Ramazan ayı öncesi nereye gidilir? Ramazan ayı öncesi gidilecek tatil rotaları

İlkbaharın ilk aylarında hem keyifli hem de eğlenceli bir tatil rotası oluşturarak ülkemizin güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Özellikle Ramazan ayı başlamadan hem ruhen hem de bedenen dinlenebileceğiniz rotalar arıyorsanız bu yazı tam size göre! Peki, Ramazan ayı öncesi nereye gidilir? Ramazan tatilinde gezilecek yerler nerelerdir? İşte Ramazan ayından hemen önce gidebileceğiniz en güzel yerler...

Mart ayının ilk günlerindeyken Ramazan coşkusu da yavaş yavaş etrafımızı sarmaya başladı. Manevi açıdan zengin ve huzurlu hissettiğimiz bu dönemde seyahat etmek bazen zorlayıcı olabiliyor. Aileniz ve sevdiklerinizle ilkbaharın tadını çıkarabileceğiniz ufak gezi rotaları oluşturarak zamanınızı keyifli kılabilirsiniz. Özellikle ülkemizde var olan tarihi ve kültürel dokuların yoğunluğu adeta görenleri kendine hayran bırakıyor. Siz de hem dinlenebileceğiniz hem de eğleneceğiniz seyahat rotalarıyla Ramazan ayına girmeden harikulade anlara imza atabilirsiniz. Gelin, Ramazan ayı öncesi ailenizle gidebileceğiniz en güzel yerlere birlikte göz atalım.

Ramazan ayında nerelere gidilir? Ramazan ayında gezilecek yerlerİLİŞKİLİ HABERRamazan ayında nerelere gidilir? Ramazan ayında gezilecek yerler

RAMAZAN AYI ÖNCESİ NERELERE GİDİLİR?

Masmavi suların ve yemyeşil orman denizlerinin iç içe geçtiği ülkemizde ister doğanın zenginliğine şahit olabilir ister tarihin tozlu sayfalarına yolculuk edebiliriz. Ramazan ayı öncesinde mutlaka görmeniz gereken yerler şu şekilde:

  • Maşukiye
  • Güney Kurtalan Ekspresi
  • Edirne
  • Türkiye'nin en iyi kaplıcaları
  • Bolu

MAŞUKİYE

İstanbul'a ortalama 1.5 saat uzaklıkta yer alan Maşukiye, zengin doğası ve harikulade dokusuyla her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste kapılarını aralıyor.

Maşukiye

Maşukiye

Kocaeli'nin Kartepe ilçesine bağlı olan Maşukiye her mevsim benzersiz bir manzarayı gözler önüne seriyor. Eğer rotanızda buraya yer vermek istiyorsanız bir yandan Sapanca Gölü'nün göz alıcı atmosferine kucak açabilir bir yandan da Kartepe'deki meşhur kayak merkezinde unutulmaz bir gün yaşayabilirsiniz.

Kartepe

Kartepe

Çocuklu ailelerin sıklıkla tercih ettiği Maşukiye'de Ramazan ayı öncesi güzel bir piknik, doğa yürüyüşü ya da ATV safari gibi aktivitelere de şans vermeyi unutmayın. Aynı zamanda Kartepe'ye giderek burada kayak yapabilir veya Sapanca Gölü kenarında mükellef bir kahvaltı da yapabilirsiniz.

Sapanca Gölü

Sapanca Gölü

GÜNEY KURTALAN EKSPRESİ

Son dönemlerin en sık tercih edilen seyahat rotalarından biri de Güney Kurtalan Ekspresi'dir. Tek bir yeri gezmektense aynı anda her yeri görebilme imkanına sahip olmak isterseniz tren yolculukları tam da aradığınız şey olabilir.

Güney Kurtalan Ekspresi tren yolculuğu

Güney Kurtalan Ekspresi tren yolculuğu

Ankara'dan başlayan Güney Kurtalan Ekspresi Kayseri, Sivas, Malatya, Diyarbakır'a doğru devam edip Siirt'in Kurtalan ilçesinde son buluyor. 

Güney Kurtalan Ekspresi

Güney Kurtalan Ekspresi

Ramazan ayı öncesi aileniz ve dostlarınızla unutulmaz bir hatıraya sahip olmak için mutlaka Güney Kurtalan Ekspresini deneyimlemelisiniz. Yanınıza kutu oyunları, kitaplar ve fotoğraf makinesi alarak bir günlük yolculuğunuzu keyifli hale getirmek sizin elinizde.

Güney Kurtalan Ekspresi özellikleri

Güney Kurtalan Ekspresi özellikleri

EDİRNE 

Yüzyıllardır pek çok medeniyetin göz bebeği haline gelen Edirne, köklü tarihi ve kültürel dokusuyla dikkatleri üzerine çekiyor. Osmanlı dönemine ait pek çok mimari örneği içerisinde barındıran Edirne'ye gelmeyi düşünüyorsanız ilk görmeniz gereken yer elbette Selimiye Camii olacaktır. 

Edirne nerededir? EdirneİLİŞKİLİ HABEREdirne nerededir? Edirne'de gezilecek yerler nerelerdir? Edirne'ye nasıl gidilir?

Edirne Selimiye Camii

Edirne Selimiye Camii

1575 yılında inşa edilen cami dönemin önde gelen isimlerinden Mimar Sinan'ın ustalık eseri olarak bilinmektedir. 2011 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan cami, 101 farklı lale deseninin yer aldığı çini süslemeleri ve tasarımıyla yıllar geçmesine rağmen görenleri kendine hayran bırakıyor. Öte yandan Edirne'nin en ünlü camileri arasında Eski Cami, Üç Şerefeli Cami ve Muradiye Camii yer almaktadır.

Selimiye Camii

Selimiye Camii

Ramazan ayı öncesi Edirne'ye gelerek hem bu camileri gezebilir hem de yöresel lezzetlerin tadını çıkarabilirsiniz. 

Edirne

Edirne

TÜRKİYE'NİN EN İYİ KAPLICALARI

Ramazan ayı öncesi pek çok hastalığa şifa olan kaplıcalara giderek bedeninizi dinlendirebilirsiniz. Termal suları açısından zengin bir kaynağa sahip ülkemizde özellikle Denizli, Afyonkarahisar, Ankara, İzmir, Bursa ve Kırşehir'de çok popüler kaplıcalar bulunmaktadır.

TürkiyeİLİŞKİLİ HABERTürkiye'de en iyi kaplıcalar nerede? Türkiye'nin en iyi kaplıcaları hangileri?

Kaplıca

Kaplıca

Türkiye'de yer alan 180 kaplıca tesisinden size en uygun olanı seçerek kendinizi şımartacağınız güzel bir tatil yapabilirsiniz.

Türkiyedeki kaplıcalar

Türkiyedeki kaplıcalar

BOLU

Ülkemizin en güzel şehirlerinden biri olan Bolu, hem doğa harikası manzaralarıyla hem de İstanbul'a yakın olması sebebiyle yoğun ilgi görüyor. İster günü birlik gezilerinizde ister birkaç günlük seyahat planlarınızda muhteşem anlar yaşayabileceğiniz Bolu'da şehrin karmaşasından uzaklaşıp eşsiz manzaraların tadını çıkarabilirsiniz.

Yedigöller Milli Parkı nerededir, nasıl gidilir? Yedigöller Milli Parkı özellikleriİLİŞKİLİ HABERYedigöller Milli Parkı nerededir, nasıl gidilir? Yedigöller Milli Parkı özellikleri

Bolu

Bolu

Özellikle Bolu denildiğinde akla ilk olarak Abant Gölü ve Yedigöller Milli Parkı geliyor. Köknar ve çam ağaçlarının arasında bir yandan doğanın renklerle dansına şahit olabilir bir yandan da yürüyüş, kamp ve kuş gözlemciliği gibi aktivitelerle gününüzü zenginleştirmek sizin elinizde. Ramazan ayı öncesi mutlaka kendinizi ödüllendirebileceğiniz güzel bir seyahat rotası çizerek keyifli anların tadını çıkarmaya özen gösterin.

Yedigöller Milli Parkı

Yedigöller Milli Parkı

KEYİFLİ VAKİTLER!

Çocukları Ramazana nasıl hazırlamalıyız? Ramazanda çocuklarla yapılabilecek etkinlikler

İLİŞKİLİ HABER

Çocukları Ramazana nasıl hazırlamalıyız? Ramazanda çocuklarla yapılabilecek etkinlikler
Kuran-ı Kerim'de geçen oruç ayetleri nelerdir? Ramazan ve oruçla ilgili ayetler

İLİŞKİLİ HABER

Kuran-ı Kerim'de geçen oruç ayetleri nelerdir? Ramazan ve oruçla ilgili ayetler
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

ama öyleee 1 ay önce

ramazanı gurme festivaline çevirdiniz yetmedi, şimdi de turizm fuarına mı benzeteceksiniz?