Michelin Rehberi İstanbul’a geliyor!

Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi, Dubai ve Estonya'dan sonra İstanbul'u 38. destinasyonu olarak belirledi.

Uzun yıllardır dünyanın en önemli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi, rotasını İstanbul'a çevirdi. Michelin Rehberi'nin müfettişleri tarafından İstanbul'da belirlenecek ilk restoranların 11 Ekim'de açıklanacağı duyuruldu. 

Michelin Rehberi

Michelin Rehberi

Müfettiş ekipleri, tamamen bağımsız olarak bir çalışma yürüterek İstanbul'un en iyi restoranlarını belirleyip önermek için restoranların sunduğu yemeklerin kalitesini 5 kritere göre değerlendirme altına alacak. Bu kriterler arasında ürünlerin kalitesi, pişirme tekniklerine hakimiyet, lezzetlerin uyumu, şefin mutfağındaki karakter ile menüdeki ve müfettişlerin ziyaretleri arasındaki uyum yer alacak.

Dünya mutfağından yemekler

Dünya mutfağından yemekler

"İSTANBUL MUTFAĞI EKİBİMİZİ HAYRANLIK İÇİNDE BIRAKTI"

Michelin Rehberleri Uluslararası Direktörü Gwendal Poullennec, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul, tarihi, kültürü ve kültürler arası karakteriyle yüzyıllardır dünyanın gözlerini kamaştırıyor. Haliç'ten Boğaz'ın iki yakasına uzanan bu medeniyet köprüsü, kıtalar arası diyaloğu kolaylaştırırken insanların yeni ve eski bilgi birikimlerini gelenek ve tariflerle buluşturuyor. Birinci sınıf gastronomik destinasyon niteliğindeki İstanbul, MICHELIN Rehberi’nin bu adımıyla dünyanın her yerindeki gurmelerle buluşacak. Benzersiz bir yemek karakterini şekillendiren kadim gelenekler ile genç, açık fikirli ve yaratıcı yeteneklerden beslenen İstanbul mutfağı, ekibimizi hayranlık içinde bıraktı"

Michelin Rehberleri Uluslararası Direktörü Gwendal Poullennec

Michelin Rehberleri Uluslararası Direktörü Gwendal Poullennec

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0