Yağmurlu havalarda nerelere gidilir? Yağmurlu havalarda evde neler yapılır?

Huzur ve bereketin temsilcisi olan yağmurlu günlerde ister sevdiklerinizle birbirinden eşsiz rotaları keşfe çıkabilir ister evde dinlenmenin keyfine varabilirsiniz. Eğer yağmurlu bir günde sıkılmadan kaliteli vakit geçirmenin yollarını arıyorsanız hazır olun! Peki, yağmurlu bir günde İstanbul'da ne yapılır? Yağmurlu havalarda dışarıda neler yapılır? Yağmurlu havalarda yapılacak aktiviteler nelerdir? İşte yanıtlar...

Sonbahar mevsimine eşlik eden pencerelerden süzülen yağmur damlaları dört bir yanda hissedilir oldu. Bu mevsimde kimi zaman kapalı kapıların ardında kendimizi dinleyebileceğimiz zaman dilimlerine fırsat veriyor kimi zaman da sokakların sakin ve dingin atmosferine kucak açabileceğimiz gezi rotaları oluşturuyoruz. Yağmurlu bir günün sabahına uyandınız ve bu günü nasıl değerlendireceğinize karar veremiyorsanız bu yazı tam da size göre! Gelin, yağmurlu bir günde yapılacak en güzel aktivitelere birlikte göz atalım.

ATV nedir? İstanbulİLİŞKİLİ HABERATV nedir? İstanbul'da ATV ile safari yapılacak yerler nerelerdir?

KAPALIÇARŞI'DA UFAK BİR GEZİNTİYE ÇIKIN

İstanbul'un kültürel dokusuna yakından şahitlik edebileceğiniz Kapalıçarşı, hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak noktalarından biridir. Dünyanın çeşitli yerlerinden gelen dokuma halılar, mücevherler, kıymetli takılar ve Türk kültürünün lezzetlerini yansıtan lokum ve baharatların satıldığı Kapalıçarşı'ya yağmurlu bir günde uğrayarak keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

Kapalıçarşı

Kapalıçarşı

45 bin metrekarelik bir alanda yaklaşık 3.600 dükkanın hizmet verdiği Kapalıçarşı'da İstanbul'un tarihi ve kültürel zenginliğini görebilir ve dışarıdan gelen yağmur sesine kulak vererek güzel bir gezi rotası çizebilirsiniz.

Kapalıçarşıdan kareler

Kapalıçarşıdan kareler

DENİZ KENARINDA ÇAY KEYFİ

Yağmur sonrası mis gibi toprak kokusu her yerde hissedilirken deniz kenarında sıcak bir çay ile gününüzü güzelleştirebilirsiniz.

Boğaz manzarası

Boğaz manzarası

Dilerseniz Çengelköy'de yer alan Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi'nde bir yanda denizin maviliğine kucak açabilir bir yandan da dostlarınızla çay içerek koyu bir sohbete dalabilirsiniz. Sonrasında deniz kenarında güzel bir yürüyüş yapmayı ihmal etmeyin.

Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi

Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi

TARİHİ MÜZELERİ ADIM ADIM KEŞFEDİN

Köklü tarihiyle yüzyıllardır önemli bir kültür merkezi haline gelen İstanbul'da birbirinden eşsiz binlerce müze yer almaktadır. Yağmurlu havaları fırsata çevirerek sanata doyabileceğiniz güzel bir müze rotası oluşturabilirsiniz. İstanbul Arkeoloji Müzesi'nden Halı ve Kilim Müzesi'ne, Yerebatan Sarnıcı'ndan İstanbul Oyuncak Müzesi'ne kadar dilediğiniz müzeleri keşfe çıkabilirsiniz.

İstanbuldaki müzeler

İstanbuldaki müzeler

İstanbulİLİŞKİLİ HABERİstanbul'da gezilecek en güzel müzeler hangileridir?

VAPUR YOLCUĞUNA ÇIKIN

İstanbul'u oturduğunuz yerden izlemek ve güzel bir geziye çıkmak isterseniz Boğaz hattında çalışan vapurlara binebilirsiniz. Bir yandan sıcak çayınızı ya da kahvenizi yudumlarken bir yandan da Dolmabahçe Sarayı, Topkapı Sarayı, Galata Kulesi ve Haydarpaşa Garını uzaktan görebilirsiniz. Kulaklık takıp yağmurluk giydikten sonra Boğazın tadını çıkarmak size çok iyi gelecek!

Vapur turu

Vapur turu

EVDE GÜZEL BİR FİLM İZLEYİN

Yağmurlu havalarda evde vakit geçirmeyi tercih ederseniz ailenizle güzel bir film seçerek eğlencenin tadına varabilirsiniz. Mis gibi kokan patlamış mısır ya da tatlı eşliğinde film izlemek belki de bu mevsimde yapılacak en güzel aktivitelerin başında geliyor. 

Evde film izlemek

Evde film izlemek

Pencerenin ardından süzülen yağmur damlaları ahenkle dans ederken hem eğlenebileceğiniz hem de iç ısıtan filmler izleyebilirsiniz.

İyi Eğlenceler...

Portmanto alırken nelere dikkat edilmeli? Portmanto modelleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Portmanto alırken nelere dikkat edilmeli? Portmanto modelleri nelerdir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0