Ahmet Hamdi Tanpınar'ın “Saatleri Ayarlama Enstitüsü” film oluyor!

Limon yapım tarafından ele alınan projede Ahmet Hamdi Tanpınar'ın kült eseri Saatleri Ayarlama Enstitüsü filmi için hazırlıklar başladı.

Saatleri Ayarlama Enstitüsü film uyarlaması için Limon yapım tarafından anlaşma imzalandı. Ahmet Hamdi Tanpınar’ın unutulmaz eseri beyaz perdede hayat bulmaya hazırlanıyor.

Limon Yapım ile Tanpınar’ın varislerinin temsilcisi ONK Ajans arasındaki anlaşma tamamlandı. Türk edebiyatının klasik eseri, film uyarlamasıyla sevenlerinin karşısına çıkacak.

1961 yılında tamamlanan Saatleri Ayarlama Enstitüsü, Türk romanında postmodern anlayışın öncüleri arasında yer almaktadır. Kitap, Saat Ustası Nur Efendi, yaşlı İngiliz duvar saati Mübarek ve Halit Ayarcı arasındaki saat – zaman – insan ilişkilerine odaklanıyor. Türk toplumunun Doğu ve Batı uygarlıkları arasında bocalayan durumunu gözler önüne seren eser, bugün hâlâ en çok konuşulan Türk romanları arasında yer alıyor. 

ahmet hamdi tanpınar

ahmet hamdi tanpınar

YABANCI BİR YÖNETMENLE ÇALIŞILACAK

Saatleri Ayarlama Enstitüsü filminin uyarlaması için yabancı bir yönetmenle çalışılacağı açıklandı. Kitabın sinematografik olarak işlenmesine izin veren sözleşmenin imzalanmasıyla çalışmalar tam gaz başladı.

Limon Yapım’ın yönetmenle ilgili böyle bir eseri dünyaca ünlü bir yönetmenle çekmek istediklerinin altını çizdi. 

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 1

Ezgi 2 yıl önce

Saatleri ayarlama enstitüsü romanı film oluyormuş çok sevindim. Limon film kadına şiddet konusunda sektöre çağrıda bulunmuştu. Geçen hafta okuduğum Çan Çiçeği Otel isimli Romanda Zakir adında şizofren bir karakterin hayal dünyasından kadın cinayetleri ve saplantılı aşk konularından bahsedilmiş severek okudum.