Voldemort ne demek? Harry Potter'da geçen Voldemort ne anlama geliyor?

Harry Potter serisinde yer alan Voldemort isimli karakter milyonlarca kişinin hafızalarına yer etti. Özellikle burunsuz olmasıyla da korkunç bir görünüme sahip olan Harry Potter'da geçen Voldemort ne anlama geliyor sizler için araştırdık.

Harry Potter serisi, Harry’nin Voldemort’a karşı verdiği mücadele etrafında gelişiyor. İlk kitaplarda bunu yapmanın yolu neredeyse imkansız görünüyordu. Fakat sonunda Harry Hortkulukları ve Voldemort’u nasıl yenebileceğini öğrendi. 

Voldemort

Voldemort

Muggle nedir? Harry PotterİLİŞKİLİ HABERMuggle nedir? Harry Potter'da geçen Muggle ne demek?

Lord Voldemort, J.K. Rowling tarafından yazılmış Harry Potter serisinin ortaya çıkma nedeni olan  Voldemort, kurgusal bir karakterdir. Lord Voldemort aynı zamanda sadece Safkan Büyücü Irkından olanların Büyü Dünyasında yaşamasına izin veren Safkan Rejimi Hareketinin Lideridir. 

VOLDEMORT KARAKTERİ VE ÖZELLİKLERİ:

harry potter vs voldemort

harry potter vs voldemort

Tüm zamanların en korkunç ve kötü büyücüsüdür, sihir dünyasına korku saçan Lord Voldemort'un Albus Dumbledore haricinde korktuğu ve yenemeyeceği kimse yoktur. Kendisi belirli zaman aralığındaki birçok ölümün başlıca nedenidir.  

Lily ve James Potter'ı öldürdüğünde, Harry Potter'ı da öldürmeye çalışır, ama gönderdiği ölüm laneti Avada Kedavra, Harry'nin alnından geri teperek çarptığı Karanlık Lord'u ölümcül derecede zayıflatır. Lord Voldemort kaçar ve sihir dünyası üzerinde kurduğu baskı kalkar. Karanlık Lord ve Ölüm Yiyen'ler denen yakın destekçileri, büyücüler ve muggle'lar dünyasında birçok işkence ve cinayetin sorumlusudur.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0