Evde ailece oynanabilecek oyunlar nelerdir? Evde oynanacak en güzel oyunları nelerdir?

Evde dostlarınız ve ailenizle keyifli vakitler geçirmek için oyun oynamaya ne dersiniz? Her yaş grubuna hitap eden parti oyunlarıyla özellikle hafta sonu eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz. Peki, arkadaşlarla evde ne oynanır? Evde ailece oynanabilecek oyunlar nelerdir? En güzel parti oyunları hangileridir? İşte yanıtlar...

Pazar gününün gelişiyle yoğun iş temposunu ve haftanın tüm yorgunluğunu geride bırakıyoruz. Ailemiz ve sevdiklerimizle hem eğlenebileceğimiz hem de dinlenebileceğimiz aktivitelerle hafta sonumuzu güzelleştirebiliriz. Dilerseniz temiz hava alabileceğiniz yeşil ve mavi manzaralara kucak açabileceğiniz harika gezi rotalarını değerlendirebilirsiniz. Ya da ev içerisinde konforlu ve rahat bir zaman dilimi oluşturabilirsiniz. Özellikle her yaş grubunun bayılacağı parti oyunlarıyla evde keyifli vakitler geçirmek mümkün. Gelin, evde ailece oynanabilecek oyunlara birlikte göz atalım.

Monopoly nasıl oynanır, kuralları nelerdir? MonopolyİLİŞKİLİ HABERMonopoly nasıl oynanır, kuralları nelerdir? Monopoly'de ne kadar para verilir?

  • SÜREKLİ ROMAN OYUNU

Özellikle çocuklu bir aileye sahipseniz hem çocuklarınızın hayal gücünü geliştirecek hem de eğlenceli bir oyuna ne dersiniz? Bir kalem ve kağıtla oynayabileceğiniz Sürekli Roman oyununda birkaç kişi bir araya gelerek keyifli anlar geçirebilirsiniz.

Sürekli Roman oyunu

Sürekli Roman oyunu

Öncelikle bir tema belirleyerek aranızdan birinin 5-6 satır uzunluğunda bir hikaye yazması gerekiyor. Sonrasında sondaki satırı yanınızdaki kişiye göstererek hikayeyi devam ettirmesini isteyin. Kişi sayısına göre bu hikayeyi uzatabilirsiniz. 

Sürekli Roman oyunu nasıl oynanır

Sürekli Roman oyunu nasıl oynanır

Ardından arkadaşlarınızla birlikte oluşturduğunuz bu hikayeyi sesli bir kahkahalar eşliğinde okuyarak eğlenceli bir akşam geçirebilirsiniz.

UNO oyunu nasıl oynanır? UNO oyunu nedir? UNO oyun kurallarıİLİŞKİLİ HABERUNO oyunu nasıl oynanır? UNO oyunu nedir? UNO oyun kuralları

Ailece evde oynanacak oyunlar

Ailece evde oynanacak oyunlar

  • BEN KİMİM?

En sevilen oyunlardan biri olan "Ben Kimim?" aslında hem oldukça basit hem de keyif veren oyunların başında geliyor. Oynayan her kişi için bir isim belirledikten sonra her kişinin arkasına veya alnına bu ismi yapıştırmanız gerekiyor. Sonrasında her oyuncu sırayla kendisinin kim olduğunu bulmaya çalışacak. Bunun için çeşitli sorular sorarak 20 kez "evet" ya da "hayır" cevabını vermesi gerekiyor. 

Ben Kimim oyunu

Ben Kimim oyunu

Örneğin; eğer alnınızda yazan kişi Ajda Pekkan ise, siz "Erkek mi Kadın mı?", "Şarkıcı mı oyuncu mu?" "Yaşlı mı genç mi?" gibi sorular sorarak cevabı bulabilirsiniz.

Arkadaşlarla evde oynanacak oyunlar

Arkadaşlarla evde oynanacak oyunlar

  • KELİME ÜRETME

Hem eğlenceli hem de bilgilendirici bir oyun olan Kelime Üretme için ihtiyacınız olan şey bir torba, kalem ve kağıt. Öncelikle bir torbanın içerisine harfler kesilerek atılır. Biriken harfler sırayla çekilir ve çıkan harfe göre kelime üretilmesi istenir. 

Kelime Üretme

Kelime Üretme

Oyun boyunca kim daha fazla kelime üretirse en çok puanı o alarak oyunu kazanır. Kelime dağarcığını geliştirmek için harika bir oyun olan Kelime Üretme, özellikle çocuklarla oynamak için güzel bir oyundur.

Kelime Üretme oyunu

Kelime Üretme oyunu

  • 21

Sayısal zekanıza güveniyorsanız 21 ile kendinizi ve yakınlarınızı test edebilirsiniz. Oldukça basit bir oyun olan 21'de ilk olarak grupta yer alan kişiler sırayla 21'e kadar saymalı. 21 sayısını ilk söyleyen kişi, oyun için ilk kuralı koyabilir. Kurallarda tamamen özgür davranabilirsiniz.

21 oyunu

21 oyunu

Örneğin; "Bundan sonra içerisinde 5 geçen sayılar yerine bingo diyeceğiz" ya da "3 ve 3'ün katlarına geldiğimizde o sayı yerine bir sonraki sayıyı söyleyeceğiz" gibi kurallarla oyunu eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. Bir tur daha döndükten sonra 21'e kuralı bozmadan ulaşılırsa o kişi yeni kuralı koyabilir. Tur döndükçe önceki kuralları hatırlamakta zorlanacağınız için oyun harika bir hal alacak ve her yanlışta başa döneceksiniz.

Matematik oyunları

Matematik oyunları

  • ŞARKI BİLMECE

Evde oynanabilecek oyunlar denildiğinde akla ilk gelenler arasında Şarkı Bilmece yer almaktadır. Bu oyunu oynamak için iki gruba ayrılmanız ve bir kişinin de oyunu yönetmesi gerekiyor. Karşınızdaki gruba bir kelime vererek o kelimenin geçtiği bir şarkıyı bulmalarını isteyebilirsiniz. 

Şarkı Bilmece

Şarkı Bilmece

Şarkıyı ilk bulan takım oyuncusu şarkıyı doğru bir şekilde söylemelidir. En fazla şarkı tahmini kim yaparsa o grup galip gelir.

Şarkı Bilmece oyunu

Şarkı Bilmece oyunu

İYİ EĞLENCELER :)

Doğum yaşı en geç kaç olmalı? Anne olmak için ideal yaş aralığı nedir? Yumurta yaşı hesaplama

İLİŞKİLİ HABER

Doğum yaşı en geç kaç olmalı? Anne olmak için ideal yaş aralığı nedir? Yumurta yaşı hesaplama
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0