney, Avustralya’nın muhteşem dünyasının gizli bir cevheri olarak nitelendirilmektedir. Peki, Sidney nerede? Sidney ne demek? Sidney'de nereye gidilir? Sidney’de gezilecek yerler nerelerdir? Sidney’de mutlaka görülmesi gereken yerler nerededir? Sidney'e nasıl gidilir? İşte merak ettiğiniz her detay haberimizde...

Şubat ayına doğru yaklaşırken kış mevsiminin soğuk etkileri ülkemizin dört bir yanında hissedilir oldu. Beyaza bürünen kış manzaralarına veda ederek iç ısıtan yerlere kucak açmak isterseniz size harika bir önerimiz var! Güney Yarım Küre'nin incisi Sidney, serin havalardan uzaklaşıp yaz mevsiminin huzuruna kucak açmak isteyenlerin favorisi haline geldi. Bir yanda berrak okyanus sularının göz kamaştıran dokusu bir yanda kültürel zenginliğiyle görenleri kendine hayran bırakan Sidney'i gelin birlikte adım adım keşfedelim.

SİDNEY NEREDE? SİDNEY NE DEMEK?

Dünyanın dört bir yanında farklı kültürlere kucak açan ve son yıllarda seyahat severlerin gözdesi haline gelen Sidney, Avustralya’da yer almaktadır. Avustralya’nın yaklaşık 5.5 milyon nüfusuyla en büyük ve en kalabalık şehri olan Sidney, ülkenin güney doğusunda bulunan New South Wales eyaletinin başkenti olarak tanımlanmaktadır. Okyanusun berrak suları eşliğinde muazzam manzaralara ev sahipliği yapan bu kent, aynı zamanda ülkenin ticaret, eğitim, ekonomi ve turizm merkezidir. 

SİDNEY'DE GEZİLECEK YERLER NERELERDİR?

Eşsiz tarihi yapıları, özgün müzeleri ve doğal güzellikleriyle seyahat severlerin odak noktası haline gelen Sidney'e gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerler şu şekildedir:

  • Sidney Opera Binası
  • Sidney Liman Köprüsü
  • Bondi Plajı
  • Sidney Kulesi
  • Mavi Dağlar
  • Royal Botanic Gardens

SİDNEY OPERA BİNASI

Modern mimarinin en değerli eserlerinden biri olarak nitelendirilen Sidney Opera Binası, ekspresyonizm etkilerini barındırmaktadır. Danimarkalı mimar Jørn Oberg Utzon tarafından tasarlanan yapının açılışı 1973 yılında Kraliçe II. Elizabeth tarafından gerçekleştirilmiştir.

İçerisinde 5 büyük salon bulunan yapıda, her gün sanatsal etkinlikler düzenlenmektedir. Opera, dans, tiyatro ve konser gibi sanatın zenginliğini gözler önüne seren Sidney Opera Binası, tüm dünyanın en önemli yapılarından biri olarak görülmektedir.

5532 kapasiteyle 2 hektarlık bir alanda yer alan Opera Binası, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almaktadır.

Yapıya dışarıdan baktığınızda sanki yelkenli bir tekne karaya konumlandırılmış gibi bir görünüme şahit olacaksınız. Kentin en önemli simgesi olarak görülen Sidney Opera Binası’nda sanata doyabilir ve muazzam fotoğraflar çekebilirsiniz.

SİDNEY LİMAN KÖPRÜSÜ

Avustralya’da geçen filmlerden en az birini izlediyseniz; Sidney’in ikonik köprüsüne anlık olarak denk gelme ihtimaliniz çok fazla. Heybetli mimarisiyle göz kamaştıran Sidney Liman Köprüsü, 134 metre yüksekliğe sahiptir. Dünyanın en geniş çelik köprüsü olarak bilinen bu harika yapı, 1.149 metre uzunluğunda ve 52.800 ton ağırlığındadır.

Yerli halkın elbise askısına benzettiği köprünün inşası 1924 yılında başlamasına rağmen Büyük Buhran Döneminden dolayı 1932 yılında kullanım için hazır olmuştur. Sidney Köprüsü, Port Jackson Limanı’nın kuzey ve güney kıyılarını birbirine bağlama görevine sahiptir. 

Şehrin şahane manzarasını gözler önüne seren Sidney Liman Köprüsünden geçmeden Sidney gezinizi tamamlamış sayılmazsınız! Köprünün bağlantı noktaları çevresinde manzaraya karşı piknik yapabilir veya cesaretinizi test etmek için günde üç seans olacak şekilde düzenlenen tırmanma turlarına katılabilirsiniz. 

BONDİ PLAJI

Sörf tutkunları için vazgeçilmez bir yer olan Bondi Plajı, Sidney’in en ünlü plajı olarak karşımıza çıkmaktadır. Şehir merkezine 10 kilometre uzaklıkta yer alan plaj, her yaş grubuna hitap eden bir doğa harikasıdır.

Turkuaz renkli berrak okyanusuyla huzur veren bir dinlenme noktası olan Bondi Plajı, 1 kilometre uzunluğundaki altın renkli kumlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Sıcak havalarda Bondi Plajına gelirseniz mutlaka kumdan heykellerden yapılmış "Sculpture By The Sea" isimli sergiye göz atmayı unutmayın.

SİDNEY KULESİ

Özgün mimarisiyle etkileyici yapılara ev sahipliği yapan Sidney’e gittiğinizde mutlaka 309 metre yüksekliğindeki Sidney Kulesi’ni görmeden görmelisiniz. 1981 yılında inşa edilen Sidney Kulesi, şehrin en yüksek yapısı olma özelliğiyle dikkat çekmektedir.

Kulenin en üst bölümüne dikkatli bakarsanız altın renginin baskınlığını fark edebilirsiniz. Kulenin üst kısmı bu altın renkten dolayı "Altın Başlık" şeklinde anılmaktadır. 

Tüm şehri ayaklar altına seren kulenin 360 derece dönebilen gözlem terasında kısa bir Sidney turu yapabilirsiniz. Ayrıca Donald Crone imzalı tasarımın zirvesinde yer alan restoranlarda sevdiklerinizle şık bir akşam yemeğine de şans verebilirsiniz. 

MAVİ DAĞLAR

Kent merkezine 50 kilometre uzaklıkta yer alan "Mavi Dağlar", Avustralya’nın nefes kesen doğasına yakından şahit olmak isteyenlerin ilk tercihi oluyor.

Geniş okaliptüs ormanının oluşturduğu mavi pustan dolayı bu harikulade bölge, Mavi Dağlar olarak anılmaktadır.

Zengin bitki çeşitliliği ve hayvan türlerini içerisinde barındıran Mavi Dağlar, doğa tutkunları için mutlaka gidilmesi gereken yerlerin başında bulunuyor. Tüm yıl boyunca turistlerin akın akın ziyaret ettiği Mavi Dağlar, özellikle kampçılık ve doğa yürüyüşü ile ilgilenenlerin uğrak noktalarından biri haline gelmiştir.

ROYAL BOTANIC GARDENS 

Avustralya’nın en eski botanik parkı olarak bilinen "Royal Botanic Gardens" Sidney Limanında yer almaktadır. 1816 yılında kurulan muhteşem park, 30 hektarlık bir alan üzerine konumlandırılmıştır. Şehir hayatıyla doğanın iç içe olmasına imkân veren bu alanda, liman manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

Sidney gezinizi tamamladıktan sonra şehrin göbeğinde huzurlu bir durakta dinlenmek isterseniz; mutlaka buraya uğramanızı tavsiye ederiz.

SİDNEY'E NASIL GİDİLİR?

Avustralya kıtasında yer alan Sidney ve İstanbul arasında yaklaşık 14.937 kilometre mesafe bulunmaktadır. Hava yolunu kullanarak gidilen şehre İstanbul'dan direkt uçuşlar olmadığı için aktarmalı uçuşlarla ilk olarak Dubai, Soha, Singapur, Kuala, Lumpur, Jakarta ya da Bangkok'a gidebilirsiniz. Ardından Sidney'e uçak bileti satın alarak kente ulaşmanız mümkündür. 1 aktarmalı olacak şekilde yapacağınız bu uzun yolculuk için ortalama 18.029 TL gibi bir bütçe ayırmanız gerekiyor.

En güzel süveter modelleri hangisi? Süveter nasıl kombinlenir?

İLİŞKİLİ HABER

En güzel süveter modelleri hangisi? Süveter nasıl kombinlenir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0