Yapılan araştırmalar ortaya koydu: Türkiye eşlerine her konuda güveniyor!

Areda Survey'in son yaptığı araştırma şaşırttı. Yapılan araştırmaya göre Türkiye'nin %65,6'sı eşine her konuda güveniyor. Bununla birlikte erkekler kadınlara göre eşlerine daha fazla güven besledikleri ortaya çıkarken, gençlerin eşlerine duydukları güvenin daha yüksek olduğu belirtildi.

Areda Survey Araştırma Şirketi, bir gerçeği daha ortaya koydu. Yapılan son araştırmada Türkiye'de eşlerin birbirlerine olan güvenleri konu alındı. Sonuçlar ise Türkiye'de yaşayan insanların eşlerine her konuda güvendiği yönünde bulguları taşısa da erkeklerin kadınlara oranlar daha çok eşlerine güven besledikleri meydana çıktı.

güvenmek

güvenmek

Araştırmada katılımcılara "Eşinize güven bakımından hangisine katılırsınız?" sorusuna cevap olarak %65.6 oranıyla "eşime her konuda güvenirim" şıkkı işaretlenirken, %23.1'lik oran ise "güvenirim" işaretini, %1.4'lük bir kesim ise "ne güvenirim ne güvenmem" şıkkını seçerek ankete katılım sağlamıştır.

güvenmek

güvenmek

ERKEKLER DAHA ÇOK GÜVENİYOR

Araştırmada ortaya konulan bir sonuç ise cinsiyet dağılımına göre olan güven duygusunun çoğunluğu hakkındaydı. Bulgulara göre erkeklerin eşlerine kadınlardan daha çok güvendiği ortaya çıktı. Her konuda eşine güvenen erkek oranı %96 oranında ilerlerken, her konuda eşine güvenen kadın sayısı ise %80.7 oranlarını izledi. Analizlere göre ise kadınların erkeklere oranla eşlerine daha az güvendiği ortaya kondu.

eşine güvenmek

eşine güvenmek

GENÇLER EŞLERİNE DAHA ÇOK GÜVENİYOR

Araştırmanın bir diğer şaşırtan sonucu ise, genç evli çiftlerin daha çok birbirlerine güven duyması yönünde oldu. 18 - 34 yaş aralığındaki evli çiftlerin eşlerine oranı %96.5 olduğu görülürken, güvensizlik düzeyinin ileriki yaşlara doğru arttığı fark edildi.

METADOLOJİ 

Bu araştırma, 25 – 30 Mayıs 2022 tarihleri arasında toplam 2000 kişi üzerinde CAWI (Computer Assisted Web Interview) yöntemiyle ‘Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli’ kullanılarak gerçekleştirilmiştir. 

Türkiye'nin gençlik araştırması şaşırttı! Gençler kendi işlerini kurmak istiyor

İLİŞKİLİ HABER

Türkiye'nin gençlik araştırması şaşırttı! Gençler kendi işlerini kurmak istiyor

BİR YORUM YAPIN 0