Van Gölü Ekspresi nedir? 2022 Van Gölü Ekspresi bilet fiyatları ne kadar?

Türkiye'nin göz kamaştıran şehirlerine yolculuk imkanı sunan Van Gölü Ekspresi son dönemlerde oldukça popüler. Peki Van Gölü Ekspresi nedir? Van Gölü Ekspresi güzargahı nedir? Van Gölü Ekspresi hangi günlerde yapılıyor? Van Gölü Ekspresi saatleri nedir? Van Gölü Ekspresinde nelere dikkat edilmeli? Van Gölü Ekspresi vagon özellikleri nedir? Van Gölü Ekspresi bilet fiyatları nedir? İşte yanıtlar...

Son dönemlerde seyahat severlerin odak noktası haline gelen tren yolculukları, hem Yurtdışında hem ülkemizde oldukça popüler. Doğanın dört mevsim büründüğü zenginliklere yakından şahit olma imkanı tanıyan tren yolculuklarından ülkemizde en sevileni ise Doğu Ekspresi. Ankara'dan Kars'a doğru uzanan bu eşsiz yolculukta unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. Aynı şekilde Güney Kurtalan Ekspresi'yle rotanızı daha güneydoğuya çevirip farklı bir deneyim de yaşayabilirsiniz. Eğer siz bunların dışında seyahatlerinize yeni bir macera katmak isterseniz bu yazı tam da size göre! Gelin, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Van Gölü Ekspresine birlikte göz atalım.

Doğu Ekspresi nedir, güzergâhı nedir? 2022 Doğu Ekspresi bilet fiyatlarıİLİŞKİLİ HABERDoğu Ekspresi nedir, güzergâhı nedir? 2022 Doğu Ekspresi bilet fiyatları

VAN GÖLÜ EKSPRESİ NEDİR? VAN GÖLÜ EKSPRESİ GÜZARGAHI NEDİR?

Van Gölü Ekspresi adıyla Van'a gidiyor izlenimi verse de aslında bu tren Tatvan yani Bitlis'e doğru uzanan bir yolculuğu temsil ediyor. Türkiye'nin tarih kokan mis gibi doğasını gözler önüne seren bu tren yolculuğunda her mevsimin zengin dokusuna şahit olabilirsiniz. TCDD'nin işlettiği Ankara kalkışlı ana hat trenlerinden olan Van Gölü Ekspresi'yle yolculuk yapmayı planlıyorsanız; sırayla Kayseri, Sivas, Malatya, Elazığ ve Tatvan (Bitlis)'ı yakından tanıma şansına erişeceksiniz. 

Güney Kurtalan Ekspresi nedir? 2022 Güney Kurtalan Ekspresi fiyatlarıİLİŞKİLİ HABERGüney Kurtalan Ekspresi nedir? 2022 Güney Kurtalan Ekspresi fiyatları

Van Gölü Ekspresi güzargahı

Van Gölü Ekspresi güzargahı

VAN GÖLÜ EKSPRESİ HANGİ GÜNLERDE YAPILIYOR? VAN GÖLÜ EKSPRESİ SAATLERİ 

Yaklaşık 60 civarında durağa sahip olan Van Gölü Ekspresi'yle yolculuk yapmayı planlıyorsanız 25 saati aşan bir rota sizleri bekliyor. Haftada iki kere sefer düzenleyen bu tren yolculuğunda Ankara – Tatvan seferleri salı ve pazar, Tatvan - Ankara seferleri ise salı ve perşembe günleri gerçekleştiriliyor. Ankara ve Tatvan'dan kalkış-varış saatleri ise şu şekildedir:

Van Gölü Ekspresi saatleri

Van Gölü Ekspresi saatleri

Van Gölü Ekspresi saatleri 2

Van Gölü Ekspresi saatleri 2

Van Gölü Ekspresi saatleri 3

Van Gölü Ekspresi saatleri 3

VAN GÖLÜ EKSPRESİ HAKKINDA MERAK EDİLENLER

Her mevsim Doğu Anadolu'nun tarihi ve doğal güzellikleriyle görenleri kendine hayran bırakan Van Gölü Ekspresi'yle kış aylarında karlı kaplı dağların yamaçlarını ve bembeyaz Muş ovasını; yaz aylarında ise gürül gürül akan şelaleler ve rengarenk çiçeklerin mis gibi kokusuna kucak açabilirsiniz. 

Van Gölü Ekspresi

Van Gölü Ekspresi

Özellikle fotoğraf çekmeyi sevenler için bulunmaz bir fırsat sunan Van Gölü Ekspresinde, dilerseniz arkadaşlarınız ve ailenizle güzel anılar yakalayabilirsiniz. Aynı zamanda 12 kişilik gruplar için indirim fırsatı sunan Van Gölü Ekspresinde kalabalık bir yolculuk yaparak hem bütçe açısından avantajlı olabilir hem de daha neşeli saatler geçirebilirsiniz.

Van Gölü Ekspresi tren yolculuğu

Van Gölü Ekspresi tren yolculuğu

Van Gölü Ekspresinde yemek ve kahvaltı için ayrı bir vagon bulunmaktadır. Dilerseniz yemek ihtiyacınızı buradan karşılayabilir ya da bir durak öncesinden restoranlara sipariş vererek molalarda dilediğinizi tüketebilirsiniz. Ancak özellikle yataklı vagonlarda buzdolabı da bulunduğu için yanınıza sandviçler, salatalar ve mini atıştırmalıklar almanızı tavsiye ederiz. 

Van Gölü Ekspresi restoran

Van Gölü Ekspresi restoran

VAN GÖLÜ EKSPRESİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Uzun bir tren yolculuğu öncesinde hazırlıklı olmanızı ve ihtiyacınız olan pek çok şeyi düşünerek hareket etmenizi öneririz. Örneğin priz azlığını göz önünde bulundurarak yanınıza mutlaka bir uzatma kablosu almalısınız. Aynı zamanda hijyenik temizlik ürünlerini de yanınıza alarak konforlu hissedebilirsiniz. 

Van Gölü Ekspresi kahvaltı

Van Gölü Ekspresi kahvaltı

VAN GÖLÜ EKSPRESİ VAGON ÖZELLİKLERİ NEDİR?

Van Gölü Ekspresi treni içerisinde yer alan toplamda 9 farklı vagon ile 320 yolcu kapasitesine sahiptir. Bu 9 vagonun içerisinde ise pulman, örtülü kuşetli ve yataklı vagonlar bulunmaktadır. 

Van Gölü Ekspresi vagon özellikleri

Van Gölü Ekspresi vagon özellikleri

En uygun fiyatlı ve en kolay bilet bulma imkanı tanıyan Pulman Vagonda 2+1 düzenlenmiş koltuklarda yolculuk yapabilirsiniz. Bu vagonu avantajlı kılan özelliklerden biri evcil hayvan ile yolculuk imkanı sunmasıdır. Ancak burada tuvalet kullanımının ortak ve priz sayısının az olduğunu da göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Van Gölü Ekspresi yolculuğu

Van Gölü Ekspresi yolculuğu

Örtülü Kuşetli Vagonlarda ise 4 kişilik koltuklar yer almaktadır. Açıldığında yatak olma imkanı tanıyan vagonlarda TCDD yolcuları için temiz çarşaf ve yastık vermektedir. İster yatak ister koltuk olarak kullanabileceğiz Örtülü Kuşetli Vagonlarda tuvalet ve priz seçenekleri de bulunmaktadır.

Van Gölü Ekspresi vagonları

Van Gölü Ekspresi vagonları

Yataklı Vagonlarda ise ranza tarzında iki yatak bulunmaktadır. 25 saatlik bir yolculuğu konforlu bir hale getiren yataklı vagonlarda tuvalet, mini buzdolabı ve priz de yer almaktadır. Ayrıca bu vagon size özel olduğu için kişisel eşyalarınız ve dekoratif objelerle süslemeler yaparak yolculuğunuzu eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. 

Türkiye

Türkiye

Kompartımanlar içeriden kilitlendiği için hangi yolculuk tipini seçerseniz seçin güvenlik açısından rahat hissedebilirsiniz!

Van Gölü Ekspresi vagon tipleri

Van Gölü Ekspresi vagon tipleri

2022 VAN GÖLÜ EKSPRESİ BİLET FİYATLARI

Van Gölü Ekspresi macerasını deneyimlemek istiyorsanız TCDD'nin resmi sitesinden, gar gişeleri, turizm acenteleri, PTT ya da mobil uygulamalardan bilet satın alabilirsiniz. Öte yandan 444 82 33 numaralı çağrı merkezlerinden de bilet satın alınabilmektedir. 

  • Van Gölü Ekspresi 2022 pulman vagon bilet fiyatları şöyledir:

Tam bilet: 82.50 TL 
Genç (13-26) bilet: 70.50 TL
Öğretmenler için bilet: 70.50 TL
60-64 (yüzde 15 indirimli) bilet: 70.50 TL
65 yaş ve üzeri bilet: 41.50 TL
Basın personeli bilet: 70.50 TL
Çocuk (7-12 yaş) bilet: 41.50 TL

  • Van Gölü Ekspresi 2022 örtülü kuşetli vagon bilet fiyatları şöyledir:

Tam bilet: 82.50 TL
Örtülü kuşet: 50 TL

  • Van Gölü Ekspresi 2022 yataklı vagon bilet fiyatları şöyledir:

Çift yatak kişi başı:130 TL
Tek yatak kişi başı: 255 TL

Van Gölü Ekspresi 2022 fiyatları

Van Gölü Ekspresi 2022 fiyatları

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0