Jeju Adası nerede? Jeju Adasında gezilecek yerler nelerdir? Jeju Adasına nasıl gidilir?

Netflix'in sevilen dizisi Squid Game'de bahsedilen Jeju Adası herkes tarafından merak ediliyor. Oyuncu 067'nin hayalindeki ada hakkında pek çok kişi araştırma yapmaya başladı. Peki, Jeju Adası nerede? Jeu ne demek? Jeju Adası gezilecek yerler nerelerdir? Jeju Adasına nasıl gidilir? Squid Game 067'nin hayali neresidir? İşte merak edilen her sorunun yanıtı haberimizde...

Güney Kore yapımı hayatta kalma ve dram dizisi Squid Game, ilginç konusu ve başarılı oyunculuk performanslarıyla büyük yankı uyandırdı. Tüm dünyanın ilgi odağı haline gelen dizinin her ayrıntısı izleyicileri ekran başına kilitliyor. Özellikle dizinin "Gganbu" başlıklı altıncı bölümünde oyuncu 067 Kang Sae-Byeok ve oyuncu 240 Ji Yeong arasında geçen diyaloglar seyircileri heyecanlandırdı. Oyun oynamak için bir araya gelen ikili geçmiş ve gelecek hakkında konuşurken 67 numaralı oyuncu hayalinin Jeju Adası'na gitmek olduğunu söylüyor. Dizinin hayranları ise bu sahneden sonra arama motorlarında Jeju Adası hakkında araştırma yapmaya başladı. Gelin, Squid Game 067'nin hayali Jeju Adası'na doğru ufak bir yolculuğa çıkalım.

Seul nerede ve SeulİLİŞKİLİ HABERSeul nerede ve Seul'e nasıl gidilir? Seul'de gezilecek yerler nerelerdir? Seul vize istiyor mu?

JEJU ADASI NEREDE? JEJU NE DEMEK?

Jeju Adası diğer ismiyle Jujudo, Güney Kore'nin Jeju eyaletinde yer alan ülkenin en büyük volkanik adasıdır. 583,284 nüfuslu Jeju Adası'nın kelime anlamı ise "denizin ötesindeki büyük kasaba" olarak nitelendirilmektedir. Güney Kore'nin ilk ve tek özerk eyaleti olan Jeju Adası, tüm dünyada Kore'nin Hawaii'si olarak bilinmektedir.

Güney KoreİLİŞKİLİ HABERGüney Kore'de mutlaka görülmesi gereken müzeler hangileridir?

JEJU ADASININ SEMBOLÜ "HAENYEOLAR"

Jeju Adası'nı özel kılan şeylerden biri de adada yaşayan "Haenyeo" olarak isimlendirilen kadınlardır.

Türkçe anlamı "deniz kızı" olan Haenyeo isimli kadınlar, kalamar, deniz kestanesi ve ahtapot gibi deniz ürünlerini yakalamak için yaz kış fark etmeden 20 metre kadar derine dalmaktadırlar.

Oksijen tüpü kullanmadan nefeslerini iki dakikaya kadar tutabilen bu kadınlar arasında 70 yaşından büyükler de yer almaktadır. Geçim kaynakları deniz olan bu kadınlar adına aynı zamanda Jeju Adası'nda bir müze de yer almaktadır. 

6 yaşından beri eğitim görerek bu şekilde mesleklerine kavuşan bu kadınları Jeju Adası'na gittiğinizde kesinlikle görmelisiniz.

JEJU ADASI GEZİLECEK YERLER

"Tanrılar Adası" olarak da isimlendirilen "Jeju Adası", bembeyaz plajları ve tertemiz deniziyle her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. Adayı çevreleyen kayaları görenler adeta bir heykeltıraşın elinden çıkan bir esere bakıyormuş hissine kapılıyor. Eğer doğanın zengin manzaralarına kucak açabileceğiniz bir gezi rotası oluşturmak istiyorsanız Jeju Adası'nda mutlaka görülmesi gereken yerler şunlardır:

  1. Yongduam Kayası
  2. Cheonjiyeon Şelalesi
  3. Manjanggul Mağarası
  4. Hamdeok Plajı

YONGDUAM KAYASI

Jeju Adası'nın kuzeyinde ye alan Yongduam Kayası, yüzyıllardır denizin güçlü dalgaları ve rüzgarın kayalara vurmasıyla şuan ki konumuna ulaşmıştır. "Ejderha Başı Kayası" olarak isimlendirilen Yongduam Kayasının oluşumu hakkında pek çok rivayet bulunmaktadır.

Harika bir manzarayı gözler önüne seren Yongduam Kayası'nın çevresinde yer alan restoranlarda keyifli bir akşam yemeği yiyebilir ya da Haenyeo kadın dalgıçların deniz ürünleri yakaladığı anlara şahitlik edebilirsiniz.

CHEONJİYEON ŞELALESİ

Doğanın zenginliğini gözler önüne seren Cheonjiyeon Şelalesi, "Tanrı'nın Göleti" olarak isimlendirilmektedir. 22 metre yüksekliğindeki şelalenin çevresinde yer alan nadide bitkiler ve hayvanlar da oldukça dikkat çekicidir.

Özellikle Sogyeopnan ve Gusiljappam ağaçları ve Sanyuja isimli Çin limon ağacı şelalenin etrafında görsel bir şölen oluşturmuştur. Cheonjiyeon Şelalesi'nin altında yer alan küçük gölette ise "Koi" isimli renkli balıklar göz kamaştırmaktadır. 

MANJANGGUL MAĞARASI

Jeju Adası'nda yer alan Manjanggul Mağarası, yaklaşık 2.5 milyon yıl önce oluşmuş dünyanın en uzun lav tüpüdür. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan mağara, araştırmacılar tarafından yoğun bir ilgi görmektedir.

Şehir merkezinden kalkan otobüslerle ulaşabileceğiniz Manjanggul Mağarasının içerisinde doğal yollardan meydana gelmiş sarkıtlar ve taş sütunları gözlemleyebilirsiniz. Yarasaların yuvası konumunda olan bu eşsiz yer, doğa olaylarının bir sanat eserine dönüşmesi gözler önüne seriyor. 

HAMDEOK PLAJI 

Turkuaz renkli berrak suları ve altın sarısı kumlarıyla Hamdeok Plajı, özellikle yaz aylarında en sık gidilen yerlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle balayı yapmak isteyen çiftlerin ilk tercihi olan Hamdeok Plajı'nda fazla derin olmayan suların keyfini çıkarabilirsiniz. 

Aileniz ve sevdiklerinizle yaz aylarında Jeju Adası'na gelirseniz mutlaka buraya göz atmanızı tavsiye ederiz. 

PEKİ JEJU ADASINA NASIL GİDİLİR?

Türkiye'den Güney Kore'de bulunan Jeju Adasına direkt sefer bulunmamaktadır. Bundan dolayı adaya ulaşım sağlamak için; İstanbul havalimanlarından birini kullanarak Jeju Havalimanına gitmeniz gerekmektedir. 

  • İstanbul'a 8.193 kilometre mesafede yer alan Jeju Adası'na uçak ile yaklaşık 10 saat 10 dakika sürecek bir yolculukla ulaşabilirsiniz.

Yeşilçam'ın efsanesi Banker Bilo nerede çekildi?

İLİŞKİLİ HABER

Yeşilçam'ın efsanesi Banker Bilo nerede çekildi?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0